ilk doğum sezeryan, ikinci normal olabilirmi?

melekannesii

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
54
1
16
İstanbul
merhaba
ilk doğumunu sezeryan ile yapıp ikinci doğumu normal yapan varmı?
normal doğum sırasında iç dikişlerin gerilip iç kanama geçirme olasılığını duydum fakat aslı varmı acaba?

olabılır 3 sene sonra
ben 3-4 gun once basıma gelen talıhsızlıkten oturu dogumhanede muayneye alındım orada bırınormal dogurmaya calsııyordu
gercekten normal dogum buysa bence hıc gerek yok

5 sene olucak benim nasip olursa..
başına gelen olay neydi?
doğumhanedeki durum çokmu kötüydü sanırım normal doğum fikrinden uzaklaştırmış seni biraz.

5 sene olucak benim nasip olursa..
başına gelen olay neydi?
doğumhanedeki durum çokmu kötüydü sanırım normal doğum fikrinden uzaklaştırmış seni biraz.

ben sahsen sezeryan oldum oglumda
normaldogum cok sıkıntılı geldı ustelık soylendıgı gıbı sonrasıda sıkıntısız degıldı ben o gece hastanede yattım normaldogum yapan kızın ınanılmaz agrılarına sahıt olduk gezınmeye calısırken defalarca dustu yorgun dusmus doktorun dedıgı buydu

benımcok kanamam vardıda doktor dogumhanede dıye oraya alınmısıtm bende

anladım çok geçmiş olsun allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin
12 haftaya gelmişsin maşallah
hepimizin hakkında hayırlısı..

Benimde ilk dogumum.sezeryandi..
ve bana sorsalar, yapabilirsin bedenin buna uygun ister misin normal dogum? diye.
İstemem. Çünkü o kesikleri yedikten karnımı yardırdıktan sonra açıkçası bir de normal doğumda yıpratamam kendimi..
Tabiki fikirler başka başka olabilir. Ama ülkemizde doktorlar pek yanaşmıyor o tehlikeye girmiyor diye biliyorum. Kaç sene geçerse geçsin, kesilip tekrar dikilen bir et ne kadar sağlamlaşabilir ki? Bence tehlikeli ama siz doktorunuza danışabilirsiniz.. Sağlıklı doğumlar insallah..

evet bir çok doktor göze almıyor bunu nedeni ise tamamen risk..
sanırım kadere boyun eğip narkozu yemeyi göze almak gerekıyor biz sezeryanlılar için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…