İlk günlerde anneliğini yaşayamamış bir anneden size tavsiyeler

Ben henüz hamile değilim ama okuduklarıma çok üzüldüm. Bir anneye lohusaya bu kadar hassas bir dönemde unlar yapılır mı.. Eşleriniz neden sizin yanınızda durmuyor gözleri kör kulakları sağır mı.. Neden bu eziyete izin veriyorlar. Ben eşime güveniyorum şimdiden de konuştum annenin karışmasını müdahele etmesini istemiyorum dedim çünkü o da biliyor heğ herşeyi kendi biliyor, detaycı herşeyde birşey arar en doğrusunu o bilir biz yanlış biliriz ben deli olurum o karışırsa. Benim saçıma başıma bile karışıyordu eşime dedim rahatsız oluyorum diye uyardı birkaç kez bir daha yapamadı. Ama annem başka şehirde muhakkak gelecek annemde ki özel şeylerimle annemin ve eşimin ilgilenmesini isterim ancak kaynanam annem bizde diye kendi de gelecektir eminim ve ikisinin arasında kalıcam. Ancak izin vermeye niyetim yok bocaladığım birşey olursa size sorarım diyeceğim. Bebeğimle kendim başa çıkmak isterim. Zaten kendisi de rahatsız uyku düzeni yok gece geç yatar bazen sabaha karşı ve öğlen ancak kalkar bazen akşama doğru kalkar şimdiden diyor ben bakamam ancak severim diye ama direktif vermeyi iyi bilir ama ben hiç olmazsa eşimin yanımda olacağına bana yardım edeceğine ve rahatsız olacağım birşeyde koruyacağına izin vermeyeceğine eminim. Evimin işini yapmam aperatf hazırlarım ama bebeğime ben bakarım bu böyle.. Sizde izin vermeyin yazık size sütünüz kesilmiş, şiddet görmüşsünüz, psikolojiniz bozulmuş. Hem bebeğinize hem size yazık eşinizle baştan konuşun bunları ve ne olursa olsun şiddete izin vermeyin çocuğunuzda olsa bağlı olmayın böyle adamlara..

Ben henüz hamile değilim ama okuduklarıma çok üzüldüm. Bir anneye lohusaya bu kadar hassas bir dönemde unlar yapılır mı.. Eşleriniz neden sizin yanınızda durmuyor gözleri kör kulakları sağır mı.. Neden bu eziyete izin veriyorlar. Ben eşime güveniyorum şimdiden de konuştum annenin karışmasını müdahele etmesini istemiyorum dedim çünkü o da biliyor heğ herşeyi kendi biliyor, detaycı herşeyde birşey arar en doğrusunu o bilir biz yanlış biliriz ben deli olurum o karışırsa. Benim saçıma başıma bile karışıyordu eşime dedim rahatsız oluyorum diye uyardı birkaç kez bir daha yapamadı. Ama annem başka şehirde muhakkak gelecek annemde ki özel şeylerimle annemin ve eşimin ilgilenmesini isterim ancak kaynanam annem bizde diye kendi de gelecektir eminim ve ikisinin arasında kalıcam. Ancak izin vermeye niyetim yok bocaladığım birşey olursa size sorarım diyeceğim. Bebeğimle kendim başa çıkmak isterim. Zaten kendisi de rahatsız uyku düzeni yok gece geç yatar bazen sabaha karşı ve öğlen ancak kalkar bazen akşama doğru kalkar şimdiden diyor ben bakamam ancak severim diye ama direktif vermeyi iyi bilir ama ben hiç olmazsa eşimin yanımda olacağına bana yardım edeceğine ve rahatsız olacağım birşeyde koruyacağına izin vermeyeceğine eminim. Evimin işini yapmam aperatf hazırlarım ama bebeğime ben bakarım bu böyle.. Sizde izin vermeyin yazık size sütünüz kesilmiş, şiddet görmüşsünüz, psikolojiniz bozulmuş. Hem bebeğinize hem size yazık eşinizle baştan konuşun bunları ve ne olursa olsun şiddete izin vermeyin çocuğunuzda olsa bağlı olmayın böyle adamlara..

teşekkürler. bence de kararlı tutumunuzu sürdürün.
bu arada konu sahibi benim. ama şiddet görmedim...Eşim böyle birşeyi asla yapmaz. ne lohusaya ne de hamileye..
şidder gören konuma yorum yazan başka bir arkadaş..düzeltmek istedim.

kızlar ya ne kadar zor şeyler yaşamışsınız..en kadar terbiyesiz kaynanalar ve ne kadar ana kuzusu düşüncesiz eşleriniz var!!!!

benim başıma sizinkiler gibi gelse,ne bileyim eşimle aramı açsa,sütümü kesse,herşeye karışsa,kısaca yazılanlar başıma gelse sizin gibi susamam ben..bende insanım,bende ana kuzusuyum,zaten benim annem babam bana eziyet edilmesine asla fırsat vermezler sağolsunlar..
ortalığı yıkardım..defol git derdim yaa..bebeğim ve benim sağlılığımız söz konusu,eşimde boşanacaksa boşansın bu ne yaaa..eziyet çekmeye mi geldim dünyaya..sus sus sus nasıl sabrettiniz..insan ya intihar eder ya katil olurum.

aynen canım..
zaten ilk önce sustum sonra susmadım...
beni çıldırtma noktasına getirdiler..
ailem hep arkamda oldu. Annemle önce babamdan gizledik.
çünkü her evlat gibi bende kendi annemin babamın gözbebeğiyim.
beni öyle yerde bayılmış görseydi babam 3 günlük lohusayken o kayınvalidemi kadın madın dinlemez
camdan atardı. Üstelik babam kadar yufka yürekli ve kibar biri yoktur...
O yüzden bir kaç zaman babamdan sakladık. çünkü eşimin bütün sülalesini ateşe verirdi.
Birde terbiyesiz kadın annemle ben tiyatro sergilemişim diyor.
bayılma numarası..
Görümceme ne demeli.
o ise tam kıskanç. kendi çocuklarına bakılsın diye eşi ve kendisi anne babasını üzerimize salıyorlar.
hepsi Allah'ından bulacaklar...
eşimlede çok iyiyiz.
ohhhh
ama onlar hiç huzur bulamayacak
görümcemle eşi bir çocuğun rızkını ellerinden aldılar...

Anne sütünün yerini hiçbir şey doldurmuyor ve bir defa kesildimi de geri getirmek mümkün değil malesef.Kimsenin bir bebeği bundan mahrum etmeye hakkı yok.Buna sebep olanlar öbür dünyada hesap veremesin inşallah.Yazık minicik yavrular yok yere anne sütünden mahrum kalıyorlar günah ya.Ne kadar vicdansız insanlar var,gelinini sevmiyorsan insan torununu düşünürde kapatır çenesini.Allaha havale ediyorum hepsinide..

Anne sütünün yerini hiçbir şey doldurmuyor ve bir defa kesildimi de geri getirmek mümkün değil malesef.Kimsenin bir bebeği bundan mahrum etmeye hakkı yok.Buna sebep olanlar öbür dünyada hesap veremesin inşallah.Yazık minicik yavrular yok yere anne sütünden mahrum kalıyorlar günah ya.Ne kadar vicdansız insanlar var,gelinini sevmiyorsan insan torununu düşünürde kapatır çenesini.Allaha havale ediyorum hepsinide..

kesinlikle katılıyorum...
arkadaşımın yengesi biraz hırçın. tabiri caizse çirkef.
doğum yapınca da kayınvalidesinin hastanedeyken dahi kucağına çocuğu vermemiş.
arkadaşım anne niye almıyorsun. o senin torunun demiş.
kadıncağızda "olsun kızım. Zamanı var. anlar o da. Genç şimdi. Hem o üzülürse sütü kesilir.
Varsın ben kaç zaman ellemeyeyim. Anne sütünün yerini hiç bir şey tutmaz. Günahtır demiş"

işte anne var annecik var...
Dünyanın en kötü gelinine bile insan sırf torununu emziriyor diye yapmaz...
ki ben herkes tarafından parmakla gösterilen eşimin sülalesi tarafından övgü yağdırılan biriydim...

hepsi belalarını bulur inşallah..burda yada öbür dünyada er geç bulacaklar..yeni doğmuş ebebği annesinden ayırmak,sütünden mahrum etmek ne kadr çirkin şeyler bunlar...

ammmiiiiiiiiiiiiin inşallah allah belalarını versin ay kaynana dyince benim annemde kaynana olacak adayı asla karışmam diyor bende neyaparsan geline ben gelinin yanındayım diyorum

eşime dedim ebnim evimin huzurunu kaçırdı allahta onun evinde huzur bırakmasın dedim

çok şeyler yaşattı bana hamileykende lohusaykende allaha havale ediyorum onu şimdi hiç aramıyorum o arıyor biliyor bende öylesine konuşuyorum eşimede konuşurken sakın bana verme diyorum sesine tahammülüm yok :22::47:

ammmiiiiiiiiiiiiin inşallah allah belalarını versin ay kaynana dyince benim annemde kaynana olacak adayı asla karışmam diyor bende neyaparsan geline ben gelinin yanındayım diyorum

eşime dedim ebnim evimin huzurunu kaçırdı allahta onun evinde huzur bırakmasın dedim

çok şeyler yaşattı bana hamileykende lohusaykende allaha havale ediyorum onu şimdi hiç aramıyorum o arıyor biliyor bende öylesine konuşuyorum eşimede konuşurken sakın bana verme diyorum sesine tahammülüm yok :22::47:

iyi yapıyorsun...iyide demişsin bilsin neler yaşattığını annesinin..
bende aramam..aramda sorun olduğu için değil ama konuşacak şeyimiz yok çok sıkılıyorum vallahi..o arasın akşamları oğlu varken diyorum..banada uzatıyor eşim biraz zoraki oluyor ama nasılsın iyimisin falan geçiştiriyoruz.
inşallah bu doğumuma gelmezde bende kafam rahat atlatırım şu lohusalığı

bende kaynanam için onunda evınde huzur olmaz dıcem ama sumsuk bı kocası varr ne dese yapıyo karı gbı otur dese oturuyo kalk dese kalkıyo ınanın..ondanda nefret edıyorum..

teşekkürler. bence de kararlı tutumunuzu sürdürün.
bu arada konu sahibi benim. ama şiddet görmedim...Eşim böyle birşeyi asla yapmaz. ne lohusaya ne de hamileye..
şidder gören konuma yorum yazan başka bir arkadaş..düzeltmek istedim.

Ben bütün sayfaları okumaya çalıştım ve cevabım da burada yazılan herşeye cevap verdim. Neyse ki siz o konudan muzdarip değilsiniz hiç olmazsa. Ama işin içine dayak girince bu o çocuk içinde kötü ve ayrılmak en doğrusu tek annenin yaşayacağı sorun böyle bir babanın yarattığı sorunda daha fazla olmaz psikolojik açıdan..

iyi yapıyorsun...iyide demişsin bilsin neler yaşattığını annesinin..
bende aramam..aramda sorun olduğu için değil ama konuşacak şeyimiz yok çok sıkılıyorum vallahi..o arasın akşamları oğlu varken diyorum..banada uzatıyor eşim biraz zoraki oluyor ama nasılsın iyimisin falan geçiştiriyoruz.
inşallah bu doğumuma gelmezde bende kafam rahat atlatırım şu lohusalığı

canım konuşmuyorum diye oğlunu doldurmuş ben senle ne konuşacağım sohbet etmeyi sevmiyorum o karıyla doğuma yanıma geldiğinde daha doğum yapmadan geldi 2 ay kaldı nalet karı
ama eğer birdaha doğum yapacak olursam kesinliiiiiiiikle gelmesin istemiyorum
beni sinir etmek için ben aldım bebeği kucağıma ilk diyor sezeryanla doğum yaptım sırf o alır diye normalş isiyordum olmadı

bende kaynanam için onunda evınde huzur olmaz dıcem ama sumsuk bı kocası varr ne dese yapıyo karı gbı otur dese oturuyo kalk dese kalkıyo ınanın..ondanda nefret edıyorum..

benim kaynatam öldü 2 sene olacak kadın rahat rahat geziyor ama bir kayım var evlenecek ona kök söktürüyor inşallah oda evlenirde gein neyömiş görürüler daha bekar beraber yaşayav-caklar mecburen

okurken çok kötü oldum.ya nasıl insanlar var böyle.Allah yardımcınız olsun.yani sizin yerinizde olsam boşanırdım fakat şartlarınız durumunuz nedir bilmiyorum.ama dayak varsa bilemem.her zaman şunu derim sokakda ölürüm elin adamının dayana katlanmam.kaynanalar neden böyle ya.benim kaynanamla smaimyetim yok bazne telde nasılsın cart curt işde.eşim de bilir evlendim daha hiç bir şeylerini görmedim.sürekli kendi ailem koşturdu.babasının arabası var bir kez gelimde sizi alım veya be götürüm demezz.benim babam alır getirir götürür.o yüzden onlara kızgınım ben 12.günlük lohusayım kaynanam ameliyat oldu varisden vay ben niye giidp bakmamışım komşular kınamış da.ben deidm sizide çok kınadılar.sen niye böyle yalnızsın kimse gleip bakmadımı diye dedim.yeri gelrise söylerim beni o duruma getirmesinler eşimde iyi bilir.o yüzde bayramda byarama giderim.tekrar ALlah yardımcınız olsun çok zor .sizleri görünce çok şükrettim halime

okurken çok kötü oldum.ya nasıl insanlar var böyle.Allah yardımcınız olsun.yani sizin yerinizde olsam boşanırdım fakat şartlarınız durumunuz nedir bilmiyorum.ama dayak varsa bilemem.her zaman şunu derim sokakda ölürüm elin adamının dayana katlanmam.kaynanalar neden böyle ya.benim kaynanamla smaimyetim yok bazne telde nasılsın cart curt işde.eşim de bilir evlendim daha hiç bir şeylerini görmedim.sürekli kendi ailem koşturdu.babasının arabası var bir kez gelimde sizi alım veya be götürüm demezz.benim babam alır getirir götürür.o yüzden onlara kızgınım ben 12.günlük lohusayım kaynanam ameliyat oldu varisden vay ben niye giidp bakmamışım komşular kınamış da.ben deidm sizide çok kınadılar.sen niye böyle yalnızsın kimse gleip bakmadımı diye dedim.yeri gelrise söylerim beni o duruma getirmesinler eşimde iyi bilir.o yüzde bayramda byarama giderim.tekrar ALlah yardımcınız olsun çok zor .sizleri görünce çok şükrettim halime

Benim derdim kayınvalide ve görümceyle.
Aslında şu an derdim de yok sildim çünkü onları hayatımdan.
O yüzden de eşimden ayrılmayı düşünmüyorum.
Şartlarım gayet iyi. Ailem dahi olmadan kiramı da öderim, bebeğime de bakarım geçimimi sağlayabilirim. Mesleğim var. maaşım iyi.
Şartla nedeniyle evli değilim eşimle.
Eşim diyor hep insan ailesini seçemiyor ama eşini seçebiliyor. Ne olur onların hataları yüzünden beni cezalandırma. Dünyada benim için bir tek sen ve çocuğum varsın diyor.
Şiddet yada dayak olsaydı ama 1 saniye olsun düşünmezdim...
Dünyanın en mükemmeli dahi olsa...

Aman allahim sok oldum sok..

arkadaslar neden kendinize kiyiyorsunuz
bunlari neden cekiyorsunuz nedennnnnnnnnnnnnn
bu canavar kaynanalarinizi kolundan atip
esiniz size bir sey dedigi zaman yol senin deyip
dovecek olsa polis neden cagirmiyorsunuz
sizi doguran anne degilmiydi
bu canavar kadinlara aman etmeyin
vallahi icim parclandi
bende hamileyim dusunmek istemiyorum bunlari..
sadece cok uzuldum.. Guclu olun arkadaslar ezdirmeyin kendinizi
kimse sizden ustun degil
koca dediginiz o ana kuzulari o vicdansiz dangalaklar
erkek oldugu icin sizden ustun degil yaww
ayy kizacaksiniz bana ama bir damla goz yasiniza yazik degilmiydi?

merhaba arkadaşlar ben de tam 55 gün anneliğini yaşayamamış bir anneyim.8 aylık erken doğum yaptım ve bebeğimde bağırsak yetmezliği ortaya çıktı doğru küvöze aldılar.2.gün sütüm geldi ama nafile bebeğime bağırsakları şişiyor diye 30 gün anne sütü verilmedi damar yoluyla beslendi bu zaman zarfında ben hep sağıp sağıp döktüm.inanmazsınız her sağmaya 2-3 su bardağı felan sağardım 3 saate bir.içim kan ağlıyordu bir yandan da kaynana dırdırı çekiyordum,hergün o çocuk orda boşuna yatıyo birşeyi yok çıkarın alın hastaneden diye başımın etini yiyordu ağzına geleni söylüyordu.eşim müdahale ediyordu her defasında ama nafile kadını susturmak ne mümkün.30 gün sonunda günde 3 defa bebeğimi emzirmeye vermeye başladılar bu süre zarfında da 3 defa bebeğim bağırsağı delinme tehlikesi geçirdi yoğun bakıma alındı,ben feryat figan ağlamaktan gözlerim şişerdi ve yine her gün kaynananın o sözleri,bize kızmaları...55 günün sonunda bebeğim çok şükür taburcu oldu...ama benim sütüm üzüntüden stresten öyle bi azaldı ki günlük 100 cc yi geçmiyor şu anda mecburen mama veriyorum günde 2-3 defa ve de sinir hastası oldum artık resmen kaynanayı görünce sinirlerim oynuyo hiçbişey demese bile.yaşadığım o günler aklımdan çıkmıyor hiç.şu anda en ufak bişeye bile tahammül edemiyorum elim ayağım titriyo kalbim çarpıyor.ve kaynana hala her gelmesinde aynı cümleleri söylemeye devam ediyor o çocuğu hastanede boşuna yatırdınız,hiçbir şeyi yoktu çocuğun diyor.ne diyeyim Allah ıslah etsin.en çok ta bebeğimi doyurasıya emziremediğime emziremeyeceğime üzülüyorum.en çok istediğim şeydi oğlumu sadece anne sütüyle beslemek,her mama yapışımda üzülüyorum kendimi suçlu hissediyorum boşu boşuna.ama kısmetten öteye gidilmiyormuş gerçekten,sebep olanlar cezasını bulur inşallah:5:

offf sanırım gerçekten sırf koca için katlanmaya değmez..
Bu da bi insanoğluna , bir anne kuzusuna, bir insana yapılır mı yhaa
O bebeğin vebalini nasıl ödicekler
Nasıl Rabbime hesap vercekler
Ben utanıyorum yapılanlardan kimse yaptığından utanmıyor..
Yaşanmaması gereken ne varsa yaşıyoruz malesef
Belki kader, belki alın yazısı, belkii sınama dünyası, belkii çekicek çilee..
Rabbim daha beterini vermez inş..

merhaba arkadaşlar ben de tam 55 gün anneliğini yaşayamamış bir anneyim.8 aylık erken doğum yaptım ve bebeğimde bağırsak yetmezliği ortaya çıktı doğru küvöze aldılar.2.gün sütüm geldi ama nafile bebeğime bağırsakları şişiyor diye 30 gün anne sütü verilmedi damar yoluyla beslendi bu zaman zarfında ben hep sağıp sağıp döktüm.inanmazsınız her sağmaya 2-3 su bardağı felan sağardım 3 saate bir.içim kan ağlıyordu bir yandan da kaynana dırdırı çekiyordum,hergün o çocuk orda boşuna yatıyo birşeyi yok çıkarın alın hastaneden diye başımın etini yiyordu ağzına geleni söylüyordu.eşim müdahale ediyordu her defasında ama nafile kadını susturmak ne mümkün.30 gün sonunda günde 3 defa bebeğimi emzirmeye vermeye başladılar bu süre zarfında da 3 defa bebeğim bağırsağı delinme tehlikesi geçirdi yoğun bakıma alındı,ben feryat figan ağlamaktan gözlerim şişerdi ve yine her gün kaynananın o sözleri,bize kızmaları...55 günün sonunda bebeğim çok şükür taburcu oldu...ama benim sütüm üzüntüden stresten öyle bi azaldı ki günlük 100 cc yi geçmiyor şu anda mecburen mama veriyorum günde 2-3 defa ve de sinir hastası oldum artık resmen kaynanayı görünce sinirlerim oynuyo hiçbişey demese bile.yaşadığım o günler aklımdan çıkmıyor hiç.şu anda en ufak bişeye bile tahammül edemiyorum elim ayağım titriyo kalbim çarpıyor.ve kaynana hala her gelmesinde aynı cümleleri söylemeye devam ediyor o çocuğu hastanede boşuna yatırdınız,hiçbir şeyi yoktu çocuğun diyor.ne diyeyim Allah ıslah etsin.en çok ta bebeğimi doyurasıya emziremediğime emziremeyeceğime üzülüyorum.en çok istediğim şeydi oğlumu sadece anne sütüyle beslemek,her mama yapışımda üzülüyorum kendimi suçlu hissediyorum boşu boşuna.ama kısmetten öteye gidilmiyormuş gerçekten,sebep olanlar cezasını bulur inşallah:5:

buluyorlar canım hemde daha da çok bulacaklar...
o duyguyu çok iyi bilirim. mama verdiğin için suçluluk duygusu.
benim kızgınlığım kayınvalide canavarına gittikçe artıyor.
çünkü yavrumun bağışıklık sistemi güçlenemedi.
hastalıklara hemen yakalaınıyor..
ben bu kadını nasıl affedeyim şimdi???
üstelik suçlu olduğunu bile kabul etmiyor hala daha ayırmaya çalışıyorken?

Arkadaşlar,

Ben hep şuna inanırım akıllı insan başka insanlarında deneyimlerinden yararlanandır.
bunun akıllada alakası yok gerçi...Bebeklerimiz için kendimiz için yapmalıyız..
Ben daha önce bu konuyla ilgili dolaylı yoldan mesaj yazmıştım ama konu açmadım.
hiç bir dönemde uğraşmaya değmez ama lohusalık döneminizde sizi üzecek insanları anında uzaklaştırın..
isterse daha hastanede yanınızda olsun..
ben yapmadım ve benim sütümü kestiler..
Benim sezeryan olmama rağmen daha ilkgün sütüm gelmişti..3.gün tek mememden 80ml süt sağıyordum..
10.güne kalmadan mama vermeye başladık.

artık hikayemi bile anlatmak istemiyorum..
ne diyeyim lohusayken bayılttıklarını mı? 10 günlük bebeğim varken ayrılma noktasına geldiğimizi mi....sizi boşamaya geldik deyip dünyadaki tek öksüz çocuk bu olmayacak ya demelerini mi...

ah ah...
ben bilirim..
içimde kalanları..
bebek mağazasına gittiğimde bebeğimle aynı ayda başka bir bebeğin annesini şap şup emdiğinde göz yaşlarına boğulmamı mı...

eşinizin hatırı için olsa bile 1 gün dahi katlanmayın..
ben lohusaydım benim alttan almam beklenildi..
benim katlanmam istenildi..
10 gün içime ata ata bitti..
her gün dert..

Ah canım neler yaşatmışlar sana...:2:
Bana da çocuk doğuran bi tek sen misin demişlerdi...
O dönemde yaşanılan, söylenilen hiçbişey unutulmuyo di mi....

Back
X