İlk önce kimin ailesine ziyarete gidilir ve asıl ev olarak kabul edilir 😖

lost3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2022
54
17
38
Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡

eşimin ailesiyle pek aram yok zaten gittiğimizde eşimin ailesinde 3 gün kalırım , kalanı ailemin evinde geçer , eşimde bazen orda kalır bazen bizde. 10 günmüş zaten 3 gün kaynananda kal 1 hafta annende. Eşinede dersn 3 gün ben sizde kaldım 3 günde sen bizde kal kalanı kendi ailemizde geçirelm

Ben yalnız başima kvye misafirliğe bile gitmiyorum kaldi ki eşim yanimda yokken ne diye gidip yatili kalayim kaynana evinde, kendi annem dururken. Eşim de boyle saçma bir şey istemedi hiç benden.

Asıl ev olarak kabul edilen bir ev olamaz bana göre. Biz 10 gun geliyor olsak yari yariya iki ailede de kalirdik muhtemelen, eşim sizin eşiniz gibi yapsa onu tek basina birakir kendim annemde kalirdim.

Gerçekten çok sinirlendim.sonucta evlisiniz.artık 2 evde sizin eviniz sayılır.sen annemlere git ,ben anneme gideceğim demek hoş değil.sonucta sizin annenizde damadıyla vakit geçirmek ister onun annesi de sizinle vakit geçirmek ister.2 tarafında gönlü yapılmalı.biraz sizde kalınır ,biraz onlarda kalınır.sonra isteyen annesinin yanında kalmaya devam etsin.

Ailemi 2 senede bir görebileceğim bir evlilik içindeysem kendimi prenses gibi hissetmem lazım. En büyük sevgiyi, en rahat yaşamı, en yakışıklı iyi huylu adamla yaşıyor olmam lazım. Başka bir motivasyonum olamaz.

Siz niye boyle bir evlilik yaptınız ki? Adamın çocuğu var. Gurbet, bir de 2 senede bir ülkeye gelip kendi annesinde kalmaniz icin baski yapıyor.

Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡
En güzeli herkes kendi ailesinin evinde kalsın.

kaç yıllık evliyim hayatımda duymadığım terimler bunlar
ben olsam ya 10 günü yarıya bilerim 5 gün birinde 5 gün diğerinde kalalım ya da sen kendi annende kal ben kendi annemde gün içinde de sabahtan olmak üzere birbirimizin ailelerine uğrayalım birgün var birgün yok şeklinde tarafını seç derdim :KK66: erkeğin fikir beyan etmesini beklerseniz hep böyle sıkıntı çıkar ,erkeklere iki seçenek sunun birini seçsin onların kafaları 5 yaşındaki çocuk gibi çalışır

Arkadaslar merhaba
Ben yari yarıya der susarım.

Kendi ailem Anadolu yakasında, eşimin ailesi Avrupa yakasında yaşıyor. İstanbul'da hangi havaalanına inersem o tarafa giderdim. Benim eşim "benim ailemde kalınacak" demeye cesaret edemez. Kendisine bu hakkı asla vermedim. Bu konuda o kadar netim ki sırf bu nedenle yaşanan bir uyuşmazlıkta restine rest dedim. Hatta 3 hafta boyunca kendi ailemde kaldım ve sonra uçağa bindim döndüm. Kayınpederim babama şikayet etti ve babam da benim kızımı bana şikayet etmeyin kendisi nasıl uygun görürse öyle hareket eder dedi. Eşim benim korkumdan ailesine söyleyememiş İstanbul'da olduğumu. Babası tesadüfen öğrenmiş, torun diye kıvranmış. Torun morun göremediler çünkü tatilim bitti döndüm.

Kimsenin ailesi benim ailemden üstün veya önemli değil, bana bir adım atılırsa ben de atarım. Ama yok, hep buraya geleceksin bizde böyle diyeni de torun görmeye hasret bırakırım. Annem babam kızım yapma ayıp millet ne der diye çekindiler ama ayıpsa bana ayıp dedim susturdum. Bir dahaki gidişimde de kimse bunun konusunu bile açmadı.

Back
X