ben de saninle aynı haftadayım.ilk gebeliğim boş gebelikti.6.haftada gitmiştim ilk muayeneye o zaman bişey görememişti ve 2 hafta sonra gel demişti.ama kesenin şekli de çok bozuktu yuvarlak değildi.2 hafta sonra gittiğimde boş gebelik dedi ve kürtaj oldum.3 ay korunduktan sonra hemen hamile kaldım tekrar.benim de sat 15 temmuz.dün doktora gittik.çok küçücüktü kese tabii.dün gelseydin göremezdik dedi.kese de tam olması gerektiği gibi dedi.sat a ve ultrasona göre 5 hatalık ama aslında 3-4 haftalık falan daha heralde.doktor 2 hafta sonra tekrar çağırdı.ben de merakla bekliyorum kalp atışlarını duymayı geçen seferki acı tecrübemden sonra.ama şunu da öğrendim ki endişelenmenin sonu yok.sen ne kadar rahat olursan o kadar yolunda olur herşey.bu sefer çok rahatım.herşey Allah'tan deyip bekliyorum sadece.inşallah 2 hafta sonra duyarız bebişlerimizi....
ben de hiçbir belirti olmadı ne kanama ne başka bişey.6.haftada mide bulantılarım başlamıştı 8.haftaya doğru azalıyodu ben de sevinmiştim ne güzel geçiyo diye.meğer hormonlar düşüşe geçtiği için bulantımda azalıyomuş.eğer bulantısız başlamışsan zaten sorun yok sakın endişelenme.benim çevremdeki herkes bulantısız geçirdi hamileliğini.ama şiddetli bulantılar başlayıp 2 hafta sonra azalmaya başlamışsa belki o bi belirti olabilir.
seni çok iyi anlıyorum endişelerini.ilk seferinde bu tür bir ihtimali hiç bilmediğimden çok mutluydum herkese söylemiştim.kalp atışlarını duymaya gittik ne duyduk şok olduk tabi.şimdi de ben yaşıyorum bu endişeleri ama daha bilinçliyim.sonuçta elden gelen bişey yok zaten olacağı varsa olacak.doktor bana sakın kendini sorgulama ve suçlama demişti.senin yaptığın veya yapmadığın bişeyle alakası yok demişti.
bi de geç döllenme de oluyo.ultrasonda gözüken veya sat a göre hesaplananla senin hesabın tutmuyo doğal olarak.eminim ki 2 hafta sonra görücez o konuda çok rahatım.bu seferki hamilelik belirtilerimle geçen seferki tamamen farklı oldu ve hamileliğimde tamamen farklı ve iyi olacak.seninki de öyle olacak içini ferah tut.
ben de geçen sefer çok saçma sapandım :))) herşeye ağlıyodum çocuk görüyodum ağlıyodum.midem bulanıyo diye sürekli ağlıyodum hormonlar alt üst etmişti beni :)))) vücudun ve beynin hamileliğe alıştığında geçicektir mutlaka.kalp atışlarını duyunca da tadını çıkarıcaz inşallah.
merhaba canım bende seninle aynı durumdayım. 21 haziranda kimyasal gebelik geçirdim. ondan sonra regl olmadım. geçen hafta doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu söyledi. şuan 6+0 dayım. 28 ağustosta gel kalp atışlarını dinleyelim dedi.benimde normalde 8 haftalık olmam lazım ama 2 hafta arkadan gidiyorum geç yumurtlama olmuş.
bende ilk bebeğimi düşürdüm için çok korkuyorum. inşallah duyulur. ve daha 4 aylık evliyim.bu kadar az bir sürede baya birşey yaşadım.
inşallah duyarız bebişlerimizi a.s.
kizlar kalp atisini dinletmenin cok iyi olmadigini soylemisti doktorum alttan bakiyordu bilmiyorum nedenini sormadim cok kisa dinletti bana biraz daha demistim iyi degil zararli demisti, belki ondan dinletmemistir yukarda bir arkadasimiz sormustu bu soruyu ama zaten ustten de alttan da olsa eger kalp atiyorsa ekranda atan bir nokta goruyorsunuz, iste kalp atisi, duymaniza gerek yok, ben de sonra sadece gostermisti bir daha hic dinletmedi.
bir de konuyu acan arkadasim, kan testi yaptirsan 4-5 gun icinde iki kez, betahcg iki gunde bir yaklasik ikiye katlarsa bu gebeligin iyi gittigini gosterir rahatlarsin belki diye dusundum. ama reglelerim duzensiz demissin ya bu cok iyi bir isaret, gec dollenmedir o yuzde geriden geldigini dusunuyorsunuzdur. bilmiyorum dogru mu ama bir seyi paylasmak istedim, benim bebek geriden geliyordu gec dollenme de yoktu, cok stresliydim bes gun bir rahatladim, sonra doktora gittim 5 gunde iki haftaya yakin olan aralik bir haftaya dusmustu belki gercekten stressiz olmam ise yaramisti, lutfen olabildigince sakin olmaya calisin. siz gerildikce stres hormonlarinizi olumsuz etkiliyor, hepinizden harika haberler almak dilegiyle. Allah hayirlisini nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?