- 15 Ocak 2015
- 2.943
- 3.717
- 133
- Konu Sahibi eylul7158eylul
-
Canim senin doktorun hangi sehirde bir de ben gitsem muayneyeilk doğumum 3900dü ikinci doğumum 4300dü benim doktorum 4600den yukarısını iri bebek sayarım, senin yapın doğuma çok müsait olduğu için kolay doğurursun hem iri bebek ufak bebekten daha kolay doğar demişti öyle de oldu yani çok bir ağrı acı olmadı önemli olan senin yapının buna uyumlu olması
Evwt canim uzakmisiz tuhhcanım ben gaziante'yim keşke benim doktoruma muayene olabilsen
Canim benim 4.128 gr dogdu normal dogumKizlar benim bebis iriymis devlet hastanelerinde once normali deneyelim olmadi sezeryana alitiz diyolar ozeldeki doktor direk sezeryan dedi.
Ilk dogumunu 4 kilo ve uzeri normal dogum yapabilen var mi? Benim icin cok onemli cvp yazarsaniz sevinirim
Doktor ince normali dene aonra sezaryan gerwkirae alalim duruma gore diyyodoktor çok önemli doktor hasta arasındaki güven çok önemli.ben doktoruma çok güvenmiştim.İşin ehli olan bir doktor olması önemli.benim boyum 173 uzun bacaklı, yapılı bir bayanım.Yapın müsait dedi. dediği gibi de oldu.Ama şu da var benim açılmam Allah'a bin şükür çok hızlı oluyor.Ben doğum sancısını hissettiğim,hani sancım var doktora gitme zamanı dediğimiz an, açılmam 8cm olmuş oluyor.İki doğumumda da aynı şeyi yaşadım.Ben şanslı gruptanım.Lingen arkadaşın yaşadıkları çok zormuş allah korusun öyle bir şey yaşamanı istemem.sana tavsiyem, sana önerilen birkaç doktora git.Ayrı ayrı görüşlerini al.Çoğunluk sezeryan derse o zaman yapacak bir şey yok.Bunu söylememin nedeni de benim arkadaşıma bebek 4600 kg asla normal doğuramazsın demişler, sezaryene almışlar.Aaaa kuşum 2400kg:) O sebeple birkaç doktorla daha görüş derim ben
Canim senin ilk dogummuydu boyun kac ?Canim benim 4.128 gr dogdu normal dogum
Ewt cnm.ilk dogumum boyum 1.59Canim senin ilk dogummuydu boyun kac ?
Oyy masallah bana da umut oldun dogumun nasildi peki cok zorlandin miEwt cnm.ilk dogumum boyum 1.59
Kolay oldu dogumum.canim 3,4cm kadar sancilarimi evde cektim sonra hastaneye gittimOyy masallah bana da umut oldun dogumun nasildi peki cok zorlandin mi
basenliyim hem de baya baya genis basenlerim var. bugun ultrasona girdim 4 kilo arti eksi 500gr dediler. yani bu bebek 3.5 da cikabilir 4.5 da dr sezeryan oneriyorum dedi. ben normali cok istiyorum 40. haftamda doldu beklesem mi girsem mi sezeryana bilemedimBence konunun boyla değil daha çok basen genişliğiyle alakası var armut tipli bi vucut olursa kolay doğum olur diolar
Bi de şu var doktorlar normalle pek uğraşmak istemiyor sezeryan hem daha kolay hem daha çok para kazandırıyor o yuzden dojtorların çoğu sezeryana yönlendirmeye çalışıyor. (İhtiyaç olmasa bile)
Tr de sezeryan oranı %50 nin üzerinde dünyada 3. Sıradayız
Buna karşılık amerika vs bu oran %20-25
Türkiyede hep riskli orda risksiz mi oluyo doğumlar? Hayır! Asıl sebep Bizim doktorların ve özel hastanelerin para hırsı ve üşengeçlikleri...
Arkadaşların dedikleri gibi bi kaç doktorla daha görüş bence
Benim eşim normal doğumla 5 kilo doğmuş misal :) ya tam doğum yolunda bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren yararlı bişeyler varmış sezeryanla doğanlar bunu alamıomuş böyle bişey de duydum inşallah herkese ve bana bebeğini normal olarak doğurmak nasip olurbasenliyim hem de baya baya genis basenlerim var. bugun ultrasona girdim 4 kilo arti eksi 500gr dediler. yani bu bebek 3.5 da cikabilir 4.5 da dr sezeryan oneriyorum dedi. ben normali cok istiyorum 40. haftamda doldu beklesem mi girsem mi sezeryana bilemedim
basenliyim hem de baya baya genis basenlerim var. bugun ultrasona girdim 4 kilo arti eksi 500gr dediler. yani bu bebek 3.5 da cikabilir 4.5 da dr sezeryan oneriyorum dedi. ben normali cok istiyorum 40. haftamda doldu beklesem mi girsem mi sezeryana bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?