Ilk kez Istanbulda ...tatil

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi akşamlar,
Bu aslinda dert değil ama beni kaygilandiriyor.
Ben almanyadan ilk kez Istanbula tatile geliyorum .Eşim ve çocuklarim gelmiyor.
Kiz kardeşimle ve yeğenimle.
Hangi ulaşim araçlarini kullanmaliyiz?
Bir Istanbul bileti varmiş tramvay ve otobüs için.App varmi ulaşimi ve yollari gösterten?
Biz Sultan Ahmet Camisine yakin bir hotelde kalacağiz.
Ben evime perde diktirmek istiyorum,
Birde iki tane büyük beden abiye almam gerek ve gözlüğe ihtiyacim var
(böyle şeyler çok pahali burda).
Nereye bakmam gerek ?
Hotele yakin olursa iyi olur.
Birde nereye kesinlikle gitmemiz gerekiyor ?
Kasim ayin başinda hava nasil?
Istanbulu tanimak istiyorum ,her yerini görmek istiyorum ve unutulmaz bir tatil gecirmek istiyorum.
Lütfen bana fikirler verin .
Malesef bütcemizde kisitli yani ben savurmaya gitmiyorum.

Istanbul kart alirsaniz onunla minibus harici tum toplu ulasim araclarina binebilirsiniz.
Sultanahmeti, eminonu, sirkeci vs gezersiniz zaten, besiktas, ortakoy, kadikoy mutlaka gitmeniz gereken yerler.
Denizden bogaz turuna cikin ortakoyden de eminonunden de kalkiyorlar, hem bogazi gorur hem bol bol foto cektirirsiniz.
Taksimi gorun ama beklentinizi dusuk tutun, nerde o eski taksim...
Abiye icin yakinlarinizda fatih var ama fatih bana hep pahali gelmistir, bakirkoye giderseniz ara sokaklarda ya da yeralti carsisinda (hala duruyor mu bilmiyorum) cok daha uyguna ayni modelleri bulabilirsiniz.
Toplu ulasim icin iett nin sitesi ve app i var ama cok kullanisli mi tartisilir, ibb cep trafik i de yukleyin.
Kasimda hava hic belli olmaz, istanbulun havasina guvenilmez zaten sabah 0 dereceyle evden cikip oglen 25 dereceyi gorebilirsiniz ya da tam tersi, o yuzden temkinli gelin.
Gozluk icin de sirkeciye bakin dogubank tarafina, hatta dogubankin hemen yaninda bir han var orda orjinal gozluk markalarinin toptancilari var uygun fiyata perakende de satiyorlar.

Alışverişi sultanahmet tarafından yapmayın, orası turistik bölge olduğu için birkaç katı olur fiyatlar.

Metro, tramvay, otobüs hatlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz istanbul kart alıp.

Abiyeler için anadolu yakasına bakın derim, uygun şeyler bulursunuz.

Abiye için Ümraniye de güzel yerler varmış bir kaç kişiden duydum onun dışında Bakırköy var ama orası biraz tuzlu gibi .
İstanbul kart alın metrobüsle rahatça çoğu yere gidebilirsiniz metroda kullanırsınız.
Büyükadaya gidebilirsiniz gezmek için kasımda güzel olur diye düşünüyorum. Şimdiden iyi tatiller.

Istanbul kart alirsaniz onunla minibus harici tum toplu ulasim araclarina binebilirsiniz.
Sultanahmeti, eminonu, sirkeci vs gezersiniz zaten, besiktas, ortakoy, kadikoy mutlaka gitmeniz gereken yerler.
Denizden bogaz turuna cikin ortakoyden de eminonunden de kalkiyorlar, hem bogazi gorur hem bol bol foto cektirirsiniz.
Taksimi gorun ama beklentinizi dusuk tutun, nerde o eski taksim...
Abiye icin yakinlarinizda fatih var ama fatih bana hep pahali gelmistir, bakirkoye giderseniz ara sokaklarda ya da yeralti carsisinda (hala duruyor mu bilmiyorum) cok daha uyguna ayni modelleri bulabilirsiniz.
Toplu ulasim icin iett nin sitesi ve app i var ama cok kullanisli mi tartisilir, ibb cep trafik i de yukleyin.
Kasimda hava hic belli olmaz, istanbulun havasina guvenilmez zaten sabah 0 dereceyle evden cikip oglen 25 dereceyi gorebilirsiniz ya da tam tersi, o yuzden temkinli gelin.
Gozluk icin de sirkeciye bakin dogubank tarafina, hatta dogubankin hemen yaninda bir han var orda orjinal gozluk markalarinin toptancilari var uygun fiyata perakende de satiyorlar.
Çok teşşekür ederim.Hepsini cevablamişsiniz

abiye için fatihe gidin hem yakın sultanahetten..
yürüyerek bile gidebilirsiniz gezmek olsun derseniz vezneciler istikametinden..

Istanbul kart herseyde geciyor.dolmus haric zaten dolmus kullanmazsiniz.
Kaldiginiz civara yakin eminonu var perdeciler ne tarafta diyin butun marka perdelerin yerleri oralarda bir arada.bende ordan yaptirmistim.
Besiktas ortakoy bebek kadikoy galata bi suru yer var gezmelik.
Abiye icinde fatihe bakabilirsiniz.

Boğaz turuna fazla para vermene hiç gerek yok.
Üsküdar'dan Haliç iskelesine binin 1 saat geziyorsunuz 2.5 tl ye :)

Hem Eyüp Pierre Loti yaparsınız gitmişken..

Iyi akşamlar,
Bu aslinda dert değil ama beni kaygilandiriyor.
Ben almanyadan ilk kez Istanbula tatile geliyorum .Eşim ve çocuklarim gelmiyor.
Kiz kardeşimle ve yeğenimle.
Hangi ulaşim araçlarini kullanmaliyiz?
Bir Istanbul bileti varmiş tramvay ve otobüs için.App varmi ulaşimi ve yollari gösterten?
Biz Sultan Ahmet Camisine yakin bir hotelde kalacağiz.
Ben evime perde diktirmek istiyorum,
Birde iki tane büyük beden abiye almam gerek ve gözlüğe ihtiyacim var
(böyle şeyler çok pahali burda).
Nereye bakmam gerek ?
Hotele yakin olursa iyi olur.
Birde nereye kesinlikle gitmemiz gerekiyor ?
Kasim ayin başinda hava nasil?
Istanbulu tanimak istiyorum ,her yerini görmek istiyorum ve unutulmaz bir tatil gecirmek istiyorum.
Lütfen bana fikirler verin .
Malesef bütcemizde kisitli yani ben savurmaya gitmiyorum.
Merhaba ben tül perde satıyorum yardiimci olabilirim

Back
X