ilk muayene...

oylum27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
206
19
98
İstanbul
arkadaşlar sanırım 4 haftalık hamileyim yani testime göre...cumartesi doktor randevum var..ilk muayene de nasıl muayene ediyolar..yani vajinal bi muayene mi yoksa ultrason mu??bilgilendirirseniz sevinirim..ona göre kendimi hazırlayıp gideyim psikolojik olarakk..bilmiyorumkismile

canım öncelikle hayırlı olsun...
muayene hastaneye,doktora göre değişiyor.
ben evde yaptığım test sonrası kan testimi yaptırmak için gitmiştim hastaneye muayene etmeden kan testi yapamayız dediler (araştırma hastanesinde)
muayenemi olmuştum spekulumla hemde öyle korkmuştumki bebeğime bişiy oldu diye günlerce araştırma yapmıştım netten hamileyken spekulumla muayene yapılımı diye.
meğer bazı yerle öyle yapıyormuş.
önce muayene olmuştum alttan sonra kan testi yapılmıştı

senin için muthetmelen kan testi yaparlar..
ilk haftalarda vajinal ultrason yapılacak bebek kesesini görebilmek için,kalp atışlarını duyabilmek için.
abdominal ultrason ilerleyen aylarda yapılıyor karnın büyüdükçe...

ilk muayeneler vajinal ultrasonla oluyor genelde,herseyi daha net gorebilmek ve kalp atislarini daha erken duyabilmek icin.Hayirli ve sorunsuz bir gebelik diliyorum.

bence tamamen doktora bağlı.. benim gittiğim doktor vajinale gerek görmüyordu , hiç ürkütmüyordu beni sağolsun.. bilmiyorumkismile

muhtemelen vajınal olucaktır. korkulcak bısey yok hıssetmıyosun bıle...
bebek buyuyene kadar karından pek net goruntu alınmıyor cunku.
bebegın hayırlı olsun...

karından görünmesse vajinal bakabilir ama senin istediğine göre oan onu görmenin aşkıyla hiç bişey düşünemiyosun zaten
karından rahat görünmesi adetinin enaz 10gün geçmesini bekle
tebrik ederim

ayrıca çatal denen o ürkütücü sandalyeye çıkmanı isterse bunu reddedebilirsin sedyede kameralı çubukla bakabiliyo =))
başıma geldi ordan biliyorum sen ne istersen onu yaptır

Dört haftalık hamilelikte karından ultrasonda görünmez bebek. Bazı doktorler beklyelim, 6. ya da 7. haftada gel karından bakalım derler. Bazıları vajinal ultrasonla bakalım derler.
Ben ilk gittiğimde 6 haftalıktı, o yüzden gerek kalmamıştı vajinal ultrasona.
Ama nakarım derse de hiç korkma. Başka nedenlerle çok muayene oldum o şekilde. Acı filan yok. Bebeğe zararı da yok.

çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için...inşallah hiç bi sorun yoktur hiçbirimizde hayırlısıyla çocuklarımızı kucağıma almayı nasip eder Allahım..

bende ilk kontrole gittigimde 6.5 haftaya yakin hamileydim, vajinal ultrasonla bakti doktor normal ultrasonla gorunmeyecegi icin. Ama arkadaslarimizin dedigi gibi hiç acitmiyor ve farketmiyorsun bile, cocugunu görme heyecaniyla herseyi unutuyorsun :))
hayirli olsun canim :)

Bende ilk kontrolümde gittiğimde 4 haftalıktım.Henüz bişey görünmez haftaya gel dedi.5 haftalıkken gittim vajinal ultrasonla kese görünüyor haftaya yine gel kesenin içinde bebek varmı bakalım dedi.Nihayetinde 7 haftada kalp atışlarınıda duyunca tamam hamilesin bundan sonra ayda bir muayeneye geleceksin dedi ve her gittiğimde vajinal baktı şu an 24 haftalık hamileyim şükür hiçbir sorunumuz yok.Sende umarım sağlıklı bir hamilelik geçirirsin.

benımde ilk muayenede vajinal baktı.. çunku net göruntu verıyor..

biz keseyi ultrasonda gördük yani ben bu şekilde ögrendim gebe oldugumu ama kalp atışlarını duymak için gittiğimiz diğer muayene alttan olmuştu..fakat dr un seni bilgilendirmesi gerekir bu durumda bence..benmki beni uyarmıştı bende hazırlıklı gitmiştim..psikolojik olarakta:)

20 hafta oldum ama şuana kadar ultrasondanbaşka şekilde muayene olmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…