hepsi cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik
kizina da mutlu yillar nice yillara..
benim de dun dogum gunumdu, ama kutlamadik..
ins biz gun senin kizin gibi guzel bi kizim olursa ben de boyle ugrasir ona pastalar yaparim inss
canım çok sağol.inşallah rabbim gönlüne göre versin.d.günü gecesi hiç uyumadım.ama kızım arkadaşlarıyla mumlarını üflerken ne uyku neyorgunluk hepsi gitti. hiçbişeye değişilmeyen bir duygu .
günnur ve polly teşekkür ederiim prensesim adına.tarifi buraya yazabilirm herhalde.
1 yum.,1 er su bard.su,süt ve sıvıyağ, 1 pk.ınstant maya, 2 yem.kaş.tozşeker, 1-2 tatlı k.tuz ve ald.kadar un (hiç ölçmedim). süt ve su ıık olacak.ve sıvıları çırpıp sonrada unla mayayı karıştırıp hamuru yoğur. yaklaşık 40-45 dk. mayala .tepsiye önce beden için bir yuvarlak koyup sonra bacaklar için 4 tane minik yuvarlak yapıp bitişik koy.ama dikkat edin çok kabaran bir hamur .o yüzden bunu göze alarak yuvarlakları yapın.ilkinde olmasada ikincide kesin orantılı olur kaplumbağalar.bir yarım saatde tepsi mayası için bekleyin.sonra yum.sarısı sürüp çörekotuyla göz yapıp fırınlayın.ben yumurta sarısına çok az şeker ve sıvıyap damlatıp çırpıyorum.afiyet olsun arkadaşlar. yapıp resim paylaşırsanız sevinirim.
m
bu arada resimlerin altına yazmıştım menüyü ama çıkmamış.yeniden yazmak istedim.
kaplumbağa poğaça, tel şehriye salatası, antik kurabiyeler ve salamlı kaşarlı kanapeler, bisküvili toplar, kurabiyeler (tatlı tuzlu) ve sepette poşettekiler de kızımla arkadaşlarına hazırladığımız hediyeler içinde balon,topitop ve hellokıty şeker hamuru kaplı kurabiyeler vardı.
kızım çok mutluydu o gün istedimki evden ayrılırken arkadaşlarınıda memnun etsin.çıkarlarken hepsine tek tek dağıttı fıstığım.işte böyle belk yapmak isteyenlere fikir olur diye paylaşmak istedim.
hepsi cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik
kizina da mutlu yillar nice yillara..
benim de dun dogum gunumdu, ama kutlamadik..
ins biz gun senin kizin gibi guzel bi kizim olursa ben de boyle ugrasir ona pastalar yaparim inss
beğendiğinize sevindim.çok zevkli bir uğraş.yani şu an özel birgün olsada kurabiye süslesem diyorum.
ben sadece 1 kg beyaz ve yarımda siyah şeker hamuru aldım.ama üç temel renk jel gıda boyası aldım.kırmızı mavi ve sarı .beyazın bir kısmını kırmızıyla renklendirip pastayı kapladım pembeyle.kalan hamuru da boyalrı karıştırıp renkleri elde ettim.ve pastayı süslemede ve kurabiyelerde kullandım. ama yetmedi ve marsmallow dan tekrar hamur yapıp kullandım.
beğendiğinize sevindim.çok zevkli bir uğraş.yani şu an özel birgün olsada kurabiye süslesem diyorum.
ben sadece 1 kg beyaz ve yarımda siyah şeker hamuru aldım.ama üç temel renk jel gıda boyası aldım.kırmızı mavi ve sarı .beyazın bir kısmını kırmızıyla renklendirip pastayı kapladım pembeyle.kalan hamuru da boyalrı karıştırıp renkleri elde ettim.ve pastayı süslemede ve kurabiyelerde kullandım. ama yetmedi ve marsmallow dan tekrar hamur yapıp kullandım.
Beyaz alıp boyayla renklendirmek iyi fikirmiş. Ben de kurabiye yapmak istiyorum ama vaktim olmuyor bir türlü. Normalini bile zor yapıyorum.
Resimlerde kızınızın mutluluğunu görünce çok imrendim. Benim de çocuklarım olursa onlara yapmak isterim