İlk Kuzusuna Kardeş Bekleyen Kasım Anneleri

cnntrm

Eski 0 beden yeni 2 çocuk annesi:))
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
6.838
8.390
248
İlk çocuğu kardeşe hazırlama ve yeni bebeği karşılamaya hazırlık sürecini beraber planlamaya ne dersiniz?
Ben hamileliğimi 4 gün önce öğrendim. Henüz birkaç arkadaş dışında ailelerimize bile haber vermedik. Oğlum Temmuz'da 4 yaşını dolduracak. Şimdilik kardeşe hevesli görünüyor ama henüz ona da söylemedik. Süreç ilerledikçe nasıl tepki verir bilmiyorum. Sizin bu konuda varsa tecrübelerinizi merak ediyorum. Eğer tecrübeniz yoksa da beraberce tecrübe edebiliriz keyifle
:KK68::KK68::KK68:

ben ben ben:-) bizde 16 aylık oğluma kardeş bekliyoruz ..geçen salı öğrendim hamile olduğumu bugün kontrolum var bakalım hayirlisi.elim ayağım titriyor resmen

ben ben ben:-) bizde 16 aylık oğluma kardeş bekliyoruz ..geçen salı öğrendim hamile olduğumu bugün kontrolum var bakalım hayirlisi.elim ayağım titriyor resmen

Oyy ne güzel maşallah. Siz elinizi çabuk tutmuşsunuz. Öperim minik kuzunu erkenden abi olacakmış :)) Kontrolün güzel geçmiştir umarım??

evet biraz erken merhaba dedi minnoşumuz. kontrol iyiydi şükürv kese göründü ve 5hafta 1 günlük müş:KK200: 3 hafta sonra kalp atışları için çağırdı hadi bakalı sırada o heyecan var.senin kontrol ne zaman

evet biraz erken merhaba dedi minnoşumuz. kontrol iyiydi şükürv kese göründü ve 5hafta 1 günlük müş:KK200: 3 hafta sonra kalp atışları için çağırdı hadi bakalı sırada o heyecan var.senin kontrol ne zaman

Oh maşallah ne güzel :) Ben de pazartesi günü gidicem. Biz de keseyi görürüz inşallah. Sata göre tam 5 haftalık olacak o gün..

Maşallah size. O kadar aradan sonra ben karar veremezdim sanırım. Şimdi bile gerginim nasıl olacak 2 çocukla diye :KK48:
Bende çok ara verdiğim için önceleri karar vermekte zorlandim ama oğlum çok istediği için sıcak bakmaya başladım 1 sene uğraştım olmadı sonunda Rabbim nasip etti şuana kadar tek söylediğim şey keşke yıllar önce yapsaydim demek :KK48: geç olsun güç olmasın Hayırlısıyla sağlıkla gelsinde bebisler gerisi kolay ;)

Bende çok ara verdiğim için önceleri karar vermekte zorlandim ama oğlum çok istediği için sıcak bakmaya başladım 1 sene uğraştım olmadı sonunda Rabbim nasip etti şuana kadar tek söylediğim şey keşke yıllar önce yapsaydim demek :KK48: geç olsun güç olmasın Hayırlısıyla sağlıkla gelsinde bebisler gerisi kolay :KK66:

Amin amin inşallah. Hayırlı, sağlıklı evlat olsunlar ve de kız olursa ayrıca sevinirim:KK48: Doktora ne zaman gitmeyi düşünüyorsun? Bu arada 1 gün var muhtemel doğum tarihlerimizin arasında :)

Amin amin inşallah. Hayırlı, sağlıklı evlat olsunlar ve de kız olursa ayrıca sevinirim:KK48: Doktora ne zaman gitmeyi düşünüyorsun? Bu arada 1 gün var muhtemel doğum tarihlerimizin arasında :)
Amin inşallah. Benim de gönlümden geçen kız inşallah nasip eder Rabbim :) p.tesi gibi gitmeyi düşünüyorum ;)

Ay ben de geldim guanydin arkadaslar oglum 2 yasinda kardesinin gelecegini soyledim kendinin abi olup olmadigini sordu abi olacagini hem de harika bir abi olacagini soyledim o gunden beri daha bir deli 2 yas sendromunun dibine girmis durumda ne bulsa kirip dokuyor firlatiyor resmen dayak yiyoruz nolcaz bilmem arada bir geliyor karnima dokunuyor bebeeek sonra kendine dokunup abiiiiii diyor sonra tam gaz devam. Karnimin icinde bir bebek oldugunu bildigini sanmiyorum ama karnimla alakali biseyler oldugunun farkinda surekli karnimla savas halinde cunku ne yapicam bilmiyorum bebekler gelmeden krese mi versem ne yapsam... biraz sakinlesir mi acaba. Bizdeki de salaklik tak diye soyledik insan bi pedagoga sorar bi uzman gorusu alir oyle cuhela insanlar gibi soyleyiverdik... ebemizi gorduk :KK50::KK31:

Ay ben de geldim guanydin arkadaslar oglum 2 yasinda kardesinin gelecegini soyledim kendinin abi olup olmadigini sordu abi olacagini hem de harika bir abi olacagini soyledim o gunden beri daha bir deli 2 yas sendromunun dibine girmis durumda ne bulsa kirip dokuyor firlatiyor resmen dayak yiyoruz nolcaz bilmem arada bir geliyor karnima dokunuyor bebeeek sonra kendine dokunup abiiiiii diyor sonra tam gaz devam. Karnimin icinde bir bebek oldugunu bildigini sanmiyorum ama karnimla alakali biseyler oldugunun farkinda surekli karnimla savas halinde cunku ne yapicam bilmiyorum bebekler gelmeden krese mi versem ne yapsam... biraz sakinlesir mi acaba. Bizdeki de salaklik tak diye soyledik insan bi pedagoga sorar bi uzman gorusu alir oyle cuhela insanlar gibi soyleyiverdik... ebemizi gorduk :KK50::KK31:

Sakin ol arkadaşım rahatla önce biraz. Oğlun 2 yasindaymis şu anki davranışları bence çok normal. Benim oğlum da o yaşlarda öyleydi kardeşi falan da yoktu. Doğal surecimiz i yöndeydi. Şu anda 4 yaşını dolduracak hala çok hareketli bir çocuk.

Sakin ol arkadaşım rahatla önce biraz. Oğlun 2 yasindaymis şu anki davranışları bence çok normal. Benim oğlum da o yaşlarda öyleydi kardeşi falan da yoktu. Doğal surecimiz i yöndeydi. Şu anda 4 yaşını dolduracak hala çok hareketli bir çocuk.
Ay canim insallah normale donerler ama 4 yas diosun daha iki sene var ooy may gaad bittik biz ya

Ay canim insallah normale donerler ama 4 yas diosun daha iki sene var ooy may gaad bittik biz ya

İşte o biraz çocuğun yapısıyla ilgili onu demek istiyorum:)) Kimi çocuk sakin olur kimi olmaz. Bizimkiler olmayan cinsten :D Canları sağolsun ne yapalım sağlıklı olsunlar yeter ki elbet büyüyüp sakinleşecekler.

Bu aşamada çocuğu krese vermeniz ona onu sevmediginizi ondan kurtulmak istediğinizi dusundurebilir.

Ay deme nolur ne yapicaz o zaman

Biraz zaman verin hem cocuga hem de kendinize... bir de artik abi ya da abla oluyosun tarzında konuşmalar çocuğun baski altında hissetmesine neden olur. Hemen büyümeye zorlamak gibi oluyor bu biraz. bunun yerine küçük bir hediye alip bak kardeşin sana ne yollamis deyip verebilirsiniz. Seni cok seviyormus kardeşin senin için bu hediyeyi almis dersiniz... bir de üzerindeki ilgiyi azaltmayin bu aralar. Onunla özel etkinlikler yapmaya özen gösterin ki ona karşı olan sevginizin eksilmeyeceginden emib olsun guvensin size

Ben de varım arkadaşlar.oğlum 2017 ocakta 4 yaşını bitircek. Ben de 6+2 günlük hamileyim.
Biz söyledik kabullenme aşamasında hırçınlaştı ama şimdi iyi gibi.bakalım neler bekliyor bizi.

Ben de varım arkadaşlar.oğlum 2017 ocakta 4 yaşını bitircek. Ben de 6+2 günlük hamileyim.
Biz söyledik kabullenme aşamasında hırçınlaştı ama şimdi iyi gibi.bakalım neler bekliyor bizi.

Alışır inşallah canım. Biz 2 senedir yolunu yapıyoruz çok şükür o da istekli inşallah kardeş doğunca da böyle olur :))

merhaba bende geldim aranıza. 20 aylık bebeğim abi oluyor inş :) 8+2 haftalık hamileyim. ama bulantılar yüzünden oğlumla ilgilenemiyorum doğru dürüst çok üzülüyorum oda çok sıkılıyo evde ne yapıcam blmiyorum :(

Back
X