• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kürtaj ve hamilelik

Blackberry

Allahım sen bizi koru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2007
260
1
96
49
İstanbul
Merhabalar benim şöyle bir sorum olacak. Bundan 7 sene önce çeşitli nedenlerden ilk bebeğimi kürtajla aldırmak zorunda kaldım. Şimdi hamile kalmak istiyorum ama ilk bebeğin kürtajla alınmış olması hamilelik durumumu etkilermi? Yani o zamanlar biraz kafamı karıştırmışlardı ilk bebeğini kürtajla aldıran kolay kolay çocuk sahibi olamaz falan demişlerdi doğruluk payı nedir acaba?

merhabalar benim şöyle bir sorum olacak. Bundan 7 sene önce çeşitli nedenlerden ilk bebeğimi kürtajla aldırmak zorunda kaldım. şimdi hamile kalmak istiyorum ama ilk bebeğin kürtajla alınmış olması hamilelik durumumu etkilermi? Yani o zamanlar biraz kafamı karıştırmışlardı ilk bebeğini kürtajla aldıran kolay kolay çocuk sahibi olamaz falan demişlerdi doğruluk payı nedir acaba?

selam ndişelenecek bir durumyok şöyle ki eğer adet miktarlarında kürtajdan sonra bir azalma olmadı ise ya da enfeksiyon gibi bir durum geçirmedi isen sonradan gebe kalmanda kürtaja bağlı sıkıntı olmayacaktır. Istanbuldasın dilersen muayeneye gelirsin durumunu değerlendiri, gebelik için ön hazırlık testleri ve vitaminlerini başlarız. Bir sorun var ise de ona yönelik tedavilerimizi planlarız. Sevgiler, bol şans.

selam ndişelenecek bir durumyok şöyle ki eğer adet miktarlarında kürtajdan sonra bir azalma olmadı ise ya da enfeksiyon gibi bir durum geçirmedi isen sonradan gebe kalmanda kürtaja bağlı sıkıntı olmayacaktır. Istanbuldasın dilersen muayeneye gelirsin durumunu değerlendiri, gebelik için ön hazırlık testleri ve vitaminlerini başlarız. Bir sorun var ise de ona yönelik tedavilerimizi planlarız. Sevgiler, bol şans.

Yok hayır her hangi bir efeksiyon azalma vs geçirmedim zaten zaman zaman kontrole gittim herhangi bir sorun gözükmedi bu ay deneme yaptık bakalım eğer hamile kalamazsam mutlaka sizinle irtibata geçerim. Teşekkürler :)

slm ya ben 2 ay önce kürtaj oldum. sonra 2 kez hiç bir sıkıntı olmadan normal günümde adet oldum. doktor bana 3 ay bekle dedi ama ben korunmayı bırakıp başlamak istiyorum.bir sorun olur mu acaba. cvp yazarsanız mutlu olurum.

slm ya ben 2 ay önce kürtaj oldum. sonra 2 kez hiç bir sıkıntı olmadan normal günümde adet oldum. doktor bana 3 ay bekle dedi ama ben korunmayı bırakıp başlamak istiyorum.bir sorun olur mu acaba. cvp yazarsanız mutlu olurum.

selam ideali 3 ay rahimiçinin kendini toparlamasıdır. ancak zaten ilk korunmasız ayınızda gebe kalacaksınız diye bir kuralda yoktur. eğer sabırlı olursanız 1 ay daha bekleyin derim. gebelik olursa zaten rahim içi kendin hazırlamış deriz. sorun olmaz.

selam ideali 3 ay rahimiçinin kendini toparlamasıdır. ancak zaten ilk korunmasız ayınızda gebe kalacaksınız diye bir kuralda yoktur. eğer sabırlı olursanız 1 ay daha bekleyin derim. gebelik olursa zaten rahim içi kendin hazırlamış deriz. sorun olmaz.

peki doktor bey 2 ay diyenler ve hatta bir adet dönemi geçince başlayabilirsin diyen de var acaba bu kişiden kişiye değişir mi.doktorum muayene edip sorun yok derse başlayabilirim değil mi.çok istiyorum çünkü. şimdiden teşekkürler

peki doktor bey 2 ay diyenler ve hatta bir adet dönemi geçince başlayabilirsin diyen de var acaba bu kişiden kişiye değişir mi.doktorum muayene edip sorun yok derse başlayabilirim değil mi.çok istiyorum çünkü. şimdiden teşekkürler

size doktorunuz 3 ay demiş ben de aynısını öneriririm. siz etrafa ne denildiğine değil size ne önerildiğine kulak asın. zaten biz bu yazışmalar böyle giderse bir ayı da tamamlarız:))

Doktor bey lütfen acil cvp yazarmısınız. perşembe günü doktora gittim muayene etti ve mantar olmuş dedi colposeptıne diye bir fitil verdi. ama bu süre içinde ilişkiye girme demedi.ilişkiye girmemizde bir sorun varmı acaba çok kafam karıştı.CADIARZU

Doktor bey lütfen acil cvp yazarmısınız. perşembe günü doktora gittim muayene etti ve mantar olmuş dedi colposeptıne diye bir fitil verdi. ama bu süre içinde ilişkiye girme demedi.ilişkiye girmemizde bir sorun varmı acaba çok kafam karıştı.CADIARZU

doktor hanım:)) bu ilacı kullandığınız süreçte ilişki olmamamsı tedavinizin daha sağluıklı sonuçlanmasını sağlar ya da prezervatif ile ilişkiyi önerebilirim ancak.

doktor hanım:)) bu ilacı kullandığınız süreçte ilişki olmamamsı tedavinizin daha sağluıklı sonuçlanmasını sağlar ya da prezervatif ile ilişkiyi önerebilirim ancak.

Pardon doktor hanım. teşekkür ederim tavsiyeniz için ama ilacı kullanamadım zaten beceremedimbilmiyorumkismile. sonra vazgeçtim kullanmaktan.

yine ben doktor hanım sizi bulmuşken sorularımın hepsini sorayım. benden 2 gün falan adetime 5 gün kala 2,3 damla kan geldi şimdi yok.hemen test aldım 2 kez yaptım 2. çizgi silik çıktı.sağlık ocağına gittim idrar testi yaptı benim yaptığım gibi çubukla ama çıkmadı şok oldum.bu olayın nedeni nedir acaba hamilemiyim lütfen acil cvp yazarmısınız.eyvahedigeldismile

yine ben doktor hanım sizi bulmuşken sorularımın hepsini sorayım. Benden 2 gün falan adetime 5 gün kala 2,3 damla kan geldi şimdi yok.hemen test aldım 2 kez yaptım 2. çizgi silik çıktı.sağlık ocağına gittim idrar testi yaptı benim yaptığım gibi çubukla ama çıkmadı şok oldum.bu olayın nedeni nedir acaba hamilemiyim lütfen acil cvp yazarmısınız.eyvahedigeldismile

selam böyle bir şüpheniz var ise kanda gebelik testi ile belirlenmesi gerekir. Ona göre durumunuzun ne olduğu anlaşılabilir.

yaptım sonuç 39,28 bu hamilemiyim mi demek acaba

selam evet bu sonuç hamileleik pozitif demek. ancak değer çok düşük olduğundan gün aşırı aynı laboratuvarın testinin tekrarlanması gerekir. sizin bu testi tekrar yaptırıp sonuç değerine göre muayenee gitmeniz gerekecek. sevgiler.

--------------------------------------------------------------------------------

doktor bana ecopirin 100 ilacını verdi bu ilaç ne için hamileliğime zarar verir mi.

--------------------------------------------------------------------------------

doktor bana ecopirin 100 ilacını verdi bu ilaç ne için hamileliğime zarar verir mi.

selam hayır kanlanmanın artması olası bir düşük riskini önlemek için tecih edilmiştir. Gebeliğinize zararı değil yararı olactır.

Back
X