İlk konumda arkadaş konusunu tam anlatamadım

semrayldrmm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
38
7
1
31
Dün konu acmistim ama daha cok benim sosyal hayatım ve calisma ile ilgiliydi bu yüzden arkadaslik konusunu tam anlatamadim siz hemcinslerinizle nasıl arkadaslik kuruyorsunuz

Benim cok az arkadasim var bazıları sosyal medyadan aynı sehirde olan 2 arkadasim var aynı zamanda 5 yıldır tanidigim kendisine cok bagimli hissettiğim bir arkadaşım var onunla konusmadigim zaman kendimi kötü hissediyordum aramız bozulunca moralim sıfır oluyor sürekli onu düsünüp üzülüp aglıyordum

suan aramiz iyi bir sorun yok ve sürekli birilerine danismak soru sormak konuşmak sohbet etmek istiyorum arkadaslarim bana yapmam gereken seyleri söyleyip öneride bulunuyor ama ben yerimde sayiyordum sizde de böyle bir sey var mı arkadaslariniz arasında dinleyici misiniz yoksa daha cok konusan mi

Arkadasiniz ile sorunlar yasayip iletisimi kesince benim gibi hayattan soguyacak aglayacak kadar moraliniz bozuluyor mu

Sadece ben konusmuyorum onlar da bana bir seyler danisiyor yani arkadaslarimin üstüne gitmiyorumki

arkadaslarim bana yapmam gereken seyleri söyleyip öneride bulunuyor ama ben yerimde sayiyordum
Bugun 23 yillik arkadasim bana cinnet gecirtti. Hayatimda ilk kez birine "bu konuda daha fazla bir sey duymak istemiyorum, halledene kadar bana bir sey anlatma" dedim.
Devamli boyleyseniz gercekten çekilmiyor.

Beni üzen kim olur olsun hayatımdan çıkarır, anmam bile. Sizin bu kadar bağımlı olmanız, başkalarına danışmadan karar alamamanız çok sorunlu birşey. Bence bunun üzerinde ciddi çalışmanız lazım.

Aslında bu sürekli degil depresif hissettigim dönemlerde özellikle cok sık oluyor artık arkadaslarima her sorunumu anlatmamaya karar verdim kimisi sen hasta değilsin sadece harekete gecmiyorsun psikiyatriye gidip ilac kullanmana gerek yok diyor

kimisi ilac kullanmalısın durumun cok kötü düzeyde ama ilac sihirli bir degnek degil iyilesmek icin sen de cabalamalisin bir seyler yapmalisin bir gün dusunup hic uzak yere gidip gezdin mi kendime bir cay kahve ismarliyim kafeye gideyim diye dusundun mu gencligin geri gelmez ne zaman calisip gezeceksin yaslanınca zaten hastalıklar artacak o zaman dizini döversin diye söylüyor

Dün konu acmistim ama daha cok benim sosyal hayatım ve calisma ile ilgiliydi bu yüzden arkadaslik konusunu tam anlatamadim siz hemcinslerinizle nasıl arkadaslik kuruyorsunuz

Benim cok az arkadasim var bazıları sosyal medyadan aynı sehirde olan 2 arkadasim var aynı zamanda 5 yıldır tanidigim kendisine cok bagimli hissettiğim bir arkadaşım var onunla konusmadigim zaman kendimi kötü hissediyordum aramız bozulunca moralim sıfır oluyor sürekli onu düsünüp üzülüp aglıyordum

suan aramiz iyi bir sorun yok ve sürekli birilerine danismak soru sormak konuşmak sohbet etmek istiyorum arkadaslarim bana yapmam gereken seyleri söyleyip öneride bulunuyor ama ben yerimde sayiyordum sizde de böyle bir sey var mı arkadaslariniz arasında dinleyici misiniz yoksa daha cok konusan mi

Arkadasiniz ile sorunlar yasayip iletisimi kesince benim gibi hayattan soguyacak aglayacak kadar moraliniz bozuluyor mu
İnsanlar tüm zamanlarını size ayıramazlar, kimse bir başkasına ayıramaz.
Siz benim arkadaşım olsanız çok bunalırdım çünkü durmadan birine şu doğru bu yanlış diyemem çocuk büyütür gibi.
Hepimizin kendi özel alanlarımıza ihtiyacımız var.
Siz biraz yalnız kalmaktan zevk almayı öğrenin. Sizinki arkadaşlık değil dışarıya bağımlılık.

Peki sizce nasil saglikli arkadaslik kurabilirim disariya bagimli olmadan nasıl yapabilirim sizin arkadaslik seviyeniz nasıl

Bunu sorarken bile yine birine danismis oldum aslında

Ben tüm zamanlarini bana ayirsinlar istemiyorumki zaten sadece sohbet etmek birine danismak bana iyi hissettiriyor o an

Bir arkadaşım kötü bir dönemindeydi ve dakika başı benimle konuşmak istiyordu. Sabahları attığı 50 mesajın sesine uyanıyordum. Bir yerden sonra cinnet geçirmek üzereydim. Kocan değilim senin diye bağırasım geliyordu ama tutuyordum kendimi :kızgın:
Siz de böyle biriyseniz karşınızdakini anlamaya çalışın. İnsanlar sürekli size odaklanamazlar, kendilerini size veremezler ve sürekli dertlerinizi, problemlerinizi çekemezler. O an danışmak sohbet etmek size iyi geliyor olabilir ama kendiniz demişsiniz yerimde sayıyorum diye, onlar da sürekli bir yere varmayan tavsiyelerde bulunmaktan sıkılmış olabilirler
Bence biraz alan verin insanlara

ilac sihirli bir degnek degil iyilesmek icin sen de cabalamalisin bir seyler yapmalisin bir gün dusunup hic uzak yere gidip gezdin mi kendime bir cay kahve ismarliyim kafeye gideyim diye dusundun mu gencligin geri gelmez ne zaman calisip gezeceksin yaslanınca zaten hastalıklar artacak o zaman dizini döversin diye söylüyor
Genç yaşında kendini aylardır eve kapatmışsın bu konu üzerinde cidden durman gerekiyor

Evet herkesin kendine ait bir özel alanı olmalı ben artık arkadaslarima bir şey anlatmamaya karar verdim sizin anlattiginiz gibi 50 mesaj atip kimseyi uyandirmiyorum tabi bu kadar abartmıyorum doğru saatlerde yazıyorum geç saatte yazmam en fazla 10 mesaj üst üste atmisimdir fakat haklısınız kimse yerinde sayan aynı sekilde sikayet eden degisiklik yapmayan biriyle ugrasmak onu dinlemek istemez

Ben de bu huyumdan nefret ediyorum zaten kendimi sevemiyorum deger veremiyorum aynaya bakinca uzun uzun bakasim gelmiyor yüzümü ceviriyorum hemen

Cünkü aynaya bakmak kendimle yuzlesmeme sebep oluyor

Kendime cekiduzen vermeye calisiyorum daha fazla disari cikip sosyallesmek istiyorum umarım bunu yapabilirim Stemina

sürekli birilerine danismak soru sormak konuşmak sohbet etmek istiyorum arkadaslarim bana yapmam gereken seyleri söyleyip öneride bulunuyor
Sanki 10 yaşındaymışsınız gibi yazmışsınız. İlla ki soru sorar, sohbet de edersiniz de bunun sürekli olması çok sağlıksız. Hele de profilinizde belirttiğiniz üzere anneyseniz. Yapması gereken şeyleri genelde yetişkinler ondan küçüklere söylerler. Ya da doktor falan hastasına...

Back
X