Gebeliğe Hazırlık İlk hamileliğim yardım eder misiniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Melekkmelek

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
245
80
13
34
Kızlar merhaba ben dün kan testi yaptırdım beta hcg 186 çıktı ama ben ilk defa yaşıyorum bunu sorabileceğim kimsede yok. Ne yapmam gerekir bundan sonrasında. tecrübeli olanlar yardım eder misiniz

Tecrübeli arkadaşlar gelirler daha detaylı bilgi verirler, ama 2 günde bir kan testi veriyorlar saglikli gebelik mi diye 2 katı artış olursa değerde guzel bir sonuç demek , bu kadar tedirgin olmayın, hayırlı olsun,sağlıkla afiyetle kucağınıza alın inşaallah🌸

Öncelikle gözünüz aydın, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻 İlk işiniz bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidin, kan sonucuna göre gebelik kaydınızı yapsınlar. (Son reglnizin ilk günü sizin hamile kaldığınız gün olarak kabul edilir) Size bir gebelik kartı/takvimi verecekler. Belirli tarihlerde sizi çağırıp aşı yapıp, kan verin diyecekler.
Öğrendiğiniz anda size folik asite başlayın diyecekler. Vitamin takviyesi hapı yazabilirler ya da bir iki ay sonrasına erteleyebilirler.
Genellikle 6.haftada bir kadın doğum uzmanına gitmeniz önerilir. Ultrason ile bebeğe bakılır. Sağlıklı bir gebelik olup olmadığına bakılır. Sonrasında zaten doktorunuz, aile hekiminiz ve ebeniz sizi yönlendirir

kızlar bana acil cevap veriri mısınız adetim 5 gun geçti ve buğu böyle bir kanama geldi sizce yerlesme kanaması olabilir mi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X