• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vakumlu kürtaj

defneazra27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2025
1
0
1
27
Merhabalar,çarşamba günü doktoruma aylık kontrolüme gittiğimde (10+2 deydim) bebeğimin 9.haftada gelişimini durduğunu öğrendim.Kalbi atmıyordu ve doktor önerisiyle ertesi gün vakumlu kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi ve malesef kürtaj ile sonlandı..Aranızda bu durumu yaşayanlar var mı? Tekrar ne zaman hamile kaldınız? Yeni hamileliğiniz diğerinden farklı oldumu daha dikkatli miydiniz hayatınızı yavaşlattınız mı?Tekrar hamile kalmak istiyorum fakat aynı şeyleri yine yaşarım diyede korkuyorum…Eğer aynı süreçlerden geçenler varsa aranızda yorumlarınızı bekliyorum…

Merhaba. 29 Aralık 2024 te maalesef 8 haftalık gebeliğim aynı sebeple sonlandı. Gelişim durmamıştı ama kalbi bi anda durmuştu. Tabi yoğun karın ağrısı ve kanama sebebiyle gidince öğrendim. Doktor 3 ay bekleyin sonra deneyin dedi. Çok zor bir süreç ama sağlıklı olsalardı bizi bırakmazlardı. Süre geçer geçmez denemeye başladık fakat hemen olmadı. Denedikten 4 ay sonra mutlu haberi aldık şükür. Tabi ister istemez travma kalıyor. Hala tam kalpten sevinemiyorum sanki sevinsem kendimi kaptırsam buna da zarar olacakmış gibi. Ama inanın sağlıklı ise sizi bırakmıyor bir de kısmet tabi. Bu kez üzerine düşmedim. Uzun yolculuğa çıkmıştım bi kaç kere daha 4 haftalıkken. Kısmeti varsa gitmez kalbinizi ferah tutun. Hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin Allah hak eden ve isteyen herkese. ☺️

Back