İLK GEBELİK KONTROLÜNE NE ZAMAN GİTTİNİZ

Esra Gamze

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2023
17
2
1
26
Herkese merhaba. Aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Ben yeni gebe olduğumu öğrendim. 5. haftamızdayız. Sağlık ocağındaki aile hekimim aksi bir durum olmazsa 2 hafta sonra kadın doğuma gidersin dedi. Bazısına göre 7.hafta ultrason ile muayene için erken. 8. haftadan sonra kalp atışı duyuluyor diyen de var. Ben haftaya randevu aldım kan tahlilleri için ama şimdi gitsem mi gitmesem mi bilemedim. Benden tekrardan kan alınır mı ultrason için gittiğimde bilmiyorum. Sizin ilk zamanlarınız nasıl geçti ne zaman doktora gittiniz? Benimle paylaşırsanız memnun olurum.

Bir seferliğine mahsus bütün değerlerine bakılacak smear testi ve idrar dahil. Bir daha istemezler artık. Her ay yapman gereken değerlerin olabilir ama kontrol amaçlı. Bu hafta bile gidebilirdin keseyi görmek için. Dersenki ben kalp atışını ve keseyi beraber görmek istiyorum 8e kadar da gitme ama ben olsam keseyi görmeye giderdim ki gittim de

Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız insAllah
Biz 7.haftada gittik ama kalp atışları çok net değildi o yüzden 8 haftayi daha net duyulmasi için öneriyorlar devlet hastanesine gidiyorsaniz iki haftada gidebilirsiniz ücretsiz zaten
Kalp sesini duymayicinca alttan muayne etmek istiyolar ben onu istemediğim için 8.haftada bi daha gittim kan testlerini o zaman yaptılar

Çok teşekkür ederim inşallah alttan muayene gebelikten önce iki kere oldum ilkinde korkmuştum ama acımamıştı ikinci de korkulacak bir şey olmadığını düşünerek olduğum için daha rahattım sadece. Ben de haftaya gidersem büyük ihtimalle alttan muayene olurum. Devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum ilk zamanlar için Allah izin verirse.

Teşekkür ederim. Kana tek seferlik bakılıyorsa çok iyi çünkü daha sonrasında başka bir doktora gitmek istiyorum ilk kontroller için devlete gideceğim sadece. Özeldeki doktor da tekrar test ister mi diye düşündüm sürekli kan aldırmak istemem açıkçası. Haftaya pazartesi sağlık ocağındaki doktorum kan verirsin demişti onu vermeme gerek var mı çünkü perşembe muayene olmaya gideceğim.

Ben betama sağlık ocağında baktım genel kan tahlillerime devlette baktım, kuzenim Beylikdüzü devlet hastanesinde kadın doğumda çalışıyor ondan para verme tahlillere gel burada yap dedi oraya gittim sonra özele devam ettim. Özeldeki doktor devlette yaptıklarıma baktı canım bir daha istemedi. İstese de sen yaptım deyip gösterirsin sonuçları bakar yprum yapar o kadar

Ben HCG takibi yaptırdım 5 bine gelene Kadar sonrasında 15 bini geçince gittim o da 5+4 e denk geldi çok çok şükür 5+4 de kalp atışını da duyduk

Alttan muayneyi doğru bulmuyorum sonuçta bebeği geç ogrenmenin bi zarari yok ultrasonda gozukene kadar her hafta kontrole gidilebilir tabi bu sizin tercihiniz
10. Haftadan sonra isterseniz özel hastanede doğum paketi satin alabilirisiniz biz 11. Haftada aldik ama çok araştırma yaptık zaman hızlı geçiyor sizde hastane ve fiyatlarina bakın isterseniz almasan önce devlet hastanelerinde kontrollere gittik

Merhaba. Insallah hamileliginiz iyi gidiyordur. Acaba ne zaman gittiniz kalp atisini duymaya. Bende bu gun hamile oldugumu ogrendim. 4+1 oluyor. Mayis ayinda dusugum oldu. Daha oncede dogurdugum cocugumu kaybettim. Oncesinde de dusugum oldu. Cok korkuyorum. Bunuda kaybedicem diye. Dogru duzgun sevinemiyorum bile duşme korkusunda. Doktorumu aradim. Pazartesi gel hemen yatisini yapalim durumunu takip edelim dedi. Insallah tutunur minigim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…