Kayınpederi "artık evlendin bizim soyadımızı taşıyorsun, evli bir kadın ailesine gitmez, biz götürürüz bizle de dönersin" denen her kadın bunu yapmalı. Evet marifet yaptım. O günden sonra kimse ne bana ne aileme saygısızlık yapamadı. Ne zaman istersen, nasıl arzu edersine döndü olay.
Ben aileme bu durumu yansıtmadım, yansıtsaydım olay çok büyürdü. Başka bir sebeple gitmediğimi haber vermediğimi sandılar. 4 kardeşiz ve anne babamız her birimiz için dünyayı yakar. Evlendim, köle olarak satılmadım. Bir gün kayınvalide olursam kimse benim kızıma bunları söyleyemez. Ben de evlendiği kişiye emirvaki yapmam. Herkes yerini haddini bilir. Kızımın kocası veya kocasının ailesi iki tarafın da eşit olduğunu bilecek. Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.
Ben bu olaydan 1 sene sonra babamı kaybettim. Onların istedikleri gibi yapsaydım sesimi çıkaramasaydım ömür boyu babama karşı vicdan azabı çekerdim. İki çocuklu koca kadın olmama rağmen; kızım canın bir şey istiyor mu, ihtiyacın alınacak bir şeyin var mı gidip alayım, yat dinlen ben çıkarırım çocukları diye diye peşimde dolaşan babamı ezip eşimin babasına kul köle olucam öyle mi? Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın, kızınıza öyle akıl verin. Kocandır kocanın ailesidir ne derlerse yap deyin, sizi tutan yok.