İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

18.06.2015 13:28
ilk-niye-oruc-tutmuyorsun-saldirisi-erzurum-dan-52222-5.jpg

İHA'nın geçtiği habere göre olay saat 10:30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM’nin kapalı olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada “Burada sigara içmeyin İnsanları tahrik ediyorsun. İçeride için” diyen iki erkek, kadına tepki gösterdi. Kadının da erkeklere “Bu durumdan size ne” diyerek karşılık vermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı. Olayı gören trafik polisleri hemen duruma müdahale ederek kadın ile iki erkek arasında yaşanan “Oruçta açıkta sigara içiyorsun” tartışmasını sonlandırdı.

Kadının şikayetçi olması üzerine saldırıda bulunan 1 erkek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişi bir süre polislerle de tartışmaya girerek kendisinin de kadından şikayetçi olduğunu söyledi.

Bazı vatandaşlar Erzurum’da Ramazan ayında büyük bir kesimin oruç tuttuğunu belirterek dışarıda sigara içmek gibi eylemlerin hoşça karşılanmadığını ve bu tür hareketlerde bulunanların tepki gördükleri belirtirken, bazı vatandaşlar da Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu ve insanların oruç tutana da, tutmayana da saygılı olmak zorunda olduklarını kaydettiler.

Erzurum için doğunun Paris i derler. Paris i böyle ise dedirtiyor yaşananlar. Bir türlü öğrenemedik ibadeti kendimiz için yapmalıyız , mahalle baskısı için değil.

Sen oruçluyken karşında sigara içen var diye nefsin çekiyorsa ve bu yüzden tartışıyorsan sorun senin nefsinde. Önce kendini sonra nefsini terbiye etmelisin.

yahu sanane sananeee ister tutar ister tutmaz..eğer sen tepki veriyorsan nefsine söz geçiremediğin içindir dingil.. bi bitmediniz yahuu.. ammaa..???oruç tutanlarada saygı göstermemek ve inadına inadına yemek içmek ,sigara üfletmekk ve bazen inadına ,inadına mevlam bu iki zümreyede akıl ,fikir versinn..

Bayılıyorum kendini en müslüman benim en dindar benim en iyisi benim diyen insanlara..
Size ne arkadaşım kim ne içerse içer.Hatta oturur piknik yapar yemek yer.Sen müslümansan iradeli olacaksın etrafında ki birisi yemek yedi yahut bir şey içti diye kalkıp savunmaya geçmeyeceksin.
Etik olarak yanlış olabilir , insanlara ters gelebilir ama hoşgörülü olmak gerek yoksa insanın ağzı oruçlu olsa ne yazar.Onların yaptığı saygısızlık senin yaptığın da aynı derecede saygısızlık.Hiç gerek yok..
Bırakın herkesin günahıda sevabıda kendine kalsın..

evet tam da o sırada oradan geçmekte olan (!) kameralara takılmış :KK53: valla 2 şeyden fenalık geldi.. 1. Sakız orucu bozar mı? sorusundan, 2. Oruç tutmadığı için darp edildi haberinden.. yeter yani artık..
haaa bide ne pravakosyonlar göreceğiz daha..

sence polisler falanda uydurmamı. budamı yalan sence

böyle olaylar yalan değildir oky'm.. Burası Türkiye, herkes birbiri üzerinde egemenlik kurma derdinde.. bu sadece Ramazanda değil yılın 365 günü böyle.. ama kameralara yakalanan bu tarz olaylar bana hiç inandırıcı gelmiyor..

oturun videoyu iyice izleyin. sanırım polis arabasınıda tuttu kameramanlar. polisleride ayarladı

oturun videoyu iyice izleyin. sanırım polis arabasınıda tuttu kameramanlar. polisleride ayarladı

parayla tutulmuş demedim ki kuşum.. 2 kişi kavga etse polis damlar zaten ama kameralara kim haber verdi? hem de tam en hararetli bölümde.. bilemiyorum ben inanmıyorum "o an" yakalanan olaylara..

-ozel-haber-yolda-sigara-icen-kadin-oruc-tutmadigi-gerekcesiyle-erkeklerin-saldirisina-ugradi_1698974_720_400.jpg

Erzurum’da yolun kenarında sigara içen bir kadın, “Neden oruç tutmuyorsun da sigara içip bizi tahrik ediyorsun” diyen iki erkeğin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.
Olay, bugün saat 10.30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM’nin kapalı olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada “Ramazan ayında neden oruç tutmuyorsun da burada sigara içiyorsun” diyen iki erkek kadına tepki gösterdi. Kadınında erkeklere “Bu durumdan size ne” diyerek tepki göstermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı. Olayı gören trafik polisleri hemen duruma müdahale ederek kadın ile iki erkek arasında yaşanan tartışmayı sonlandırdı.
Kadının şikayetçi olması üzerine saldırıda bulunan 1 erkek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişi bir süre polislerle de tartışmaya girerek kendisinin de kadından şikayetçi olduğunu söyledi.
Bazı vatandaşlar Erzurum’da Ramazan ayında büyük bir kesimin oruç tuttuğunu belirterek, dışarıda sigara içmek gibi eylemlerin hoşça karşılanmadığını ve bu tür hareketlerde bulunanların tepki gördükleri belirtirken, bazı vatandaşlar da Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu ve insanların oruç tutuna da, tutmayana da saygılı olmak zorunda olduklarını kaydettiler.

1.Oruç Nedir?
2.Neden tutulur ?
Birilerine bunları anlatmak gerek.Özellikle oruç tutanların tutmayanlara saygılı olması dileğiyle ..

X