İlk gebelikte bebek hareketleri ne zaman?

Berillay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
İlk gebelikte bebek hareketi ne şekilde hissedilir? 17+3’teyim bir şey hissetmiyorum. Hangi pozisyonda hissedilir? Karnımıza Dokunmak falan bebeği hareketlendirir mi? Hissetmek istiyorum 🥹 bir de bebek tam olarak nerede? Göbeğin altına mı dokunmam gerek?

Ben 20 haftalık gebeyim hala bie şey hissetmiyorum hissettiysemde gaz sanıyorum daha 1 hafta önce kontrole gittiğim de tam göbek deliğim hizasindaydi bebegimm doktoruma ne zaman hissederim dediğimde bebek yarım kilo olana kadar hissetmemen normal dedi. Gecen hafta 300 gramdi 23 24 gibi hissederim herhalde acele etmeyin sizde bol bol hareket hissedip takip edeceksiniz 5 6 hafta sonra
İlk gebelikte bebek hareketi ne şekilde hissedilir? 17+3’teyim bir şey hissetmiyorum. Hangi pozisyonda hissedilir? Karnımıza Dokunmak falan bebeği hareketlendirir mi? Hissetmek istiyorum 🥹 bir de bebek tam olarak nerede? Göbeğin altına mı dokunmam gerek?

Ben 20 haftalık gebeyim hala bie şey hissetmiyorum hissettiysemde gaz sanıyorum daha 1 hafta önce kontrole gittiğim de tam göbek deliğim hizasindaydi bebegimm doktoruma ne zaman hissederim dediğimde bebek yarım kilo olana kadar hissetmemen normal dedi. Gecen hafta 300 gramdi 23 24 gibi hissederim herhalde acele etmeyin sizde bol bol hareket hissedip takip edeceksiniz 5 6 hafta sonra
Yaaa hadi inşallah 😍 bazı insanlar 17-18’de hissettiğini söylüyor hafif kıpırtı şeklinde. O yüzden sordum ben de 🥰

Bebek karninizin icinde her yerde olabilir 😊 Gobeginizi hafifce bastirmaniz belki onun da tepki vermesini hizlandirabilir ama ozellikle ilk hamileliginizse bu haftalarda hissetmiyor
Olmaniz normal. Sanirim 24.haftaya kadar normal kabul ediliyor. Ilk haftalar zaten insan gaz varmis gibi hissediyor sonradan sonradan tekmesi veya hareketleri gozle gorulup elle hissediliyor. Saglikli bir hamilelik ve dogum olsun insallah 🌸

21+5 de hissetmiştim ilkinde

19. haftada minik kıpırtı şeklinde hissetmiştim. Düzenli ve güçlü değildi. 22-23 gibi kendini daha da belli etmeye başladı. 25 olduk artık her dakika hissediyorum 🥹 dinlenik olduğunda hafif uzandığında daha çok hissedersin. çok yorulursan gün içerisinde hissetmek zor oluyor

plesantanın yerine de bağlı, ön duvarsa daha geç hissedersin, arka duvarsa daha erken. bu gerçekten çok etkiliyor. herkesin süreci farklı o yüzden. bir de bebeğin konumu sürekli değişiyor dönüyor filan

benim plesantam arka duvardaymış, 15+4 gibi seğirme gibi ufak pıt pıt hafif bi şey çarpıyor gibi hissettim. İlk önce uyumadan önce sessiz sakin yatarken fark ettim, ama ihtimal vermedim pek başa bi şeydir dedim. Sonra güçlenmeye ve bebeği gördükten sonra ayaklarının olduğu yerde birden fazla kere o his olunca emin oldum :) henüz kayma gibi falan hissetmiyorum, ufak bi nokta seğiriyo ard arda iki üç baloncuk patlıyo gibi şimdilik. Akşamları biraz daha güçlü hissediyorum hele ki ev dışında bi yerde oturuyosam, gündüz çok az. Keşke her saniye hissetsem 🥹

Back
X