İlk hareket

Bebegimvebenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2019
21
5
1
30
Herkese merhaba 🙋🏻‍♀️ Bir konuda yaşayan annelerin veya anne adaylarının tecrübelerini almak istiyorum☺ Hamileliğinizde bebeklerinizin ilk hareketini ilk oynamasını ne zaman hissettiniz? Kız veya erkek bebeğe göre değişiyor mu? Genelde çevremdekiler hep üç buçuk dört aylıkken ilk oynamasını hissetiklerini söylüyor veya erkeğin daha erken oynadığını kımıldadıgını söylüyorlar
bebeklerin ilk kımıldaması hafif hissediliyor ama aylar ilerledikçe hareketleri daha çok hissedilir oluyor daha fazla oluyor diyorlar. O ilk hareketi benzetecek olsanız neye benzetirsiniz nasıl birşey çok merak ediyorum 🤔bende iki gündür pıt pıt karnım kalp atışı gibi atıyor göz seyirmesi gibi oluyor kelebek gibi mi desem değişik birşey Sizlere de sormak istedim tecrübelerinizi paylaşırmısınız🙂

Gaz kıpırdamasi ya da kurtcuk dolanması gibiydi. 4 dört aylikken hisettim ve bebeğim kiz. Ileri dönemde hissetmek degil zaten disaridan görünüyordu. Hep video cektik. Sen düşün. Minik kuş cikmak icin resmen aparkat atıyordu :KK48:

Ben de ilk hareketi dört buçuk ayda hissettim ondan önce kıpırtı wardi ama ilk vurması dört buçuk aylik ken hissetim simdi sekiz aylık hamileyim masallah geceler haram oldu uykular yalan oldu hareketli minik oğluşum allahim herkese yaşatsin bu duyguyu ❤

Gaz kıpırdamasi ya da kurtcuk dolanması gibiydi. 4 dört aylikken hisettim ve bebeğim kiz. Ileri dönemde hissetmek degil zaten disaridan görünüyordu. Hep video cektik. Sen düşün. Minik kuş cikmak icin resmen aparkat atıyordu :KK48:
Benimde 15inci haftam dolmak üzere Böyle seğirme mi desem kelebek gibi mi desem pıt pıt kalp atıyor gibi karnımın sol tarafında bugün birkaç kez hissettim kımıldamaya mı başlamış oluyor farklı birşey mi acaba 🙈 cinsiyetimiz de henüz net degil en son 12 haftalıkken ense ölçümünde erkek gibi demişti doktorum şimdi bir daha Kİ randevum da netleşir tahmin ediyorum

Ben de ilk hareketi dört buçuk ayda hissettim ondan önce kıpırtı wardi ama ilk vurması dört buçuk aylik ken hissetim simdi sekiz aylık hamileyim masallah geceler haram oldu uykular yalan oldu hareketli minik oğluşum allahim herkese yaşatsin bu duyguyu ❤
Benimde 15inci haftam dolmak üzere Böyle seğirme mi desem kelebek gibi mi desem pıt pıt kalp atıyor gibi karnımın sol tarafında bugün birkaç kez hissettim kımıldamaya mı başlamış oluyor farklı birşey mi acaba 🙈 cinsiyetimiz de henüz net degil en son 12 haftalıkken ense ölçümünde erkek gibi demişti doktorum şimdi bir daha Kİ randevum da netleşir tahmin ediyorum

Herkese merhaba 🙋🏻‍♀️ Bir konuda yaşayan annelerin veya anne adaylarının tecrübelerini almak istiyorum☺ Hamileliğinizde bebeklerinizin ilk hareketini ilk oynamasını ne zaman hissettiniz? Kız veya erkek bebeğe göre değişiyor mu? Genelde çevremdekiler hep üç buçuk dört aylıkken ilk oynamasını hissetiklerini söylüyor veya erkeğin daha erken oynadığını kımıldadıgını söylüyorlar
bebeklerin ilk kımıldaması hafif hissediliyor ama aylar ilerledikçe hareketleri daha çok hissedilir oluyor daha fazla oluyor diyorlar. O ilk hareketi benzetecek olsanız neye benzetirsiniz nasıl birşey çok merak ediyorum 🤔bende iki gündür pıt pıt karnım kalp atışı gibi atıyor göz seyirmesi gibi oluyor kelebek gibi mi desem değişik birşey Sizlere de sormak istedim tecrübelerinizi paylaşırmısınız🙂

Ilk 13.hafta icimde birsey döndü birdaha da olmadi.
22.haftada da aslinda haftalardir yasadiigim seyin bebegin hareketleri oldugunu ogrendim
Baloncuk patlamasi gibi.
Şimdi o ayagini uzatiyor ben tutuyorum popişini flan dayiyor okşuyorum. Gercekten son 3 ay hamileligini anladigin aylar oluyo 🥰❤ raabbim herkese yaşatsin.
Bu arada cinsiyeti erkek

Arkadaslar bebegin hareketoni hissedince hareket etmediginde cok stres olmuyor musunuz? Ben devamli dusunuyorumda takarim
Kafayi niye oynamiyo kipidamiuo die 😀

22.haftada basladiginda duzensiz oluyor genelde yani bazen hic oynamadigi kiprasmadigi oluyor. Bazen de surekli pit pit yapiyo 😂 28.haftaya kadar duzensiz 2 gun var 5 gun yok gibi.

Ama 30 a girince rutin her hareketini hissediyorsun. Mesela ben hep uyuyorlar saniyordum ama hep uyumuyorlarmiş 😂

Arkadaslar bebegin hareketoni hissedince hareket etmediginde cok stres olmuyor musunuz? Ben devamli dusunuyorumda takarim
Kafayi niye oynamiyo kipidamiuo die 😀
İşte o benim gece uyandığımda esımı arıyorum hemen kızınla konuş oynasın yada gun içinde hareket etmeyince kızım kızım diye karnıma hafif vuryp hadi annem oyna diyorum 🤭👨‍👩‍👧

İlk bebek için 18-20 öncesi hep benzetişim der doktorlar. Çünkü bebek sana hissettirebilecek kadar güçlü değil. İlk anlamlı hissediş bence 20den sonra oluyor. O da düzensiz tabi. Bi var bi yok.

Benimde sol taraftaydı canim ☺ Aman sağlıklı olsun da bosver cinsiyeti. Bize de 6 aya kadar kız gibi erkek gibi dedi. Kızımız oldu çok şükür verene. Çok değişik bir heyecan demii yaa :anneadayı: :anne:

13 haftalikken hissettim. Pit pit seklinde. Sonraki 15. Haftalarda segirme gibiydi. 18 den sonra bayagi belirgin di artik disardan biri dokundugunde bile bissediyordu

Zayıf kadınlar kilolu kadınlara göre daha erken hissedebiliyor. Belki abartı gelecek ama ben 11 12. Haftada pıt pıt damar atması gibi hissediyordum valla. Şuan 23. Haftadayım dışarıdan da görünüyor çok da net hissediyorum

Bizim doktor da 17-20. Haftalarda hissedilir. Daha erken olanlar gaz dedi. Ama daha erken hissettiğini söyleyenler de var. Ben henüz hissetmedim. Hissettiğim şeylerin De (minik pıt pıt ya da içeride ufak bir hareket) doktorun dediği üzere rahim ya da gaz hareketi olduğunu düşünüyorum.

Ben hissedeli bi kac hafta oldu bebeğimiz erkek bugün kontrole giderken ve eve geldikten sonra baya hareketliydi böyle kıpırdanma oldu sanki minik minik tekme atar gibi 😊

Ya evet çok güzel duygu ☺️ Kucağıma aldığım anı düşünemiyorum bile 🙈 farketmiyor cinsiyet saglıkla gelsin de 🙏 insan yine de bir merak ediyor tabi ☺️

Bende 19+2 de hissettim ilk
Göz seyirmesi gibiydi son 2 gğndşrde gaz varmış da hareket ediyormuş Gibi 20 haftalığım bebeğim kız💕

bebeğim 19 aylıkken kıpırdadı. o da karnıma iğne vuruyordum kan sulandırıcı iğne ucu kör bastır bastır. girmiyor.artık baya aydan beri vurunduğum için hipnotize mi oluyordum ne sonra birden korktu karnımın sol tarafına kaçtı resmen.

Back
X