Ilk kez gelen kayinvalideye nasil davranilir?

Selam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar
Ne kadar şanslısın.daha ilk defa geliyorlar on ayda.bardagın dolu tarafını gör.mesafeli ol gerisi önemsiz

Allah razi olsun dogru diyosunuz sizin gelin suan iyimi size karsi peki

Bize yanaşmaya çalışıyor ama bu sefer biz tedirginiz. Mesafeyi koyduk. Eskisi gibi bekliyor. Ama çok zor artık. Çünkü ne yapsak ne desek herşeyi yanlış yordu.

Annem arasa annen arıyor. Aramasa bana değer vermiyor. Yemek gönderse evde yemek yapmama fırsat vermiyor. Göndermese bu halimle bir taş çorba yapmadı oluyor. Kendi haline bıraktık kısacası.

Zaten hepimiz gurbetteyiz. Ne yapabiliriz ki. Hepimiz yoğun insanlarız zaten. Arayacağımız zaman bile müsait mısınız ilk mesaj atar sonra hep ararız.

Bir de inanın Allah nasip ederse çocuğunuz olunca öyle çok insana ihtiyaç duyacaksınız ki. Bazen en kötüye bile ihtiyaç duyuyor. Umarım aranızdaki buzları eritirsiniz. Mutlu olursunuz.

Selam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar
Vah ki kayinvalidenin haline gelmesini istemiyor sun eşini sevseydin annesi nede saygı sevgi gösterirdin benim kayinvalidem bana yapmadığını bırakmadı deli bile dedi ama sizin kadar nefret le doldurmadım. içimi gelirde kalırda

emredersiniz?
insanlar hatanızı söylüyor eden dellendiniz hemen
fevri bir insan olduğunuz belli

valla mecbur çekeceksiniz eşiniz sizden SOĞUMASIN istiyorsanız
Işine gelcek şeyleri duymayınca yorum yapma oldu doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar arkadaşta o cinsten

Azcık bdv oku da şükret
Neymiş kv solgun görünüyorsun sivilceni mi sıktın demiş sdfhjk

Kına sabahı 5-6 kere solgunsun, sivilcen var dediği için bunca kin.. vay beeee..
Yine yazıcam konu sahibi ablada ciddi özgüven eksikliği var. Başkası olsa "amaan anne sivilcemle de güzelin ben" der güler geçerdi..

Bi de hani biz çok kötü şeyler yazıyoduk ya, neden kötü olan biz oldukta banlanan o oldu acaba :bicak:

Niye banlanmış kızcağız? İkinci üyelik mi?
Ya ben hak verdim bir miktar konu sahibine.

İnsanın dış görünüşü üzerine sürekli konuşup duran, her yüz yüze geldiklerinde sürekli suratındaki lekeydi sivilceydi işaret eden solgun görünüyorsun vb. diyerek enerji emen biri karşısında, 23 yaşında genç bir kadının negatif yüklenmesi, özgüvenini korumakta zorlanması ve bir araya gelmek istememesi normal.

Tecrübesizlikten durumu nasıl yöneteceğini de bilmiyor anladığım kadarı ile ve öfkesine çabuk yeniliyor. Eh,mizaç kadar gençlik faktörü de var.

Melisanazcım, dışarıdan okuyorsan; yavrum, kocişin ağaç kovuğundan çıkmadı, mecbur, anası var gelecek arada bir ziyaretine. Şükret ki kadın öyle çat kapı darlayıp duran bir tip değilmiş bak kaç ayda ilk kez gelecek. Sen kendinden emin dur, güzelce ağırla kvni; yine yüzünde sivilce sayımına, yorgunluk solgunluk arayışına girişecek olursa, samimice söyle "Anneciğim, ben inciniyorum bu şekilde söylediğinizde, moralim bozuluyor, söylemeyin, güzel gördüğünüz yerlerime yoğunlaşın, onları söyleyin çok sevinirim" filan güzelce tatlı tatlı söyle-hassasiyetini paylaş. İletişim deniyor buna.

Ondan sonra baktın olmuyor, karşında bildiğini okumaya devam eden birini görüyorsun, ya takmaz sallamaz duymazdan gelirsin, ya da yeri gelir sen de lafını güle oynaya söyler geçersin, öfkeni biriktirmezsin. İnsanların ne dediğini takmamayı da zamanla öğrenirsin bu konuda ki ne kadar çabuk öğrenirsen o kadar iyi olur.

Back
X