demek 3 ayda geçse, 6 ayda geçse, 2 senede geçse unutulmuyor yaşananlar. benim kızımda 3,5 aylık oldu ve hala geceleri uykum kaçar ki en hassas olduğum günlerde niye bana bunları yaşattılar diye.
doğumumdan bir gün önce geldi, gelmez olası kadın. sezeryan olacaktım, 5 gün sonraya günleşmiştik doktorumla. ya bişey olursa, bebek karnında ölürse diye diye 9 ay bal gibi geçen hamileliğimin son günlerini bana zehir etti.ve ertesi gün suyum geldi, doğuma girdim. hastanede annem kalacaktı, bu kendi içinde valiz hazırlamış getirmiş. annemi gönderdi ben yaparım ben ederim diye diye kimseyi dinlemedi. eşime yalvardım ama annemin kalması gerekiyor dedi. beni 15/9 tansiyon ve iki gözüm iki çeşme bırakıp gitti. ben emzirmeye çalıştıkça, senin sütün yok bu çocuk aç, ağustos sıcağında bebeğimi giydirdi de giydirdi. tüm vucüdu pişik oldu. emzirme denemelerimin hepsinde bebeğim ağlarken gelip kucağımdan aldı. 2 günlük bebeğimi sallamaya ve evin içinde bağıra bağıra ninni söyleyerek gezdirmeye başladı. huysuzluk yaptı annemi gitmek zorunda bıraktı. annem ,iyice kötü olacağız diye gitti. sonra ben 3 günlük ameliyatlı kadın çamaşır yıkadım,astım,yemek yaptım, sofra kurdum. o ise bebeğimi kucağından indirmedi. kocam da bana hergün anneme tavır alamazsın da bilmem ne diye çıkıştı. beni bir gün dinlendirmediler. o gidene kadar anne olduğumu anlamadım. 20 günün sonunda damla sütüm kalmamıştı. sonra da çok uğraştım ama artmadı. içimde öyle uktedir ki, hatırladıkça tutamam kendimi. ben öğretmenim. bn bunları haketmedim. affedemiyorum ne eşimi n annesini. unutamıyorum bana yaptıklarnı. bağıra bağıra ağlamak istiyorum hala. içim bi türlü boşalmıyor. herkese de anlatıyoum ki kulağına gitsin anlasın ondan nefret ettiğimi diye. şimdi sesini bile duymak istemiyorum ama eşim her konuşurken ayşe de konuşcak diye telefonu dayıyor kulağıma. ben napıcam bilmiyorum. anasına çok düşükün bir kocam var. ve ben bu yüzden ondan gittikçe soğuyorum. ona da belli ediyorum. düşündüklerimi de haykırdım yüzüne. tabiki kabul etmedi. görünürde bi sorunumuz yok ama ben unutamıyorum bir türlü