ilk gebeliğini sonlandırmak zorunda kalanlar

herseyonun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
18
0
86
39
Bursa
ilk gebeliğimde bebeğimde kromozom anomalisi çıktı gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık:( çok zor günler geçirdim şimdi tekrar hamileyim ama korkuyorum.genetik testlerimizi de yaptırmadık.aranızda bu durumu yaşayan sağlıklı bebeği olan varmıı

meraba bende 2 ay önce 9 haftalık hamileyken kürtaj olmak zorunda kaldım boş gebelik teşisi kondu zaten aşılamyla hamile kalmıştım bayramdan sonra tekrar aşılama yaptırıcaz peki benim gibi bu sorunu yaşayıpta tekrar hamile kalan var mı acaba cevaplarınızı bekliyorumçok zor günler geçiriyorum.

benimde ilk bebeğim missed abortus oldu. kürtaj olmak zorunda kaldım. o kadar kötü bir duygu ki. her hafta kontrole gidiyordum. en son gitmeden bir hafta önce kalp atışlarını bile dinledik. 6 hafta 5 günlüktü. herşey yolunda demişti doktorum. sonraki hafta gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. nasıl olduda öldü bebeğim bilmiyorum. doktorum beni vajinal ultrasonla muaeye ediyordu ondanmı acaba diyorum. ama sonuçta olan oldu ve kürtaj oldum. şu an yine hamileyim. zaten zor hamile kaldım. yine aynı belirtiler var. az bişey kanama ve sancım var. yine onu kaybedicem diye korkuyorum. off offf

bende pazartesi gecesi 9 haftalık bebişimi aldırmak zorunda kaldım boş gebelik nedeniyle en kısa zamanda kavusurun insallah bebişlerimize

:nazar::Saruboceq:Ayyy kızlarr okuyorum ve böyle olunca korkuyorum bende henüz bebeğim yok ama o duygularınızı anlayabiliyorum Allah hepinizin yardımcısı olsun ve İNŞALLAHH HEPİNİZE EN KISA SÜREDE SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP ETSİN.. HAMİLE OLAN ARKADAŞLARINIDA YAVRULARINI ALLAH BAĞIŞLASIN İNŞALLAH SAĞLIKLI OLARAK BÜYÜRLER:nazar:

Ben de yaklaşık 1,5 ay önce boş gebelik teşhisiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.Allah kimseye yaşatmasın:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar
bende 5 ay önce boş gebelikten kürtaj oldum
yani sizleri çok iyi anlaıyorum
Allah kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah

bir arkadasimda bos gebelikten kurtaj oldu uc ay korundu iki ayda da hamile kaldi Masallah.
kromozom anomolisinin tekrarlama olasiligi dusuk diye okudum ama genetik karasik bir konu, doktorun ne dedi? lutfen ayni seylerin olacagini dusunme, Allah korusun. her hamilelik farklidir hem de ayni bedende de farklidir. kendini bu sekilde uzersen hamileligin cok zor gecer, stres hormonlarini kotu etkiler bebegin huzursuz olur. soylemesi kolay diye dusunme bebegimi kaybettim bir daha hamile kalirsam kalbi yine durur mu diye cok korkuyorum ama soylediklerim kendim icin de gecerli, Insallah bir daha hamile kalirsam:(( lutfen guzel seyler dusun, cesur olmaya kendini motive et, "ben bu bebegi Allah'in izniyle saglikla doguracagim" de sadece kendine. Insallah cok guzel gunler seni bekliyor, saglicakla 9 ayi tamamlamaniz dilegiyle.

9 haftalık bir düşüğüm 7 haftalık da mol gebeliğim oldu ikisinide kürtajla aldılar suanda 14 hafalık gebeyim agrılarım lekelenmelerim oluyo ama bebeğimde bir sorun yok şükür

ben de 33 haftalık bebeğimi sonlandırmak zorunda kaldım. 22 haftalık hamile iken ayrıntılı ultrasonda bebeğimin kalbinde follot tetralojisi ve ayaklarında talipes (eğrilik) vardı timüs bezi de gelişmemişti. kordon sentezi, amnio sentez ve cvs gibi bütün genetik testler yapıldı. herhangi bir genetik hastalığı çıkmadı. gebeliğim 32 haftalık oldu artık doğumu bekliyorduk, bebeğimin adı bile hazırdı umut olacaktı onu biz umutla bekliyorduk. daha sonra yapılan son kontrolde bir de bebeğimin toraksı (göğüs kafesi) gelişmemişti buna bağlı olarak akciğerleri de gelişmemişti. yarık damak vardı. bebeğimin ya doğumda ya ameliyatlarda ölebileceğini ya da cihazlara bağlı yaşayabileceğini söylediler ve sonlandırmayı teklif ettiler çok zor bir karardı ama kabul etmek zorunda kaldık çünkü bebeğimin acı çekmesini istemiyorduk. çok zor bir hayat onu bekliyordu. 33 haftalıkken önce bebeğimin kalbi durduruldu daha sonra sunni sancıyla normal doğum yaptım. bazen insan asla yapmam dediğini yapmak zorunda kalıyormuş. her yatağa yattığımda kalbinin sonlandırıldığı an aklıma geliyor, kendimi affedemiyorum, dayanamıyorum bu acıya eşim ağlama sesimle uyanıyor her gece. bugün tam 1 ay oldu hareketlerini çok özlüyorum bebeğimin. her an bebeğim bizi affetsin diye dua ediyorum onun yaşama hakkını elinden aldık. Rabbim affetsin bizi.Alah kimseye böyle acı yaşatmasın çok zor bi durum...acı, pişmanlık, vijdan azabı, üzüntü ....

Back
X