• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk gunden okul sorunu derdim oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

missnunu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
2.184
856
248
Kizimi okula goturdum.hersey yolundaydi.almaya gittigimde ilk gun olagan alisma durumlari yasanmis,anlasamamis biriyle.. hoca benle konusmak istedi..hic beklemedigmden bu durumu ilk gunden kendimi o kadar kotu hissettimkii...hala kendime gelemiyorum...yavrumda uyumludur ama ilk defa belki oda gerildi alisamadi ne biliymkii...cocuk bu yapmaz dedigimiz seyi yapicagi tutarr..sanki tum anneler bana aaa bunun cocugu sorunlu ilk gunden belli etti kendini damgasi vurmus gibi hissettim....hayir kiziyorum kendime hem diyorumkii ben birbiriyle yarisan annelerden olmiycam diyorum..ama bi bakiyorum su an o durumdayim...cocuklar mi okula gidiyor biz mi belli degillll....bugunde yine sorun olursa cikista hoca bisey derse diye sinirden catliycam....

Ogretmeniniz ne dedi?
Merak etmeyin ogretmenler ne cocuklar görüyor. İlk günün heyecanina verir ama uyarmakta istemistir belki.
Ayrica diger velilerin nereden haberi olacak . Kafaniza takmayin

Kizimi okula goturdum.hersey yolundaydi.almaya gittigimde ilk gun olagan alisma durumlari yasanmis,anlasamamis biriyle.. hoca benle konusmak istedi..hic beklemedigmden bu durumu ilk gunden kendimi o kadar kotu hissettimkii...hala kendime gelemiyorum...yavrumda uyumludur ama ilk defa belki oda gerildi alisamadi ne biliymkii...cocuk bu yapmaz dedigimiz seyi yapicagi tutarr..sanki tum anneler bana aaa bunun cocugu sorunlu ilk gunden belli etti kendini damgasi vurmus gibi hissettim....hayir kiziyorum kendime hem diyorumkii ben birbiriyle yarisan annelerden olmiycam diyorum..ama bi bakiyorum su an o durumdayim...cocuklar mi okula gidiyor biz mi belli degillll....bugunde yine sorun olursa cikista hoca bisey derse diye sinirden catliycam....
Sakin olun neden bu kadar abarttınız. Bırakın ilk günden adapte olmayı, abartısız aylarca adapte olmayan çocuklar oluyor ne var ki bunda?
Öğretmen size çok eleştirisel filan mı yaklaştı acaba diye düşündüm okurken. Kişilik olarak asabi ve direk veli suçlayıcı bir öğretmen değildir umarım (nadiren de olsa olabiliyor) ya da acemi ve henüz yeni bir öğretmen olarak üzülmüş ve abartmış olabilir.
Lütfen böyle basit ve normal durumlara alışın. Yavrunuzun eğitim hayatı boyunca çeşitli sorunlar olabilecek doğal olarak. Sizin gerginliğinizi hissetmesi tüm eğitim hayatında okulu ve okumayı sevmeyen bir çocuk olmasına yol açabilir. Yapmayın!..

İlk günden şikayet de neymiş ya. Saçma olmuş biraz. Sizi uyarmayı gerektirecek bir konu muydu ki hemen yetiştirdi acaba?
Belki veli önlem alsin diye paylaşımda bulundur, bazen veliye geç söylendiğinde niye baştan haberim yoktu diyebiliyorlar. Yetisirti vs üslubuna bir eğitimci olarak üzüldüm

Belki veli önlem alsin diye paylaşımda bulundur, bazen veliye geç söylendiğinde niye baştan haberim yoktu diyebiliyorlar. Yetisirti vs üslubuna bir eğitimci olarak üzüldüm

Hayır bilgi vermeyi gerektirecek bir konu ise tabi ki yetiştirmek değildir. Yanlış ifade etmişim.
Zaten ondan sordum kendisi de ısrarla yazmamış gereksiz bir şey demiş.
Gereksiz bir şeyse söylemeye gerek olmayan bir şeyse sınıfta olanı hemen yetiştirmektir.

Hayır bilgi vermeyi gerektirecek bir konu ise tabi ki yetiştirmek değildir. Yanlış ifade etmişim.
Zaten ondan sordum kendisi de ısrarla yazmamış gereksiz bir şey demiş.
Gereksiz bir şeyse söylemeye gerek olmayan bir şeyse sınıfta olanı hemen yetiştirmektir.
Ya inanın şu anda okulda hepimiz neyi nasıl yapalım derdindeyiz, hadi şu öğrencinin annesine şunu yetistireyim canım çok sıkıldı diyecek bir öğretmen yoktur . 2 kat maske ile tüm gün ders anlatan kişinin bunlarla uğraşması imkansız . Bazı şeyler bazen gereksiz görülebilir altında başka anlamlar vardır . Veliye direkt bazen bir şeyi söylemeyip dikkatini çekmeye çalıştığım oluyor . Gözlem yapması adına , belki de ogretmen yumuşatarak söyledi

Ya inanın şu anda okulda hepimiz neyi nasıl yapalım derdindeyiz, hadi şu öğrencinin annesine şunu yetistireyim canım çok sıkıldı diyecek bir öğretmen yoktur . 2 kat maske ile tüm gün ders anlatan kişinin bunlarla uğraşması imkansız . Bazı şeyler bazen gereksiz görülebilir altında başka anlamlar vardır . Veliye direkt bazen bir şeyi söylemeyip dikkatini çekmeye çalıştığım oluyor . Gözlem yapması adına , belki de ogretmen yumuşatarak söyledi

Olabilir her şey olabilir. Ama siz de eğitimcilerle ilgili bir konuda kişisel algılamayın. Elbette zor ama hepimiz ne eğitimciler gördük yani eğitimden bihaber. Böyle bir ihtmal de var. Konu sahibi anltırsa anlyabiliriz ne olduğunu.🤷🏻‍♀️

Olabilir her şey olabilir. Ama siz de eğitimcilerle ilgili bir konuda kişisel algılamayın. Elbette zor ama hepimiz ne eğitimciler gördük yani eğitimden bihaber. Böyle bir ihtmal de var. Konu sahibi anltırsa anlyabiliriz ne olduğunu.🤷🏻‍♀️
Aa tabii ki ben de neler neler gördüm :)) sadece tüm gün nefessiz kalınca :) aynen anlatirsa daha doğru yorumlar olacak

Oryantasyon sürecini geçirmiştir o zaman belli olurdu zaten. Bazen diğer çocuk anneleri şikayet ediyor öğretmenlere belki çocuklar arasında bu problemi önlemek amaçlı söylemiştir fakat çocuk nihayetinde birbirleriyle catisacaklar.

Bir sakin. 😊
Öğretmen ne gözlemlediyse onu size bildirmek durumunda, herşey mükemmeldi deseydi bile çocuk size evde anlatacaktı. O zaman bana yalan mı söyleniyor diye üzülmez miydiniz?

Adı üstünde alışma süreci, herkes rahat geçirse böyle bir sürece ihtiyaç duyulmazdı zaten. 😅

Her yıl düzenli ve sürekli bir şekilde klasik sorunlar yaşanıyor, çözülüyor ve minikler okula devam ediyor.

Yok ilk günden rezil oldum diye düşünmeyin, zaten ilk günlerde sorun yaşanması bekleniyor. İş yerinde patronu ilk günden etkilemeye çalışan çömez eleman değilsiniz, velisiniz.

minicik çocuğun alışma sürecinde yaşadığı tatsız bir durum nedeniyle velisinin "başkalarına karşı rezil oldum" tutumu bana irrite edici geldi.
eminim çocuk da bunu içten içe hissetmiştir.
demek ki hatalarımda benden utanılıyor demiştir bile çoktan.
kendinizde yazmışsınız, diğerleri ile yarışan bir veli olmak istemiyorum diye. buna odaklanın bence.
bu derece etkilenip konu açacak noktaya geldiyseniz sizin için çocuğunuzun yaşadığı sıkıntıdan çok kendi rezil olmanız önemlidir gibi algılıyorum.
bu da ne yazık ki çocuğa haksızlık.
konuyu anlayacağı bir üslupla çocuğunuzla da konuşabilirsiniz.

Çocuklar okulda farklı evde farklı olur. Yapmaz demeyin. Aradan 2yila yakın geçti okullar ara vereli. Bu sure elbette çocukları değiştirdi. Hepimizi değiştirdi sosyallikten uzaklaştık. Bu kadar buyuturseniz bunu çocukta hisseder. Demek ki ben yaramaz bir çocuğum der ve yaramazligi alışkanlık haline getirir. Siz kurallar oluşturun arkadaşlarıma bagirmamaliyim vurmamaliyim eşyalarını alıp atmamaliyim vs gibi. Tabi bunları yapmıştır demiyorum. Olayı anlatmadiniz genel konuştum siz ne yasadiysaniz onun kurallarını koyun. Öğretmen her zaman çocukların ne yaptığını göremez. Sizi cagirmasa bile belki yine tartismistir. Ne kadar ilgili bir ogretmen ki ilk gunden ilgilenmiş. Olaya olumlu yanından bakın :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X