ben konu sahibini çok iyi anladım belki kendini ifade etmekte zorluk çekiyo olabilir ama arkadaşlar inanın karşınızdaki insanın niyetini yüzüne bakınca az çok tanıyorsunuz.
şimdi burda herkese soruyorum siz bi insanla görüşünce yüzündeki lekeyi dile getirir misiniz? aaa neden leke var yüzünde diye kötü hissettirir misiniz? ya da solgun görünüyosun der misiniz? açıkçası ben demem. neden moralini bozayım ki? hani her zaman gördüğün bildiğin insan olur hergün capcanlıdır o gün solgundur neyin var hasta mısın dersin ama bu kadın ilk gördüğünde nasıl bunu sorabiliyo ki? açıkçası ben burda iyi niyet göremedim. kv alttan alta kızı eziklemeye çalışıyor gibi.
ne yapacağına gelirsek, hiçbişey. zaten her zaman gelmiyolar sen ilk başta iyi niyetini göster. eşin de görsün senin iyi niyetini. çok güleryüzlü ol hoş tutmaya çalış yedir içir. bi gözlemle nasıllar. kafa dengi mi, hoş sohbetli mi, laf sokuyor mu, yardımcı oluyor mu, onların davranışlarına göre kendini ayarlarsın sonra.
ha baktın bi kaç gün sonra sana hep laf sokma kötü hissettirme çabasında, baktın ki hamile kızın yanında yan gelip yatıp hizmet bekliyor, baktın ki hatalarını gördün, susma. ama kavga da etme kötü olma. bişey dediği zaman gülümseyerek kibar kibar ver cevabını. söylediği laftan rahatsız olduğunu belli et. ama surat yapma.
ilk geldikleri zaman çok önemli sen hep iyi olmaya çalış başta. en azından yıllar sonra artık tahammül edemediğinde eşine dersin ki ben ilk başta ne kadar iyi olmaya çalıştım sen gördün dersin. politik davran.