ilk muayne lütfen yardım

mehtap8686

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
54
3
16
Adıyaman
arkadaşlar ben bu ay doktora gitmeye karar verdim ama bilmediğim çok şey var eşimlemi gitmem gerekiyor + doktor ilk önce nasıl bir müdahelede bulunuyor yada ilk neyi araştırıyor lütfen bilgilinizi paylaşırmısınız

bebek sahıbı olmak ıçın gıdıyorsanız eğer adetın uçuncu gunu gıdın. kan alıyorlar hormonlara bakıyorlar. ultrasonla kıst varmı dıye bakıyorlar. bazı doktorlar alttan muayene edıp smear testıne kadar bakıyor hazırlıklı olunsun dıye
bende gıtmıştım karından ultrasnla baktı bırde adetın uçuncu gunu hormonlarıma baktı
mınığinıze tez kavuşmanız dıleğıyle.....

canım çok tşk ederim şimdi randevu zamanını değiştircem senin verdiğin bilgi doğrultusunda ben adetten sonra gitmeyi düşünüyordum 3 gününe denk getireyim ozaman...rabbim isteyenlere versin içindede bana. çok istiyoruz rabbimbiliyor

şimdi gıtsende 3 gunu tekrar gel dıyolar. boşuna gıtgel yapma adetın uçuncu gunü git. Rabbım çok bekletmesın ınş

bende hormon testlerimi adetlıyken vermemiştim. onun bir önemi varmı bilemıyorum. herhangi bir günde gttim hormon değerin yusek çıktı

ben çok korkuyorum ama bi okadarda bebek istiyoruz eşimle bu ayda hamile değilim kesin çünkü hiç belirtim yok umudum tükendi bende doktordan randevu aldım...en azından bi sorun varsa bile tedaviye başlıyalım...çok dikkat ettim aslında ama rabbim ol diyecek işte

canım ben neredeyse 2 yıllık evliyim ama hep erteledim korkumdan. ama kesinlikle şimdiki aklım olsa beklermıydım. herkadın senede 2 kez kesinlikle muayene olmalı herhangi bir problemi olup olmadığını anlamak için. korkulaak hiçbirşey yokmuş doktorun tecrübeli biriyse ve sende kendini kasmasan çok rahat geçer sadece 2 dakıka sürüyor alttan muayene. ben bebek istemeye karar verdikten bir ay sonra gittim doktora bi sorun olup olmadığını anlayayım diye. prolaktın hormonum çok yüksek çıktı kist çıktı. ilaç tedavisi verdi doktor. yani aylarca deneyıp vakıt kaybetmek istemıyorsan ve sağlığın için hemen gtmenı öneririm

canım ben 3 aylık evliyim ve hiç korunmadım.. 3 aylık evlisin daha erken diyceksiniz biliyorum ama ben evlendiğim ay itibariyle ovülasyon takibi yaptım ovülasyon testi kulllandım yatakdan hiç kalkmadım ve bunun gibi çeşitli detayları hep önemsedim ama olmadı ve bu ay artık gidicem inş... inşallah hepimizin yüzü güler kardeş rabbim o bebekleri çok görmesin bize

mutluluklar canım ewet daha çok yenisiniz ama aslında çok yanlış bir zihniyet sadece bebek isteyenler jınekoloğa gider diye bir kanı oluşşmuş bizlerde bizi rahatsız eden bişey görmedikçe kendimizde. rutın kontrole falan gitmıyoruz ama ben aklıllandım. sen git doktoruna canım daha çok yeni olabilirsin ama önceden neyin ne olduğunu anlarsın ona göre temkinli davranırsın mesela ben evlendiğimden beri korunuyorum. dikkat ediyordum yani hiç korunmasaymısımda olmayacakmış zaten nerden bilebilirdim ki doktora gitmeseydim. git sorun varsa çözüme odaklan. uzun süren bir tedavi süreci de olabilir. (umarım sağlıklısındır. bir problem çıkmaz ve bebişini kucağına alırsın bir an önce)

arkadaşlar bu gün doktara gittim ultrasyonla baktı yumurtalıklarım ve rahim temiz dedi alttan muayne etti ondada sorun yok dedi benden bi kaç test istedi kan verdim bunlar hakkında bilgisi olan varmı

Bunlar gebeliğin oluşması için düzgün çalışması gereken hormonlar canım. tiroid,yumurtlama,süt üretimi gibi..doktorun da onları kontrol etmek için istemiş,herkesten isterler.

ne olur cevap yazın bunlar aşılmıycak bişeymi anlamıyorum hiç demir eksik kansızlık var bide süt bişeyi çok fazla dedi ne yapmalıyım bilen yanıtlasın ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…