Ilk önce yargilarmisiniz yoksa iletisim mi kurarsiniz ?

anne-10

eşim ve oğullarıma aşığım
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
1.049
4
116
39
Kayseri
Insanlar hosunuza gitmeyen hareketler yaptiginda önce yargilarmisiniz yoksa iletisim kurarak neden böyle hareketler yaptigini anlamaya çalisirsiniz.?

İlk önce tabii ki yadırgarım..
Daha sonra daha geniş düşünerek empati yapmaya çalışırım
Ona göre davranır..ona göre kararımı veririm..

önceden direk yargılardım kendi kafama göre yapılan neyse ve ben nasıl anladıysam o şekliyle
ama zaman geçtikçe bunun bana ve çevreme çok zarar verdiğini gördüm
şimdilerde ise sinirlendiysem önce sinirimin geçmesini beklerim
sonra bir muhasebe yaparım ve karşı tarafında fikrini alırım
ona göre yargılarım şakkıdı

Kisiden kisiye degisir....şakkıdı

önce,neden böyle davranıyor diye gözlemlerim..nedenini bulmak içinde iletişim kurmaya çalışırım. ama baktı ki, karşıdaki buna açık değil,.yavaş yavaş,onun olduğu ortamdan uzaklaşırım...

birde şu var,benim hoşuma gitmeyen hareketler onun hoşuna gidiyo olabilir. yani ailesinden aldığı terbiye ,yaşadığı çevre,gelenekler,farklıdır. bana ters gelir de başkasına normal gelir. mesela şu bacak bacak üstüne atma olayı. büyüklerin yanında yapmayın,çok ayıp derler. bize ters. ama bende bu gayet normaldir. ailemde bu asla yanlış anlaşılmaz. ve terbiyesizlik olarak görülmez. ama başka ailelerde yanlıştır..değerlerle ilgilidir bu...aileden aldığı görgüyle.....

Ne yargılarım ne de iletişim kurarım..:delphin:
Hoşuma gitmeyen biri olduğu zaman anında uzaklaşırım..kaydirigubbakcemile4
Belki doğru değil ama böyle daha mutluyum..:lepi:

Hemen yargılar ,notunu verir,bir daha da iletişime geçmem kendileriyle.sengözlerimebaksanab

o kişi hayatımın her döneminde olacaksa önce iletişime geçerim...
nedenli niyeli sorular sorar ve işin aslını öğrenirim..
gerekirse ona yardımcı olmaya çalışırım..
sonradan muhasebe yaparım..
ama yok hayatımın hiç bir döneminde karşılaşmayacaksam
güzel beynımı yormam.

bende çok uğraşmam..hihoyyyt
hoşuma gitmediyse daha da gitmiceğine göre deşelemem çok iletişim kurup filan..kaydirigubbakcemile4
ama yadırgarım..orası başka..sositososito

Kişi kendini benim yerime koyup davravışını ayarlasa zaten beni incitecek birşey yapmaz.Beni inciten insanın yerine kendimi koyup anlayacağım diye kendimi de yoramam ben.

ÖNCE yargılarım ...ama neden boyle yapıyor.....dıyede merak ederım...
cunku ınsanın yasadıkları bazen davranışlarıda etkıler...
iletisim kurar .....ve anlamaya calısırım...makul ve mantıklı bır sey gorur ve gercekten yasanmışlıklarla ılgılı bır davranışsa...yanında olur yardım ederım...
ama genel yapısı oyleysede hıc ugraşmam...
uzaklaşmaya bakarım..

kişileri yaptıklarıyla yargılamamayı öğreneli çok uzun zaman oldu
belki tuhaf karşılayabilirim.şaşırabilirim
ama insanı yargılamak.onu asmak kesmek biçmek bana uzak şeyler
iletişime geçip nedenlerini öğrenmekle zaman harcamam.
nedenlerini öğrensem ne olacak ki.araya mesafemi koyar perdemi kaparım
tabii bu söylediklerim yeni ilişkiler için

kimseyi yargılamam haddim değil zaten...
herkesle iyi olmak durumunda değilim kimse de benim hoşlanacağım davranışlarda bulunmak durumunda değil...
yeni tanıdığım bir insansa hoşlanmamışsam o insandan mesafeli dururum o kadar..
sorsam ne değişecek ki muhtemelen kendide bilmiyordur neden yaptığını...
sevdiğim bir insan bile olsa bu kişi zaman zaman canım dediğim insanlardan bile uzak dururum ben...

o günkü ruh halime bağlı valla çok sinirli olduğum zamansa saman alevi gibi parlarım ama sakin günümdeysem önce dinlerim ama şu da var sürekli yanlış yapan biriyse karşımda ki hiç umursamam kendi yanlışından ders almıyosa ben daha ne yapabilirim ki der giderim ordan

sevdiğim biri ise iletişim kurmaya çalışırım. olmuyorsa da zorlamam.
yeni tanıdığım biri ise, iletişim kurmaya çalışmam, kendi haline bırakırım,uzaklaşırım.
çok büyük yanlışlar yapılmadıkça yargılamam insanları.

insanlarla ilgili ilk izlenimlerim doğrudur genelde...pek yanıltmaz beni...
ama eskiden ilk izlenimime inat kurcalardım, hatta kafaya takardım niye böyle yaptı şimdi diye...
artık insanların ruh hallerini sorgulamak felan istemiyorum...ağzından çıkan bir kelime hatta bir tek bakış bile bana nasıl biri olduğunu anlatmaya yetiyor...bana göre değil mi...o zaman işim olmaz onunla...hiç kendimi yoramam...hayat çok şey öğretti bana çokk...
eğer değer verdiğim biriyse ve beni şaşırtmışsa kötü anlamda onu bile kurcalamıyorum...
ben ona değer verdiğim için kırıldıysam o da bana değer verdiği için anlamalı ve düzeltmeli...yok düzeltmiyorsa kendi bilir...

[sıze="3"]
önce sorarrım ama tabi aklımda bir sürü düşünce oluşmuş olur. Onu dinler sonra kendi fikrimi söylerim​
[/sıze]

Insanlar hosunuza gitmeyen hareketler yaptiginda önce yargilarmisiniz yoksa iletisim kurarak neden böyle hareketler yaptigini anlamaya çalisirsiniz.?

beni ilk görenler bazen, çok soğuk biri diye önyargılı yaklaşıyorlar. oysa bu benim yapım. ilk tanıştığımda kendimi geri çeker, karşımdakini incelerim. birazda çekingenim sanırım. çok konuşmam.....sonra benle samimi olduklarında ,benim soğuk olmadığımı, hatta çok sıcak bir yapıya sahip olduğumu söylerler,arkadaşlarım. işte bazen önyargı insanı yanlış yargılarada götürebliyor.

Bana yapmışsa eğer hareketi hiç anlamaya çalışamam, kimsenin çocukluğuna inemem...
Sorunu olan problemi olan bunu gelip söyleyecek cesarette değilse "canım sen bana neden böyle yapıyorsun" diye uğraşmam...
Ya da holanmadığım tarzda davranıyorsa görüşmeme hakkımı kullanırım..
Kendi memnunsa davranış şeklinden benim için de problem yok...
Kimseyi düzeltemeyiz, mutlaka kendince iyi niyetleri, evcil sebepleri ya da acıları vardır...
Herkesin kendi hayatı, kendi davranışları, kendi bedelleri....

hemen peşin hüküm vermem...
bunu neden yaptığını sorup öyle davranırım karşımdakine...mirmirmirmir

Back
X