Ilk kez gelen kayinvalideye nasil davranilir?

Yani tam olarak nasil bi kotulukleri oldu ki bu kadar nefret kustunuz. Bunca nefret dolu yazilariniza gercek bir sorundan bahsetseydiniz anlardim belki hak verirdim ama sizin takildiginiz yuzunuze solgun demesi. Bana gore esini cok seven bir insan eger esinin ailesi sorunlu degilse sadece esinin hatrina ailesinide sever en azindan saygi duyar. Ayrica esinizin kufretmemesi bir lutuf degil. Zaten yzakta yasiyorsunuz. Gelip 3-5 gun sizde kalacaklarsa ondada bi zahmet misafirperver olun. zaten kadin mesafeden hoslaniyormus ne ala. demek ki uzun kalmayacaklar. Mutlu olmak icin kucuk kusurlari idare etmeyi ogrenin. Eminim sizide idare eden birileri vardir.

sadece sivilceniz, beniniz yada kilonuzdan dolayı söyledikleri için mi sevmiyorsunuz ?
kendinizle barışık olup neşeli bir cevap verseniz olmaz mıydı ?

zaten burda kadınların çoğu eşinin ailesine tahammül edemiyor. hep mi kv ler kötü büyük meraktayım.

Bnm oglum begendiyse bna gelinin moralini bozacak seyler demek dusmez ya oyle biri degilim zaten insanlarla dalga gececek bunu bikeredegil 5 6 kere yapti
Neyse ben daha fazla yorum yapmayayım çünkü demek istediğim şeyi anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz,ben güzellikle diyorumki siz de anne olacaksınız sizinde evlatlarıniz olacak,ben kayınvalidemin yaptığını yapmam diyorsunuz ama kadında kötü bir şey söylememiş ki bu kadar nefret kusacak bir söz değil en azından,eşinizin hatrina bir sure kalmalarına sabredin sonsuza dek kalmayacaklar ya.

Onun gibi biri olmayacam bn insanlarin kusurunu yuzune vurmadim bugune kadar simdide vurmam oglum eger yüzü yanik birinide sevse basimin tacidir .
insanın solgun görünmesi yada sivilcesi olması kusur değil ki. herkeste olur. gayet normal şeyler.
özgüven eksikliğiniz var sanırım.

Cnm

Cnm onlar saysin afedersin laf vursun etsin biz neden hep susuyoruz anlamadigim o bn gayet saygili davrandim sustup ses tonumi yumusatip konuştum bnm saygimi suistimal edeninde kölesi olmami kimse beklemesin bende esime hayranım orasi ayri mevzu

Ben sana konuş demiyorum.
Konuşma ama öyle bir davran ki anlasın, seni hafife almasın :)

ben konu sahibini çok iyi anladım belki kendini ifade etmekte zorluk çekiyo olabilir ama arkadaşlar inanın karşınızdaki insanın niyetini yüzüne bakınca az çok tanıyorsunuz.

şimdi burda herkese soruyorum siz bi insanla görüşünce yüzündeki lekeyi dile getirir misiniz? aaa neden leke var yüzünde diye kötü hissettirir misiniz? ya da solgun görünüyosun der misiniz? açıkçası ben demem. neden moralini bozayım ki? hani her zaman gördüğün bildiğin insan olur hergün capcanlıdır o gün solgundur neyin var hasta mısın dersin ama bu kadın ilk gördüğünde nasıl bunu sorabiliyo ki? açıkçası ben burda iyi niyet göremedim. kv alttan alta kızı eziklemeye çalışıyor gibi.

ne yapacağına gelirsek, hiçbişey. zaten her zaman gelmiyolar sen ilk başta iyi niyetini göster. eşin de görsün senin iyi niyetini. çok güleryüzlü ol hoş tutmaya çalış yedir içir. bi gözlemle nasıllar. kafa dengi mi, hoş sohbetli mi, laf sokuyor mu, yardımcı oluyor mu, onların davranışlarına göre kendini ayarlarsın sonra.

ha baktın bi kaç gün sonra sana hep laf sokma kötü hissettirme çabasında, baktın ki hamile kızın yanında yan gelip yatıp hizmet bekliyor, baktın ki hatalarını gördün, susma. ama kavga da etme kötü olma. bişey dediği zaman gülümseyerek kibar kibar ver cevabını. söylediği laftan rahatsız olduğunu belli et. ama surat yapma.

ilk geldikleri zaman çok önemli sen hep iyi olmaya çalış başta. en azından yıllar sonra artık tahammül edemediğinde eşine dersin ki ben ilk başta ne kadar iyi olmaya çalıştım sen gördün dersin. politik davran.

Bir kere bile küfrünü duymadınız demek. Vay be ne kocalar varmış.. :KK70:

Umarım bir tek bana tuhaf gelmemiştir bu iyilik kriteri. Çiftler arası küfürleşmek ne ara normal oldu ki? :KK70:

Aaa sizin ki iki cümlenin başı ana avrat sövmüyor mu? Çok tuhaf bir ilişkiniz var...😂

Selam kizlar hepinize merhaba 10aylik evliyim 4 aylik hamileyim esim ankarali polis oldugu icin gorev yerimiz benim memleketim olan Kahraman maraş tayiz kayinvalidem ler gelicekmis ama ben kendisini sevmiyorum esimin ailesini hic sevmiyorum esimi cok seviyorum daha şimdiye kadar bi kufrunu bile duymadım bana karşı simdi bn anne babasi gelince hamile halimle rahat olamam zaten ne yapicam onlarla mesafeliyim bn oda ilk beni istemeye geldiklerinde ben gelinle mesafeli olurum dedi simdi o gun de aramis torunumun senin yanina gelicez annecim falan filan baya sıcak konusue gibi oldu bn yine soguk konustum cunku sacmaliklarini bana yaptiklari seyleri unutmam birde iste solgun gorunuyosun sivilcenimi siktin iz kalmis deyip bi ara sinirimi bozmustu biara yuzumdeki beni sormustu ben zaten guzel oldugumi iddia etmiyorum makyajsiz solgun lekeli evet kotude görünüyorum bunu biliyorum ama benim kusurlaromi yuzume geldiginde vurursa soyle boyle kilo almissin solgunsun vs şeyler derse bugune kadar sustum saygimdan diyicemki tas bebek bi gelin alaydin sag salim gelip defolup gitseler keşke kizlar

Birtane oglum bi de kizim var.
Eger kizim sebepsiz yere ya da sacma sapan nedenlerden dolayi bir annenin bir insanin hakkinda bu denli cirkin konusursa agzinin payini once benden alir.
Gercekten cok pis kirarim kalbini.
Oglum icin de dilegim, Rabbim senin gibi gelin adayiyla dahi beni muhattap etmesin.
Sevdigim dedigin adami kim dogurdu acaba?
Insan da azcik saygi olur.
kayinvalidem dunyanin en masefali en soguk insani olabilir ama ben onun iyi yanlarini gorup hakkinda kotu dusunmuyorum, kotu dusunce kin insana ne katabilir ki?

Kızım sen kalbini temiz tut yine de. Boşver, o beğenmediğin kadın sana küfür bile etmeyen bir eş yetiştirmiş, göz yumucan bazı şeylere hatır gönül meselesi

Küfür bile etmedi kısmına takıldım ben. Herkesin kocası küfür mü ediyor da sizinki etmiyor. Zaten etmemesi gerekmiyor mu?

ben ki kv mi hic sevmem, ama yinede bu denli nefretimi yaziyla hic hissettirememistim kimseye. siz bana cok kötü bir insan olarak geldiniz ya.

bu arada kociskonuzun size küfür etmemis olmasi bi arti yada özel bisey degil, buna zaten hakki yok
Kiz bisey dememiski sen birde beni gor. Yaoacak bisey yok dert kosesi burasi. Yanimizdakilere soyleyemedigimiz icin burda sinir bosalmasi yasiyoruz.

Kiz bisey dememiski sen birde beni gor. Yaoacak bisey yok dert kosesi burasi. Yanimizdakilere soyleyemedigimiz icin burda sinir bosalmasi yasiyoruz.
Valla bravo arkdsm sabahtan beri bi anlayan sen ciktin onyargili davranmadan anlayip dinleyip empati kurup sana cok tesekurrdeyommmmm

Neyse ben daha fazla yorum yapmayayım çünkü demek istediğim şeyi anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz,ben güzellikle diyorumki siz de anne olacaksınız sizinde evlatlarıniz olacak,ben kayınvalidemin yaptığını yapmam diyorsunuz ama kadında kötü bir şey söylememiş ki bu kadar nefret kusacak bir söz değil en azından,eşinizin hatrina bir sure kalmalarına sabredin sonsuza dek kalmayacaklar ya.
Ya siz anlamiyosunuz 5 6 kere diyo ya leken sivlcen solgun 5 6 defa diyorum bn sabir tasimiyim sana biri 5 6 defa her defasinda kusurlarinidese heralde pozitif olursun

Back
X