Doğuma Hazırlık İlk hamilelik ve bilgisizlik Yardıma ihtiyacım var

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebek için kesin ihtiyaçlar..
Beşik( ben yatak odasına anneyanı salonada sepet beşik almıştım ikiside hayat kurtardı denilebilir)
Ana kucağı
İki takım hastane çıkışı
Battaniye (penye ve pelüş)
Banyo takımı (küvet kova maşrapa şambuan sünger küvet filesi.)
Çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı ( sabun tozu tercihimdir)
Örgü yelek (mevsimle ilgili olarak ben pek kullanmadım ama sana lazım olur)
Bebek arabası
Derece pişik kremi bebe yağı 1 emzik
Alt açma örtüsü ama bu kullan at olanlardan
Anne için gerekliler,
İki takım pijama bir gecelik
Bir paket ped
Göğüs pedi
Terlik
Mevsimden dolayı yelek çorap patik(ben onuda hiç kullanmadım hastane sıcaktı)

Not.. unuttuklarım vardır illaki ama şunu söyleyeyim bence çok fazla yenidoğan kıyafeti alma genelde 3 aylık al çünkü çok cabuk büyüorlar. Ben o canım kıyafetleri dayanamayıp aldım bir sürü olmuş ama hepsi bir bilemedin iki kez giyildi.
Yine kendimden örnek vererek söyleyeyim biberon aldım hiiiç kullanmadım yıkanmadı bile çünkü hastaneye götürmedim onlaar veriyor diye ama onada gerek kalmadı hep emdi emzik zaten almadı biberon ve emzikler elimde patladı. Sağma makinesi almamıştım iyiki almamışım hiiiç gerek kalmadı emzirdim gitti bol bol. Bu tarz şeyleri kullandıkca yada gerek oldukca al bence. Birde pamuk aldım ıslak mendil kullanmam diye hepsi çekmecede bekliyor :D

Ptesi sabahtan yollarım unutmazsam tekrar kusura bakma öğlene kadar gelmezse bana bi hatırlatabilir misin ? İşler cok yogun da kafamı yam toplayamıyorum
Cok haklisin ama bebek de unutkanlik yapiuo normal. Ben hatirlatrim ogleden sonra gerekirse :) tesekkurler tekrar

Canım selam öncelikle bebişler hayırlı ugurlu olsun. Benim de ilk bebegım olucak buyuzden ben de ıhtıyaclar ıcın genel bır ıhtıyac lıstesı uzerınden gıttım. Ekte paylastıgım benım kıstrmın suandakı halı, tabı uzun sure uzerınde calıstgım ıcın bıraz yıprandı ancak ıstersen sana ptesı gunu bos halını maıl olarak ıletebılırım de. Bu lıste epey genel, sen gereksız bulduklarını cıkartıp devam edersın ben oyle yaptım. Kıyafetler lıstede yazmıyor sen kafana gore yavas yavas kıyafet alıp tamamlarsın encok kullanılacak cıtcıtlı body ve tulumlar olacak oyuzden onlardan da baslarsın. Ilk bebekte her urun oncesı bende forumları okudum arastırdım tecrube olmayınca zor olacak sanıyorsun ama forumda paylasımlar cok yardımcı oldu bana. Bu lısteyı de yıne bu forumdan bı arkadas bana maıl atmıstı sagolsun. Bıberon konusulmus avent yenıdogan cam ve dr brown yenıdogan plastık aldım. Ikısı ıcın de muthıs guzel yorumlar war bebegım hangısını sever bılemedıgım ıcın ıkısını de aldım, okudugum kadarıyla dn ıyılerı bunlar. Hoscakalın

Canım banada atabilir misin mail yoluyla daha yeni gördüm mesajını çok teşekkür ederim

Canım selam öncelikle bebişler hayırlı ugurlu olsun. Benim de ilk bebegım olucak buyuzden ben de ıhtıyaclar ıcın genel bır ıhtıyac lıstesı uzerınden gıttım. Ekte paylastıgım benım kıstrmın suandakı halı, tabı uzun sure uzerınde calıstgım ıcın bıraz yıprandı ancak ıstersen sana ptesı gunu bos halını maıl olarak ıletebılırım de. Bu lıste epey genel, sen gereksız bulduklarını cıkartıp devam edersın ben oyle yaptım. Kıyafetler lıstede yazmıyor sen kafana gore yavas yavas kıyafet alıp tamamlarsın encok kullanılacak cıtcıtlı body ve tulumlar olacak oyuzden onlardan da baslarsın. Ilk bebekte her urun oncesı bende forumları okudum arastırdım tecrube olmayınca zor olacak sanıyorsun ama forumda paylasımlar cok yardımcı oldu bana. Bu lısteyı de yıne bu forumdan bı arkadas bana maıl atmıstı sagolsun. Bıberon konusulmus avent yenıdogan cam ve dr brown yenıdogan plastık aldım. Ikısı ıcın de muthıs guzel yorumlar war bebegım hangısını sever bılemedıgım ıcın ıkısını de aldım, okudugum kadarıyla dn ıyılerı bunlar. Hoscakalın

Mail adresimi özel mesaj yoluyla attım canım beklemedeyim

Canım rica etsem listenin boş halini bana da atabilir misin mail olarak burda pek okuyamadım yazanları :) bahadirmerve02@gmail.com şimdiden çok teşekkür ederim

Onu demeye calisiyorum, kiyasladiginiz biberonlari degerlendirmek lazim. Madela, dr browns vs gibi cidden cok iyi biberonlar var. Avent bunlarin yaninda hakikaten tirt kalir.
Sovax mi ne bise biberon var aventten pahali babymall minicity ebebekte filan satiliyo. Ben cam alim derm de bana agir kalir dediler damak yapisini bozar diyolar. Hos kullanmayi dsnmuyorm ama olsn

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. İlk hamileliğim. Cinsiyetini 2 hafta içinde yüzde 80 öğrenmiş olacağız net bi şekilde. Alışverişlere yavaştan başlayacağız. Fakat ne alınır kaç tane alınır hiç fikrim yok. Doğumum nasipse şubat 19 olarak gözüküyor. Bebeğim için neler alabileceğimi kendim için neler almam gerektiğini liste halinde tecrübeli anneler bana yazabilir mi ? Şimdiden çok teşekkürler
Zibinlar , şapkalar, eldivenler bir kenara ama tırnak makası, şampuanı, ateş ölçeri, unutma. Giyim zamanla akla geliyor ama bunları unuttummu daha aklına gelmiyor insanın.

Back
X