ilk doğum için epidural sezeryan???

nekadar zamanda toparladın peki..ilk 1-2 hafta bebeğimi bile kucağıma alamıcamı yatağından alıp yatağına koyamıyacağımı söylüyolar böyle bişey varmı?emzirme nasıl olucak oturarak emzirebilicekmiyiz..

aynı gün emzirebilirsinde ayağada kalkabilirsin hatta ve hatta bebeğinin altını bile rahatlıkla acabilirsin benim hiç ağrım olmadı korkma çok rahat sezeryan...

:1: ama öyle . 3 gün önce arkadaşım dogum yaptı 19 saat sancı cekmiş doğuramamış sezeryan yapmışlar koca kafa cıkıyoranammm gözüm korktu..he birde doğum sancısı vücudunda 40 tane kemiğin aynı anda kırılmasıyla duyacagın acının aynısıymış :43::43::43:hep diyorum elimden gelse içimdetutcam benle dalga geçiyorlar..askere giderken cıkartırsın die

[/B][/QUOTE]

evet duyulan acı çok fenaymış gerçektende..annem 3 doğumunuda normal hatta bırak hastaneyi evde doğurmuş korku filmi gibi :((( annemin değerini hamile kalınca dahada çok anladım...

korkma cnm doktorlar böle birşeye izin vermez en kötü ihtimalle vakumla çekiyorlar zaten mesele sancı çekmekete inanın doğum 5 dk bile sürmüyor ben doğuramadım ama ben doğum masasındayken yanımda 3 kişi doğurdu Alah yardımcımız olsun hepimizin...

vakumu istemiyorum arkaaşım vakumla olmuş bebeğin kafa yapısını da bozuyo dedi..

aynı gün emzirebilirsinde ayağada kalkabilirsin hatta ve hatta bebeğinin altını bile rahatlıkla acabilirsin benim hiç ağrım olmadı korkma çok rahat sezeryan...

saol cnm ya inşallah bende kolay atlatırım allahım hayırlısını nasip etsin sağ salim kucağımıza alalım..

benimde öleydi ilki umarım buda öle olur

slm doğumdan sonra evine gittiğinde geceleri bebeğini kendin mi kucağına alıp emzirdin..bide bebiş yatarakmı oturarakmı emziriliyo benim kafama taılanda bu onu yatağından alıp yatağına koyabilicekmiyim,gece kaç defa emzirmeye kalkılıyo

slm doğumdan sonra evine gittiğinde geceleri bebeğini kendin mi kucağına alıp emzirdin..bide bebiş yatarakmı oturarakmı emziriliyo benim kafama taılanda bu onu yatağından alıp yatağına koyabilicekmiyim,gece kaç defa emzirmeye kalkılıyo

cnm anestezinin etkisinin üzerimden geçtikten sonra hemşire gelip sontamı çıkardı ve beni ayağa kaldırdı sadece ilk gün yataktan kalkerken ve yatarken yatağın kenarına tutunma ihtiyacı duydum onu haricinde kaltım yürüdüm gezdim hatta hastanede eve geldim duş aldım ve tabiki bebeğimi birçok kez kucağıma aldım emzirmek için sevmek için altını eve geldikten sonra ben almaya başladım hastanede kayınvaldem vardı yanımda o alıyordu bebeği vücudunun uyuşukluğu geçene kadar benimki 6 saat sürmüştü yatarak emziriyorsun sonrasında istediğin gibi sorularına cvp bulabildin mi bilmiyorum ben bebek her ağladığında emziriyordum doktor 3 saati geçmesin dikkat et kan şekeri düşer dedi ama benimki zaten 2 saatte 1 saatte bi falan mızıldıyodu gece gündüz ilk günlerde o mızmızlandıkça ben emziriyordum

vakumu istemiyorum arkaaşım vakumla olmuş bebeğin kafa yapısını da bozuyo dedi..
Arkadaşlar zaten vakumu kimse istemez zorunlu olmadıkçada doktorlar kullanmaz doğum başladı bebek gelmiyor ve sezaryan için artık çok geçse benim bildiğim vakumla çekiyorlar bebeği umarım kimsenin başına gelmez yada benim bilmediğim alternatif çözümler vardır. Diyelimki başımıza geldi üzülmeyin o anda bozulan kafa yapısı geçici bi durum kalıcı değil genede hiçbirimizin başına gelmemesi dileğiyle....

ben manisa ilçesindym izmire 150km kadar uzaktayım doktorum kent hastanesnde orçun bey.. 37. haftadan sonra öğrtmn evime yerleşip doğumu beklemeyi düşünüyorum kısmetse.
benim ilk aylarımda düşük tehlikem vardı 6. hafta kanamam oldu:( sıkıntılı gunler gecirdim.. yaz tatilim yatmakla progestanla geçti ..16. haftada falan ancak kendime geldim. bebek açısından sezeryanı istiyorum. bir an cesaret geliyo normal doğumda yaparım dayanırım yeterki ayaga erken kalkıyım vücut bütünlüğüm bozulmasın diyorum... ama bazende yaşadıklarm aklıma geliyo..en iyisi çocugumda bende dogum anında zorlanmasın.. doktorumun operatörlüğüne güvendiğimden ne gerek var sezeryan oluyum diyorum. 36. hafta çatı muayenesinden sonra kesin kararımı vericem tabi Allah nasip eder bebeğim ozamana kadar inş. erken davranmazsa.. Buarada medical parkın fiyatlarını öğrenebildiniz mi kzlar?

ben öğrendim daha dün. sezeryan için verilen fiyat 1250tl. özel oda ve refakatçi istersen 225tl, bebek paketi de (isteğe bağlı tabiki) 250tl. ben de yarı manisalıyım cnm bu arada.:3:

bende bebişimi ilk zamanlar sorunsuzca emzirmek ve onunla ilgilenebilmek istiyorum. onun bana ihtiyacı olduğu günlerde ben kendi acımla uğraşmak istemiorum...

sen de benim endişelerimi yaşıyorsun, ailen de uzaktaymış tıpkı benm gibi.. karşıyakadamısın sen de cnm? ben çiğli tarafına yakınım.. bebeişlerimiz olunca görüşürüz belki

cnm anestezinin etkisinin üzerimden geçtikten sonra hemşire gelip sontamı çıkardı ve beni ayağa kaldırdı sadece ilk gün yataktan kalkerken ve yatarken yatağın kenarına tutunma ihtiyacı duydum onu haricinde kaltım yürüdüm gezdim hatta hastanede eve geldim duş aldım ve tabiki bebeğimi birçok kez kucağıma aldım emzirmek için sevmek için altını eve geldikten sonra ben almaya başladım hastanede kayınvaldem vardı yanımda o alıyordu bebeği vücudunun uyuşukluğu geçene kadar benimki 6 saat sürmüştü yatarak emziriyorsun sonrasında istediğin gibi sorularına cvp bulabildin mi bilmiyorum ben bebek her ağladığında emziriyordum doktor 3 saati geçmesin dikkat et kan şekeri düşer dedi ama benimki zaten 2 saatte 1 saatte bi falan mızıldıyodu gece gündüz ilk günlerde o mızmızlandıkça ben emziriyordum

çok saol cnm verdiğin bilgiler için malum ilk bebiş heyecanı olduğu için her konuda oldukça deneyimsizim :)) sezeryandan sonra korse kullandınmı toparlayıcı korse almamız gerekiyomuş bende nasıl bişey alıcağımı bilmiyorum..

bende bebişimi ilk zamanlar sorunsuzca emzirmek ve onunla ilgilenebilmek istiyorum. onun bana ihtiyacı olduğu günlerde ben kendi acımla uğraşmak istemiorum...

sen de benim endişelerimi yaşıyorsun, ailen de uzaktaymış tıpkı benm gibi.. karşıyakadamısın sen de cnm? ben çiğli tarafına yakınım.. bebeişlerimiz olunca görüşürüz belki

evet cnm bende aynı sorunları düşünüyorum malesef allah yardımcımız olsun dimi tekbaşımıza büyütcez bebişlerimizi..ben atakentteyim canım mavişehirle bostanlının arasında kalıyorum..çiğlide uzaktan bi akrabam var sayılır kent hastanesine yakın evi ama çok zor oraya ulaşmak gidemiyorum bile..

çok saol cnm verdiğin bilgiler için malum ilk bebiş heyecanı olduğu için her konuda oldukça deneyimsizim :)) sezeryandan sonra korse kullandınmı toparlayıcı korse almamız gerekiyomuş bende nasıl bişey alıcağımı bilmiyorum..

evet cnm bende aynı sorunları düşünüyorum malesef allah yardımcımız olsun dimi tekbaşımıza büyütcez bebişlerimizi..ben atakentteyim canım mavişehirle bostanlının arasında kalıyorum..çiğlide uzaktan bi akrabam var sayılır kent hastanesine yakın evi ama çok zor oraya ulaşmak gidemiyorum bile..

biz mavişehirin biraz üstünde kalıyoruz cnm tam çiğli sayılmıyor.
hastaneye de daha karar veremedim yaa onun stresi de mahvediyor beni. çok mu büyütüyorum acaba diyorum bazen ama ilk doğumda insan tecrübesiz oluyor maalesef

merhaba konuyu çok yakından takip ediyorum nişanlıyım şuan..ilerde benmde bebeğim olursa sezeryan istyorum normal yapamm diee çok ama çok korkyrm herkesde yapamazsn zaten diooo:)o yzden takip edyrm.yengem 4 gün önce normal doğum yaptı herşey normaldi ve ilk çocuğunuda normal doğurdu....kanaması oldu ve öle doktra gitdi kendi doktoru değilmş doğumu gerçekleştiren ve çocuk 4 kilo doğmuş kafası çıktığında doktor ya kolu kırılacak yada kalçası demş yengemde o zmn sezeryana alın demiş... doktorda çokk geç artıkk kafası çıktı demiş....o kadar zormşş vee şuann bel ağrısından çocuğunu bile emziremio oturamıoo 4 dikiş atmşlar dikş atarkende anestezi vermşler bayıltıp dikmlşler..vee şuan diokii keşke sezeryan olsaydıı bu kadar zor olabileceğini düşünmemştm dio...bide konuşurken sezeryan sanki çok kötü zormş gbi kötüleyerek knoşuoo bakk işin düşünce nasılda zseryan diee bağırıysnn..
bende o durumları yaşamamak için direk sezeryan istiyorum

Allahın izniyle o duruma gelmeden kurtulusun zaten kolay kolay kullanmazlar vakumu şimdiden bunlarla korkutma kendini doğum kolay inan bana 5 dk kurtulursun inşallah...

aminnn sağol agzından bal damlıyor :1: inşallah 5 dk kurtulurum..

biz mavişehirin biraz üstünde kalıyoruz cnm tam çiğli sayılmıyor.
hastaneye de daha karar veremedim yaa onun stresi de mahvediyor beni. çok mu büyütüyorum acaba diyorum bazen ama ilk doğumda insan tecrübesiz oluyor maalesef

mavişehirin üstünde ne var :)) carrefour tarafımı, kordon klinik tarafımı...sen egepole nasıl gidiyodun çok uzakta kalıyo bizde araba yok diye oraya başlıyamadım..ben dünden beri kötüyüm ya en ufak bişeyde belim tutuluyo direk kalçama iniyo ağrısı topal gibiyim :((( , bide bir haftadır mide bulantısı çekiyorum benimkisi yemeklerden sonra oluyo :(( son haftalara doğru böylemi oluyo yoksa..

ben öğrendim daha dün. sezeryan için verilen fiyat 1250tl. özel oda ve refakatçi istersen 225tl, bebek paketi de (isteğe bağlı tabiki) 250tl. ben de yarı manisalıyım cnm bu arada.:3:

bu fiyatlar kent hastanesinin yanında süper valla.. ben aslen ankaralym ama iş dolayısıyla manisadaym.. ve daha da Türkiyeyi gezicem:)
Ailem ankarada. bir ara iznimi alıp gidip orda doğurmayı bile düşündüm en son annemi kırkı çıkana kadar gelmeye razı ettim de İzmire devam ettim. izmirde doktor araştırması yaparken sana rastlamıstım hüseyin beye (ceyberi) gidiyordun değil mi?

bu fiyatlar kent hastanesinin yanında süper valla.. ben aslen ankaralym ama iş dolayısıyla manisadaym.. ve daha da Türkiyeyi gezicem:)
Ailem ankarada. bir ara iznimi alıp gidip orda doğurmayı bile düşündüm en son annemi kırkı çıkana kadar gelmeye razı ettim de İzmire devam ettim. izmirde doktor araştırması yaparken sana rastlamıstım hüseyin beye (ceyberi) gidiyordun değil mi?

evet cnm hüseyin beye gidiyordum çok memnundum ama eşim yurtdışına çıkmıştı uzun süre ben hamile kaldığımda, o dönemde daha yakın bi yere geçmek zorunda kaldım kendim ulaşamadım çok uzaktı manavkuyu bana.. ben de aslen yarı manisalıyım ama ankarada doğup büyüdüm ve evlenip izmire geldim. sen hangi hastaneyi düşünüyorsun cnm?

evet cnm hüseyin beye gidiyordum çok memnundum ama eşim yurtdışına çıkmıştı uzun süre ben hamile kaldığımda, o dönemde daha yakın bi yere geçmek zorunda kaldım kendim ulaşamadım çok uzaktı manavkuyu bana.. ben de aslen yarı manisalıyım ama ankarada doğup büyüdüm ve evlenip izmire geldim. sen hangi hastaneyi düşünüyorsun cnm?
ilk manisada öğrendim hamile oldugumu ama orda devam etmek istemedim. önce bir kez jinekoljk muayeneye gtmiştim kent hastanesine.. doktordan memnun kaldım 6. haftamdan beri kentte orçun sezer doktorum. hastanede yenidoğan ünitesi var. birde sgk anlaşması olsa tam süper olurdu:1:

önemli değil cnm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana evet korse aldım hatta hala duruyor korsem doreminin korsesi idi dizden göğüs altına kadar olanlardandı sadece bel korseleri dikiş yerini acıtabilir dediler o zaman onu almıştım bide o zamanki kilonuza göre almamı söylediler çok dar olursada sakıncalı olabiliyormuş bilgilerinize ....,

önemli değil cnm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana evet korse aldım hatta hala duruyor korsem doreminin korsesi idi dizden göğüs altına kadar olanlardandı sadece bel korseleri dikiş yerini acıtabilir dediler o zaman onu almıştım bide o zamanki kilonuza göre almamı söylediler çok dar olursada sakıncalı olabiliyormuş bilgilerinize ....,

hmmm... ben de korse kullanmayı düşünüyorum. normalde zayıfım, göbeğim kalırsa çok biçimsz olurum:52:

Back
X