- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.585
- 248
- Konu Sahibi bayanharika
o değil de nasıl patates kızartması çekti canım 

diyetteyim ama bu bana yapılır mı

diyetteyim ama bu bana yapılır mı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ileride kimin mutlu kimin mutsuz olacağını Allah bilir. Belki siz daha geç bir evlilik yapacaksınız ama daha mesut olacaksınız. Bu arada yaş kaç?
İlk sevgiliyle evlenmemek epey yüceltilmiş hatta sanki ilk tercihi doğru zamanda doğru insan olan hiç yokmuş gibi ilk sevgilisiyle evlenenlere uzulenler olmuş, enteresan.
Oysa kimse acı tecrübeler yaşamak, yanlış tercihler yapmış olmak istemez, elini gore gore atese sokup acı veren bir yanıkla 'oh be ısınmış oldum' demez ısınmanın daha makul yolları varken mesela, elbette acısını unutmak için kendini avutmuyorsa, hal böyleyken 'onu da denedim, bunu da denedim, böylesi iyi oldu' tespiti gerçekçi gelmiyor bana.
Erkeklerde en çok elestirdigimiz konuların başını çeker bu sayısı abartılmış beraberlikler, eskilerden biri hortlayacak, sosyal hesaplarda eskileri kurcalayacak diye ödü kopar birçok kadının demek ki bu durum o kadar da arzu edilir bir şey değil, kişinin kendi olmasa anıları hayatında kalmaya devam edecektir çünkü.
O yüzden 'ilki olmadığı iyi oldu' demek kişinin kendi hatasına atfidir olsa olsa, olgunlaşmadan, aklı başına gelmeden, gerçekleri gormeden, kendini gelistirmeden ya da etrafa kulak tıkayarak yanlış tercihler yapmasının pismanligidir yoksa ilk tercihi doğru ve onunla mutlu olacak olsa sırf tecrübe kazanmak için ayrılacak değildir sanırım.
Bunun dışında her kadının birçok sanciyi yaşamadan, geceleri yastığı islanana kadar ağlamadan, varlığına sukrettigi son sevgilisinin en başta karşısına çıkmasını isteyeceginden eminim.
Aksi teselli olur, kim hak etmeyen hatta uc kurus etmeyen adamlari varlığıyla onurlandırıp onlara kendisine acı çektirme, ezme ya da az da olsa mutsuz etme luksu vermekten mutlu olur ki...
Burda yüceltme veya dibe batırma yok ki. Herkesin kaderi farklı. Kim ne isterse istesin kaderin planı gerçekleşiyor.
Ben hayatımın aşkıyla 26 yaşımda tanıştım. Onunla 16da tanışmak istemezdim çünkü evlenmeye 25e kadar hazır değildim, hazır olmadığım ve eğitim için aşkım yitip gitse üzülürdüm mesela. Yurtdışına taşındım , aşkımı taşındıktan sonra doğru zamanda tanıdım.
16 yaşımdaki çocuk kafayla seçtiğim ilk sevgilimle evlenseydim şimdi mutlu olamazdım çünkü çok değiştim.
Öte yandan ilk aşkıyla evlenen mutluysa ne güzel, bunda kötü bir şey yok ki. Herkes farklı farklı şeylerden mutlu oluyor ama önemli olan sonuçta mutlu olmak. Herkesin değişme, değişmeme, evrimleşme durumu farklı kim nasıl mutluysa öyle yapsın.
Karşı çıktığım şey ilk sevgiliyle evlenmemenin patateslik olarak lanse edilmesi. Yoksa dediğim gibi ilk sevgiliyle evlenmeye lafımız yok.
Not: ilk aşkımı 14te dersanede tanıdım. O zaman çok hoşlandım. 16da sevgili olduk. 19da farklı üniversitelerdeydik, farklı ortam büyümekti derken karşılıklı uzaklaştık. Yani acısız ağrısız kendimi öldürmeden doğal bir şekilde bitti. Beş para etmez değil iyi ve tatlı bir insandır.
Sevdigi adamla her evlenen kadin sinirsiz hic zarar gormeyen bir evlilige mi adim atiyor sanki ? Bunun garantisi yok ki..Geçen gün bir arkadaşım dünya evine girdi güzel kız maşallah kıskanmadım amma ve lakin çok imrendim. Kendisi hayatına soktuğu ilk erkekle evleniyordu çünkü. Bir de kendime baktım bir sürü deneyişler aldanışlar .. (bir erkeği sevgiliyken tanıma taraftarıyım tanışma aşamasında gerçek yüzlerini pek göstermiyolar çünkü) Kendimi çok şanssız hissettim, ne mutlu edebildim ne mutlu olabildim diye. Hala da öyle hissediyorum hayatımın her aşamasında şanssız olduğunu düşünen biri oldum zaten (bugün otobusümün beni bekletmeden çabucak gelmesi dışında) Bir de diyolar ya evrene olumlu mesajlar verin falan konu açılmışken sorıyım o ne kadar doğru acabaondan mı bütün bu olanlar
![]()
12 den vurmak ne haddimize 7 8 bile kurtarır da beni hayırlısı tabiİşte 12'den vurmak şans işi, ben böyle bir kızdım ilk flörtlerimde, e karşıma çıkanlar da prens değildi. Ki çoğumuzun ilk anıları da bu yöndedir. Tamam destansı aşk yaşayanlar yok mu evet vardır ama şanslılar işte sadece.
E şanssızız diye üzülelim mi? Napalım biz de bekleriz en azından eli yüzü düzgün, huyu da orta şeker birini bulana kadar napalım yani?
Şimdi o zamanlar bütün bunları reddedip inatla devam edip evlenebilirdim de. O zaman ilk erkekimle evlendim diye hava atabilirdim bakBeni çok sevdiğini iddia eden bir manyak vardı o zamanlar, uğruma intihar falan etmişti. Al sana aşk hikayesi
![]()
maşallah Allah daim etsin mutlulugunuzu :))Buyrun benim :) ilk sevgilim ile evliyim 13 yıldır maşallah iki de çocuk var. Şuan iyi iletişim için evlilik terapistine gidiyoruz :)
Yine de iyi ki onunla evliyim adamı seviyorum yaw![]()
Amin inşallah, her şeyin hayırlısı :)Hayırlısı canım benim, her tencereye uyan bir kapak vardır. Allah tan hayırlısını dile, gerisi gelir
ohoo hayat öyle düz mantık mı yaGeçen gün bir arkadaşım dünya evine girdi güzel kız maşallah kıskanmadım amma ve lakin çok imrendim. Kendisi hayatına soktuğu ilk erkekle evleniyordu çünkü. Bir de kendime baktım bir sürü deneyişler aldanışlar .. (bir erkeği sevgiliyken tanıma taraftarıyım tanışma aşamasında gerçek yüzlerini pek göstermiyolar çünkü) Kendimi çok şanssız hissettim, ne mutlu edebildim ne mutlu olabildim diye. Hala da öyle hissediyorum hayatımın her aşamasında şanssız olduğunu düşünen biri oldum zaten (bugün otobusümün beni bekletmeden çabucak gelmesi dışında) Bir de diyolar ya evrene olumlu mesajlar verin falan konu açılmışken sorıyım o ne kadar doğru acabaondan mı bütün bu olanlar
![]()
işte üniversite de bitiyo hala tık yok :))) sorun her ilişkide çıkacaktır tabi mutluluklar dilerim çokk :)Canım hiç oyle düşünme hayırlısnı iste bende üni kazandım eşim karşıma çıktı 5 yıllık flörtün ardından evlendik inan insan çok yoruluyo yıpranıyo karışıklıklar koşuşturmaca ve hep geçmiş özlemi çünkü evlendikten sonra herşey tamamen değişiyo eşimi halen çok seiyorum ilk gün nasl aşık olduysam bu işler nasip kısmet bilemzsinki 5 yılın içinde ne kavgalar ayrılmalar aile anlaşmazlıkları yaşadık şimdi ise diyoruzki hepsi cahillikmiş deyip gülüyoruz rabbim karşına çıkarıyo bianda herkes göründüğü gibi değil inan sahte maskelerle geziyolar dışarıya karşı tanıyıp evlenmek en mantıklısı
insan artık ümitsizliğe kapılıyo bu değil bu da değil bu hiç değil falan olunca :)Kısmet bu, kimisi ilkiyle evlenir kimisi 3.yle ya da bilmem kaçıncıyla.. İşin cılkını çıkarmamak kaydıyla 3-5 tane fazla sevgilin olsa ne olur ki? Sonuçta tanımak amaçlıysa bunda bir sakınca görmüyorum.
bu açıdan hiç düşünmemiştim :)Ama 10 senede libidolari dibr vuruyor onlarin dusunsene 10 senelik maziyle evleniyorsun sozum ona yeni hayat
demek istediğim ilk olsun istediği kadar niteliksiz biri olsun değil zaten 'olması gereken kişi ilk seferde karşıma çıksaydı ' diyorumİlk aşk mevzusuna bu denli büyük anlamlar yükleyen romantikler beni her zaman güldürmüştür. =)
Biraz da tiksindirmiştir.
İlişkileri bu kadar basite almayın.
Nicelikle ilgilenmeyin. Niteliğe bakın.
İlk, son, orta gibi zırvaları gelişiminizi engeller, vizyonunuzu dar kılar. Ki zaten öyle olmuş.
Bir hata düzeltilmiyorsa, sürekli devam edermiş.
Uyanık olmayı öğrenene kadar hayat hata yaptırmayı sürdürecek.
Aldanışlar böyle biter ancak.
Bu olaylar beni benden alıyo zaten altınmış bilezikmiş kaynanalara allah hepten akıl fikir versin zaten.. İnşallah sen de dilediğin mutluluğa ulaşırsın :)Patates micanım benim ya öyle düşünme bak ben sevgilimle 4 senedir konuştum ilk sevgilim nişanlanalı 2 sene oldu. Bi türlü evlenemiyoru kaynanam 2 bilezik takcak annem dul kadın mı alıyosun bari 4 olsun diyo kaynanam o zaman benimle oturur diyo ve ben de kaynanamla oturmak istemiyorum. Kendimize özel evimiz olsun istiyorum hem rahat edemem 3 tane abisi var ikisi bekar kayınpederim var. Yani anlayacağın 2 senedir bekliyoruz mal gibi. Ikimiz de arada kaldık hatta bizimkiler nişanı attırmaya kalktılar ama hayır dedim. En sonun da benim ki ağzını açtıda annesiyle konuştu 5 bilezik takacaklarını söylediler. Benim annemde rahatladı. Allah'ın izniyle seneye düğünümüz var
ama ben bu 2 sene icersinde sinir hastası oldum... her sey de vardir bi hayır canını sıkma sen bak ben de disardan çok şanslı biriymisim gibi gorunurum ama bak iste yasadiklarimi anlattim ayrıca kaynanamda beni istemiyo zaten... neyse baya bi doktum içimi ya
![]()
ahahahah :) mutlu patates seniiPatates geldi haniiim
Benim ilk aşkım ilkokul 3 te idi.baya sürdü kendisi üniversite bitene kadar hahahaha :) biliyorum o da bana boş değildi ama iyi ki hiç açılmamış aramızda bi sey olmamış.yoksa esimle hiç tanışamazdim.
ivit ben bir patatesim ama mutluyum,patates candir gii![]()
Allah herkese sizde bulunan şanstan versin benden geçti artık tabi de :)bende 17 yaşımda tanıştığım 7 yılımı geçirdiğim ve ilk sevgilim olan adamla evlendim. onunda aynı şekilde ilkiyim ben. 7 yıl boyunca yaşadığımız masumiyet bizi evliliğe götürdü aslında. çevremde gördüğüm kadarıyla her ilişki her yeni sevgili ayrılış büyük yıkım insan kendinden her seferinde birşeyler kaybediyor. bunu elbette kimse istemez ben sanslı olanlardanım. 7 yıl boyunca birbirinin sınırlarını koruyan çok güzel bi ilişkim oldu ne mutlu bana . inşallah allah herkese nasip etsin...