ilk girdiğim ortamlarda...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

muhabbetkusum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
242
117
103
merhaba arkadaşlar önceden konu açmıştım

(merhaba arkadaşlar aslında bende aşırı derece bişeyler yok herşey tamam sadece muhabbet kısmını yapamıyorum hemşireyim ve hastanede herkes rahat rahat muhabbet ediyor samimi oluyorlar stajyerler bile ama ben sus pus otruyorum samimi olamıyorum kimseyle konuşsamda arada bir soru filan öyle herkes sen niye hiç konuşmuyorsun diyorlar gerçekten çok bıktım bazen nasıl oluyorsa samimi olduğum kankalarım varr ama oda nadiren her zaman olmuyor ilkokuldada böyleydim ortaokuldada ve lisede tamamen yalnız kaldım bu muhabbet edememe salaklığım yüzünden gerçekten bıktım ya
lisede başta umudum vardı ama lise sonda tamamen yalnız kaldım bu sus pusluğum yüzünden
artık böyle olmasını istemiyorum ne yyapmalıyım bilmiyorum uffffffff)(önceden aaçtığım bu )

aynı derdim devam ediyo yok olmuyo muhabbet etmek için aklıma bişey gelmiyo ml ml oturuyorum resmen sadece genel şeyler günaydın iyi akşamlar kolay gelsin gibi sadece samimi olduğum kişilerle edebiliyorum samimi olmamda zor oluyo zaten ne yapmalıyım bilmiyorum psikoloğa gitsem fayda eder mi gitmek içnde vaktim yok işten...ilk girdiğim ortamda muhabbet etmek için ne yapmalıyım?

Bende çok konuşan biri olark. Ortamda konuşmayan birine gıcık olurum. Umursamıyo gibi gelir :)
konuşulan konuya katılabilirsin. Sende bişeyler söyleyebilirsin. Ama bu senin yıllardır bi huyun olduğu için kolay kolay geçmez gibi.

önce gülümse tanımadığın konuşmadığın insanlara asansörde,iş yerinde.günaydın de selam ver..
sonra nasılsınız demeye başla.konuşamıyorum ben deme.ilkokulda da böyleydim deyip öğrenilmiş çaresizlik yaşama.her sey değişir hayatta.bi defa kötü anıları sil.ben konuşan çok cana yakın sosyal bi onsanım de kendine.bir de ilk girdiğin ortamda çok konuşmaman çok normaldi böyle düsün adapte oldun artik konuşacaksin.
kendine çok sosyal sevilen birini model al.taklit et.zamanla onun gibi olduğunu görürsün.ama önce ben konuşamami unut konusurum herkesten de guzel sohbet ederim de kendine.

Kendimi gördüm yazdiklarinda her girdigim ortamda 1 yada 2 arkadasim olur. Hic spontan degilimdir. Samimiyet kuramam konulara dahil olamam bazende ben olmak istemem. Kalabalik sevmem kalabalikta sus pus olurum tercih ettigim 2-3 kisilik gruplardir. Ozaman gayet iyi konusabiliyorum. Birde internet ortaminda rahatim.

Seni cook iyi anliyorum ama maalesef bu değişmiyor.

Kendimi gördüm yazdiklarinda her girdigim ortamda 1 yada 2 arkadasim olur. Hic spontan degilimdir. Samimiyet kuramam konulara dahil olamam bazende ben olmak istemem. Kalabalik sevmem kalabalikta sus pus olurum tercih ettigim 2-3 kisilik gruplardir. Ozaman gayet iyi konusabiliyorum. Birde internet ortaminda rahatim.

Seni cook iyi anliyorum ama maalesef bu değişmiyor.
peki sen kaç yaşındasın aslında toplu ortamlarda muhabbete katılabilsem öyle devam eder ama katılmak istemiyorum baştan katılmayıncada sonradan hiç katılınmaz deyip oluruna bırakıyorum

peki sen kaç yaşındasın aslında toplu ortamlarda muhabbete katılabilsem öyle devam eder ama katılmak istemiyorum baştan katılmayıncada sonradan hiç katılınmaz deyip oluruna bırakıyorum
32 sen.
Ama senin yazdigin gibi ilkokuldan begri var bu bende. Ogretmenlerim hep anneme derlerdi cok sessiz diye keza baska gittigim okulalrdada oyle.
Hep sessiz derlerdi. Bazi kisilerle ben arkadaslik kurmak istemedim. Az öz olsun dedim hep oylede oldu zaten ama yinede insan illa herkesle samimi olmak zorunda değil yinede merhabalasmak sohbet etmek istiyor ama aklina birsey gelmiyor dedigin gibi.
Benim bir arkadasim var bir ortama girdimi 10 dakkada herkesin gozdesi olur sohbet eder herkes hemen. Okadar cok imrenirdimki ve hala imrenirim.

Bu karakter ile ilgili sanırım. .
Kişisel Gelişim kitapları okuyabilirsiniz. .

Bence senin sınırın bu ve zorlama.
Gördüklerine günaydın kolay gelsin iyi akşamlar hayırlı kandiller vs de zaten bunları yaparsan o kişilerden karşılık alırsın belki molalarda gel bizimle kahve iç bile derler.
Ben soğuk bir insanım çalıştığım yerlerde konuşmak istediğim kişilere böyle yapardım sonradan iyi arkadaş olduk fazla kasma.
Çok insanla tanışıp ne yapacaksın ortalık dedikodu kazanı.
Az olsun öz olsun.

merhaba arkadaşlar önceden konu açmıştım

(merhaba arkadaşlar aslında bende aşırı derece bişeyler yok herşey tamam sadece muhabbet kısmını yapamıyorum hemşireyim ve hastanede herkes rahat rahat muhabbet ediyor samimi oluyorlar stajyerler bile ama ben sus pus otruyorum samimi olamıyorum kimseyle konuşsamda arada bir soru filan öyle herkes sen niye hiç konuşmuyorsun diyorlar gerçekten çok bıktım bazen nasıl oluyorsa samimi olduğum kankalarım varr ama oda nadiren her zaman olmuyor ilkokuldada böyleydim ortaokuldada ve lisede tamamen yalnız kaldım bu muhabbet edememe salaklığım yüzünden gerçekten bıktım ya
lisede başta umudum vardı ama lise sonda tamamen yalnız kaldım bu sus pusluğum yüzünden
artık böyle olmasını istemiyorum ne yyapmalıyım bilmiyorum uffffffff)(önceden aaçtığım bu )

aynı derdim devam ediyo yok olmuyo muhabbet etmek için aklıma bişey gelmiyo ml ml oturuyorum resmen sadece genel şeyler günaydın iyi akşamlar kolay gelsin gibi sadece samimi olduğum kişilerle edebiliyorum samimi olmamda zor oluyo zaten ne yapmalıyım bilmiyorum psikoloğa gitsem fayda eder mi gitmek içnde vaktim yok işten...ilk girdiğim ortamda muhabbet etmek için ne yapmalıyım?

Kendin konu acamasanda mevcut muhabbete dahil olabilirsin. Birinden biri hakkında fikrin vardır, bildiğin bir şey vardır, aklına bir şey geliyordur. Bir kere şeytanın bacağını kirarsan devam edersin zaten.

Psikiyatriye gittin mi?Gidip de bir ilac alip da faydasi olursa bana da soyle.
Yalnizliktan hoslanmaK mi depresyon mu bilmiyorum.ikisi de belki.Benim depr. biraz iyi oldu ama tamamen gecmedi.Uykusuzluk ve bu konu kaldi.Caba gosterince oluyor.Cabala.Ama ben yalniz kalmayi daha cok seviyorum malesef artik.

32 sen.
Ama senin yazdigin gibi ilkokuldan begri var bu bende. Ogretmenlerim hep anneme derlerdi cok sessiz diye keza baska gittigim okulalrdada oyle.
Hep sessiz derlerdi. Bazi kisilerle ben arkadaslik kurmak istemedim. Az öz olsun dedim hep oylede oldu zaten ama yinede insan illa herkesle samimi olmak zorunda değil yinede merhabalasmak sohbet etmek istiyor ama aklina birsey gelmiyor dedigin gibi.
Benim bir arkadasim var bir ortama girdimi 10 dakkada herkesin gozdesi olur sohbet eder herkes hemen. Okadar cok imrenirdimki ve hala imrenirim.
bende 19 yaşındayım eskiye göre kendimi daha konuşkan görüyorum en azından gördüğüm herkese selam vermeye filan çalışıyorum 100 de 1 filan muhabbete katılıyorum ama çalıştığım yerdeki kızlar zaten benim yaşlarda katılsam muhabbetlere ama aklıma bişey gelmiyo

bende 19 yaşındayım eskiye göre kendimi daha konuşkan görüyorum en azından gördüğüm herkese selam vermeye filan çalışıyorum 100 de 1 filan muhabbete katılıyorum ama çalıştığım yerdeki kızlar zaten benim yaşlarda katılsam muhabbetlere ama aklıma bişey gelmiyo
Him...
Benim suanki durumum farkli. Suan ev kadini modundayim ve artik evli arkadaslarla ailece gidip gelmeler var. Yani diyalog suanlik sorun degil ama bir ise baslasam yine ayni sorunu yasarim sanirim. Birde ben omce gozlemlemesinide seviyorim. Once gozlemliyorum insanlari onagore arkadas oluyorum. Kendim gibi kisilerle arkadas oluyorum diyecegim ama arkadaslarim benim gibi degil :)
Neyse hayirlisi. Senin yasin daha genc kendininazicik zorla. Sart koş. Bugun su grup arasinda konusacagim de. Bak onalr nelerden konusuyor o konu hakkinda bir fikrin olur elbet. Konuya katil

Keşke senin gibi olabilseydim aslında çok sanlisin üzülme hiç fazlaca konuscagina az öz konuşmak en iyisi , benim gibi girdigin bi ortamda car car cenen susmazsa anlardin halimi bende çok denedim senin gibi olmayı ama olamadim hiç, karakter meselesi bi insan küçükken nasılsa öyle gidiyor işte denesekte değişmiyor maalesef :KK51:

Bende yıllardır sessiz olarak biliniyorum her ortamda susup kalıyorum konuşacak bişey bulamıyorum ve bu sebeple kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum :(

Oncelikle konu Sahibi ismini görünce muhabbet kuşumsa çok konuşkan biri canlandı gözümde fakat açtığın konu ile nickname in arasında dağlar kadar fark varmış neyse ben mesela bi ortama girdim mi merhaba nasılsinizlardan sonra girerim muhabbet kendiliğinden gelişir mesela gün gibi bi toplanma olan yerlerde kadınlar arası söz sırası gelir ya orada konuyu ele aldın aldın almadın sessizliklere bürünrsun yani konuya gir dinle fikir sun hazır cevap ol arada özlü söz ve deyim tarzı şeyler kullan bak ben kötü bi elektrik aldım mi da konuşmam mesela yani bireysel de olabilir mesela kalabalık da bi kadın bana zıt geldi onla konuşmam ama onun yanında ki ile konuşurum bi tepki mi ne benimki de. Sen bide konuşurken heyecanla konuya odaklı gibi gözük yani karşın daki insanda merak uyandır soru cümleleri kur nasıl yapayım sen ne düşünürsn gibi karşn daki anlatma hevesine girecek bak bunları dene

Bu kişilik biraz da, ben de böyleyim, bu huyumu da seviyorum, ama gülümsemek iyidir her zaman, sessiz sakin olsanız da insanları gördüğünüzde selam verin gülümseyin, arada bir halini hatrını sorun, böylelikle arkadaş edinirsiniz. Ha çevreniz çok olmaz, bazıları sizi görmezden gelir, siz de bu kaba insanlarla arkadaş olsanız da mutlu olamayacağınızın farkına varır onlardan uzak durursunuz. Etrafında çok insan, çok ses, çok söz çok da iyi bir şey değilmiş, zamanla anlıyor insan.

Kantine iki kisi giderken cagirmiyirlar bazen guceniyorum;)Halbuki ikiden fazla kisiyle daha rahat oluyir.Aman napim kaba insanlari dimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X