• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kontakt Lens İlk kez numaralı gözlük kullanacaklara tavsiyeler!

kanka475

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
10
7
6
35
Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum konu başlığındanda anlaşılabileceği gibi ilk kez gözlük kullanacaklara gozlukcuden yeni gözlük alacaklara camlar konusunda olsun marka model konusunda olsun neler tavsiye edersiniz. Malum numaralı gözlük hakkında internette pek bi paylaşım yok artı hiç kimsede gozlukcuden kaziklanmak istemiyor tecrübeli arkadaşlar bu konuya bi el atarsa iyi olur

Merhaba canım. Ben 12 yıldır gözlük kullanıyorum ve sana birkaç tavsiyem var.

Öncelikle seçeceğin çerçevenin yüz şekline ve yüz büyüklüğüne uyması gerekiyor. Mesela kare şeklinde ki güçlü bir çene yapısına sahip olan biri ince ve dikdörtgen bir gözlük takarsa çenenin genişliği ve aynı anda gözlüğün de genişliği, surattaki geniş yerlere dikkati çekecektir ve surat daha büyük görünecektir.

Cam inceliğine gelirsek maalesef göz numaramız biraz fazla bozuk olunca camları inceltmek zorunda kalıyoruz. Bütün gözlükçüler de parayı cam inceltmeden kazanıyor zaten. 20-30TL'ye inceltebilecekleri camları 100-200TL'ye bize kazıklıyorlar, bizde mecbur iyi görünmek için kazıklanıyoruz.

Çerçeve rengi ve kalınlığı da önemli. Rengin ten ve saça, kaşa vs. uyması gerekiyor. Kalınlığın ise surata sadece yakışması önemli. Sarışın birini şeffaf renkli ince bir gözlükle düşünün. Çok sade, boş ve basit duracaktır ve doğal güzelliği ortaya çıkarmayacaktır.

Çerçeve'nin burun üzerine gelen kısmının ise burun inceliğine göre olması gerekir burundan durmadan düşmemesi için.

Marka konusunda birşey diyemem canım. Yurtdışından yeni geldiğim için Türkiye'de ki markalar hakkında bir fikrim yok. Sormak istediğin birşey olursa 12 yıllık tecrübe ile cevaplayabilirim.

Tavsiyeleriniz çok güzel çok teşekkür ederim gözlüğü alalı 3 haftaya yaklaştı Sola marka kişilelleştirilmiş %45 inceltilmiş bir cam tercih ettim. Alman malı zeiss firmasının satın aldığı bir firmaymış cemfa optik zaten türkiyeda satış firması onuda aeaştırdım. Üzerinde su tutmama olsun anti refle olsun sonra bu bilgisayar ve telefonlardan koruyucu bi özellik olsun hepsi varmış gözlük biz mavisi gibi parlıyor en çok beğendiğim özelliği HD ve görüntü renkleri çok canlı veriyor biraz tuzlu 800 tl camlar tuttu ama değdiğine inanıyorum aynı marka modeli farklı gözlükçüler 1.500 e kadar satıyo arartırdım ilk izlenimlerim bunlar tavsilerin için çok teşekkür ediyorum özellikle çerçeve seçimi konusunda mükemmel :-)

Rica ederim :)

Bende göz numaramın yüksekliğinden dolayı %45 inceltilmiş cam kullanıyorum ama fiyatta bir hayli yüksek oluyor tabii. Sen bence en kaliteli ürünlerden birini almışsın canım güle güle kullan :)

Aynen çok teşekkürler bence en önemli olan önce sağlık bu yüzden sağlığımız için ne kadar harcama yapsak da boşa gideceğine inanmıyorum :-)

Back
X