• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk staj maceram.. Endişeliyim

Liipstiick

Sabrın sonu selamet :)
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
492
66
53
Selam kızlar 😊
Hafta başı iş hayatına başlayacağım stajyer olarak. Daha önce hiç bir işte çalışmadım ne yapmam nasıl konuşmam ne giymem gerektiğini bile bilmiyorum diyebilirim. Çok spor olmayacak şekilde kumaş pantolon giyebileceğimi söyledi telefonda görüştüğüm kişi. Acemiliğin dibine vurmuş durumdayım 😔 çalışacağım şirkette dağın başında ulaşımımı kendim sağlayacağım.. Bunları kuruyorum kafamda daha şimdiden.. Birde kimseyi tanımıyor olmam ne bileyim kendimi kötü hissettiriyor şuan için. Tecrübeli ablalarım ve arkadaşlarımdan yardım istiyorum.. Lütfen cevap vermeden geçmeyin 😊 şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleme:
Vereceğiniz küçük tüyolar benim gibi acemi çaylak için altın değerinde bir yardım edin şu garibee 😊 kafiyeme geeel şair olmalıymışım ne işim var benim stajda mıtajdaa yaaaa 😃 isyan mode on yaani

Merhaba,
İlk günden öyle çok klasik giyinme.
Spor da olma tabi.
Bi pantolon bir bluz ya da gömlek uygundur.
Ortamdakilere göre sen de giyimini şekillendirirsin.
Stajyer de olduğundan giyimine çok karışmazlar diye düşünüyorum.

İşin daha başında olduğun bir gerçek.
Tecrübesiz görünmekten korkma
Zaten tecrübesizsin.
Ve bu işi öğrenmek için oradasın :34:

Anlamadığın bir şey olursa sormaktan çekinme.
Hata yapmaktan da korkma, ilk günden senden mükemmeli beklemezler zaten.
Öğrenmeye istekli görün, yaptığın işi öğrendikçe daha çok sevecek, sevdikçe daha iyi öğrenmek isteyeceksin.
Başarılar :34:

nasıl bir staj bu? üniversitelerin yapılmasını istediği zorunlu staj mı yoksa stajyer pozisyonunda bir yerde çalışmaya mı başlıyacaksın?

her türlü ilk gün spor ayakkabı giyme babet giy mesela. normal bir bluz, gömlek ve kot olmayan düzgün bir pantolon gayet uygun olur. saçın makyajın da düzgün olsun. sonra oradakilerin giyimine göre giyinirsin. bazı yerler daha ciddi giyinirken bazı yerlerde insanlar daha spor giyiniyorlar.

ilk gün ne kadar tedirgin ve stresli olsan bile belli etmemeye çalış. güleryüzlü ol. çok soğuk durma ama çok samimi de davranma. kimi insanlar samimiyetten hoşlanmaz. sıcak ama mesafeli ol. sonra zaten davranışlarını onların davranışlarına göre şekillendirirsin. sana verdikleri işleri de düzgün yapmaya çalış.

başarılar:34:

Merhaba,
İlk günden öyle çok klasik giyinme.
Spor da olma tabi.
Bi pantolon bir bluz ya da gömlek uygundur.
Ortamdakilere göre sen de giyimini şekillendirirsin.
Stajyer de olduğundan giyimine çok karışmazlar diye düşünüyorum.

İşin daha başında olduğun bir gerçek.
Tecrübesiz görünmekten korkma
Zaten tecrübesizsin.
Ve bu işi öğrenmek için oradasın :34:

Anlamadığın bir şey olursa sormaktan çekinme.
Hata yapmaktan da korkma, ilk günden senden mükemmeli beklemezler zaten.
Öğrenmeye istekli görün, yaptığın işi öğrendikçe daha çok sevecek, sevdikçe daha iyi öğrenmek isteyeceksin.
Başarılar :34:

Öncelikle merhaba :)
Sizinde söylediğiniz gibi kumaş pantolon gömlek giyip babetle kombinleyeceğim. İnşallah ukala insanlar olmaz işimin ilk demlerinde o tarz insanlarla sınanmak istemiyorum açıkcası. İlginiz için teşekkür ederim :)

nasıl bir staj bu? üniversitelerin yapılmasını istediği zorunlu staj mı yoksa stajyer pozisyonunda bir yerde çalışmaya mı başlıyacaksın?

her türlü ilk gün spor ayakkabı giyme babet giy mesela. normal bir bluz, gömlek ve kot olmayan düzgün bir pantolon gayet uygun olur. saçın makyajın da düzgün olsun. sonra oradakilerin giyimine göre giyinirsin. bazı yerler daha ciddi giyinirken bazı yerlerde insanlar daha spor giyiniyorlar.

ilk gün ne kadar tedirgin ve stresli olsan bile belli etmemeye çalış. güleryüzlü ol. çok soğuk durma ama çok samimi de davranma. kimi insanlar samimiyetten hoşlanmaz. sıcak ama mesafeli ol. sonra zaten davranışlarını onların davranışlarına göre şekillendirirsin. sana verdikleri işleri de düzgün yapmaya çalış.

başarılar:34:

Merhaba :)
Dediklerinizi uygulayacağım. Zorunlu staj benimkisi. İyi dilekleriniz için teşekkürler umarım herşey çok iyi olur. Birde Saçlarım uzun ve dalgalı toplu saçı kullanamıyorum açık bırakmamda bir sorun olur mu?

dikkatli ol
gecen sene(medical bir fabrıkayız türkiyede tek , kalp uzerine) cok ısteyerek ısrar kıyamet 2. stajyerımız geldı
dogulu burada yurtta kalan sakın bır kızdı ben stajyerlerle ılgılnmıyorum ancak kızı kımse yemege cagırmadıgı ıcın 1 gun ac kalmıs 2.gun onu yemege goturdum o sırada ben 1 gun ızınlıydım kız once toplantı odasında sonra acık ofıste yonetım katında pc bısey olmayan bır masada oturdu napıcak halıyle o benım olmadıgım gun kıtap getırmıs kıtap okuyormus
kulakları cınlasın o donem fabrıka muduru olan sonra ısten koyulan cok emsalıne rastlanmaz sorunlu mudur kızı gormus
kıza ıs gosteren yok sessızde ısrarcıda olamıyor kızı sallayan yok kız orada oyle duruyor 1.stajyer ıse stajı tamamlamak uzere ıdı o ıce sızmıs cıbır bır kızdı oyuzden o lab.kısmındaymıs o gunde
neyse fabrıka mudur kızı herkezın ortasında haşlamış madem kitap okumaya geleceksin gelme stajını gelmiş gösteririz ne yaptıgını zannedıyorsun sen demiş
kız o gun ve hafta sonu cok aglamıs bana pazartesı anlattı sok oldum tbaıkı herkezde sok olmus
o gun yıne yemege cagıran olmamıs yanı yanlıs anlasılmasın burası bır bolge ıcınde fabrıka oyle kendını begenmıs ınsanlardan zıyade ama genede stajyerler bızım burada gormezden gelınıyor
gozunu korkuttum ama dıkkatlı ol
hersey gulluk gulustanlık gecmıyor bende stajyerlık yaptım bırı boya fabrıkasında lab. dıgerı ıse saglık bolumunde her ıkısındede ınanılmaz ezıldım :S kabus dolu gunelrdı

Merhabalar,
Stajin hayirli olsun. Benim yaz stajim da henuz bitti. ozel sektorde cok iyi bir sirkette yaptim ben.
Calisanlari acayip serbest giyiniyordu. erkekler Kot+ tisort. calisan kadinlar da oyle ahim sahim degildi tabi ama erkeklere gore daha sk giyiniyordu. bana gelirsek, ben de genelde spor giyindim. renkli yesil pantolon da giydim sorun da olmadi,
dolgu topuk sandalet de giydim, babet de konvers de.. kiyafet olayi benim de gozumde buyumustu ama sonucta is kadini degiliz, ogrenciyiz halen, oyle fazla kasmaya gerek yok.
sadece cok dikkat cekici etekler sortlar bluzlar giyme. uyari alan cok stajyer biliyorum.
Ha bir de su var, senin yaptigin yer nasil bir yer ama , stajyerleri pek onemsemiyorlar.
Ilk gun ne dersek diyelim bir heyecan olur ama kasmaya hic gerek yok. fazla soru sorup durma , ne cok samimi olmaya calis ne de resmi dur ilk zamanlarda.

buarada bu kız gıderken bana ben buraya cok ısteyerek hayaller kurarak geldım urunu bıle goremedım cok uzgunum bundan sonra calısma hayatıma nasıl baslıcam demıstı cesaretım kırıldı
o yuzden her turlu dıkkatlı ol ve sakın ama sakın sıvrılme
bızım yas ortalammız fena sayılmaz ama fırmanın en kucuklerınden olan ksıı benım :)26 yasına gırıcem stajyerlere kardes gozuyle bakıyoruz o yuzden topuklu ayakkabı dekolte gıyme bence
hedef olursun malesef ıs hayatı komplekslı karılarla dolu

Öncelikle merhaba :)
Sizinde söylediğiniz gibi kumaş pantolon gömlek giyip babetle kombinleyeceğim. İnşallah ukala insanlar olmaz işimin ilk demlerinde o tarz insanlarla sınanmak istemiyorum açıkcası. İlginiz için teşekkür ederim :)

Merhaba :)
Dediklerinizi uygulayacağım. Zorunlu staj benimkisi. İyi dilekleriniz için teşekkürler umarım herşey çok iyi olur. Birde Saçlarım uzun ve dalgalı toplu saçı kullanamıyorum açık bırakmamda bir sorun olur mu?

zorunlu staj ise burada diğer yazanlara katılıyorum. gözünü korkutmak gibi olmasın ama yaz stajları sıkıcı ve rahatsızdır. Oradaki insanlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sen kendini rahat hissedemezsin. çok fazla iş vermedikleri de olur boş boş oturursun napıcağını da bilemezsin. etrafta senden başka çok stajyer olursa onlarla takılırsın rahat edersin. yok tek stajyer olursan biraz rahatsız bir durum oluyor. benim staj yaptığım yerlerde insanlar genelde iyiydiler ama yine rahat edemiyordum. ama öyle böyle geçip gidiyor. çok stres yapma. dağınık bırabilirsin bence. benim de saçlarım uzun hep dağınık bırakmışımdır stajlarda ama benim saçlarım düz de dalgalı da olsa sorun olmaz.

Meraba ben de ilk stajimi bu yaz yaptim

İs yeri arkadaslarinla muhabbet etmeye calis cok uzak durma cok yakin da durma derim :1:
Ben genelde kumas pantolon ve uzerine uygun bluzler giydim, babet giydim
Hukuk ogrencisiyim bizi uyarmislardi kot oantolon filan giymeyin muvekkillerden bir farkiniz olsun diye :1:
Mahkemeye giderken kumas pantolon ipek gomlek filan giyiyordum

Ama bir gorsen tum kizlar oyle şık giyiniyordu ki, ister istemez bi yarış oluyor kızlar arasında :1:
Diğer kızlar da kumas pantolon ve dar gömlek ya da bebe yakalı bluz giyiyordu

Benim iş ortamım boyleydi bakalım seni ki nasil olacak, ona gore bir yol bulursun
Ben bol bol arkadas edindim umarim sen de edinirsin
Cok cekingen durma :1:

Bunlar cok guzel heyecanlar ya :16:

hayırlı olsun : )
ben de yaptım bu yaz zorunlu staj
etrafında stajer arkadaşların olursa sıkılmazsın ters de tepebilir tabi: )
yahu anlamıyorum bu stajerlere neden fazlalık gözüyle bakıyorlar
atak olmakla da alakası karşındaki kişilere çok bağlı
çok güzel bi staj dönemi geçirebilirsin kabusa da dönüşebilir
dediğim gibi karşılaştığın kişilere bağlı
bence beklentiye girme

dikkatli ol
gecen sene(medical bir fabrıkayız türkiyede tek , kalp uzerine) cok ısteyerek ısrar kıyamet 2. stajyerımız geldı
dogulu burada yurtta kalan sakın bır kızdı ben stajyerlerle ılgılnmıyorum ancak kızı kımse yemege cagırmadıgı ıcın 1 gun ac kalmıs 2.gun onu yemege goturdum o sırada ben 1 gun ızınlıydım kız once toplantı odasında sonra acık ofıste yonetım katında pc bısey olmayan bır masada oturdu napıcak halıyle o benım olmadıgım gun kıtap getırmıs kıtap okuyormus
kulakları cınlasın o donem fabrıka muduru olan sonra ısten koyulan cok emsalıne rastlanmaz sorunlu mudur kızı gormus
kıza ıs gosteren yok sessızde ısrarcıda olamıyor kızı sallayan yok kız orada oyle duruyor 1.stajyer ıse stajı tamamlamak uzere ıdı o ıce sızmıs cıbır bır kızdı oyuzden o lab.kısmındaymıs o gunde
neyse fabrıka mudur kızı herkezın ortasında haşlamış madem kitap okumaya geleceksin gelme stajını gelmiş gösteririz ne yaptıgını zannedıyorsun sen demiş
kız o gun ve hafta sonu cok aglamıs bana pazartesı anlattı sok oldum tbaıkı herkezde sok olmus
o gun yıne yemege cagıran olmamıs yanı yanlıs anlasılmasın burası bır bolge ıcınde fabrıka oyle kendını begenmıs ınsanlardan zıyade ama genede stajyerler bızım burada gormezden gelınıyor
gozunu korkuttum ama dıkkatlı ol
hersey gulluk gulustanlık gecmıyor bende stajyerlık yaptım bırı boya fabrıkasında lab. dıgerı ıse saglık bolumunde her ıkısındede ınanılmaz ezıldım :S kabus dolu gunelrdı

Merhabalar,
Stajin hayirli olsun. Benim yaz stajim da henuz bitti. ozel sektorde cok iyi bir sirkette yaptim ben.
Calisanlari acayip serbest giyiniyordu. erkekler Kot+ tisort. calisan kadinlar da oyle ahim sahim degildi tabi ama erkeklere gore daha sk giyiniyordu. bana gelirsek, ben de genelde spor giyindim. renkli yesil pantolon da giydim sorun da olmadi,
dolgu topuk sandalet de giydim, babet de konvers de.. kiyafet olayi benim de gozumde buyumustu ama sonucta is kadini degiliz, ogrenciyiz halen, oyle fazla kasmaya gerek yok.
sadece cok dikkat cekici etekler sortlar bluzlar giyme. uyari alan cok stajyer biliyorum.
Ha bir de su var, senin yaptigin yer nasil bir yer ama , stajyerleri pek onemsemiyorlar.
Ilk gun ne dersek diyelim bir heyecan olur ama kasmaya hic gerek yok. fazla soru sorup durma , ne cok samimi olmaya calis ne de resmi dur ilk zamanlarda.

buarada bu kız gıderken bana ben buraya cok ısteyerek hayaller kurarak geldım urunu bıle goremedım cok uzgunum bundan sonra calısma hayatıma nasıl baslıcam demıstı cesaretım kırıldı
o yuzden her turlu dıkkatlı ol ve sakın ama sakın sıvrılme
bızım yas ortalammız fena sayılmaz ama fırmanın en kucuklerınden olan ksıı benım :)26 yasına gırıcem stajyerlere kardes gozuyle bakıyoruz o yuzden topuklu ayakkabı dekolte gıyme bence
hedef olursun malesef ıs hayatı komplekslı karılarla dolu

zorunlu staj ise burada diğer yazanlara katılıyorum. gözünü korkutmak gibi olmasın ama yaz stajları sıkıcı ve rahatsızdır. Oradaki insanlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sen kendini rahat hissedemezsin. çok fazla iş vermedikleri de olur boş boş oturursun napıcağını da bilemezsin. etrafta senden başka çok stajyer olursa onlarla takılırsın rahat edersin. yok tek stajyer olursan biraz rahatsız bir durum oluyor. benim staj yaptığım yerlerde insanlar genelde iyiydiler ama yine rahat edemiyordum. ama öyle böyle geçip gidiyor. çok stres yapma. dağınık bırabilirsin bence. benim de saçlarım uzun hep dağınık bırakmışımdır stajlarda ama benim saçlarım düz de dalgalı da olsa sorun olmaz.

Meraba ben de ilk stajimi bu yaz yaptim

İs yeri arkadaslarinla muhabbet etmeye calis cok uzak durma cok yakin da durma derim :1:
Ben genelde kumas pantolon ve uzerine uygun bluzler giydim, babet giydim
Hukuk ogrencisiyim bizi uyarmislardi kot oantolon filan giymeyin muvekkillerden bir farkiniz olsun diye :1:
Mahkemeye giderken kumas pantolon ipek gomlek filan giyiyordum

Ama bir gorsen tum kizlar oyle şık giyiniyordu ki, ister istemez bi yarış oluyor kızlar arasında :1:
Diğer kızlar da kumas pantolon ve dar gömlek ya da bebe yakalı bluz giyiyordu

Benim iş ortamım boyleydi bakalım seni ki nasil olacak, ona gore bir yol bulursun
Ben bol bol arkadas edindim umarim sen de edinirsin
Cok cekingen durma :1:

Bunlar cok guzel heyecanlar ya :16:

hayırlı olsun : )
ben de yaptım bu yaz zorunlu staj
etrafında stajer arkadaşların olursa sıkılmazsın ters de tepebilir tabi: )
yahu anlamıyorum bu stajerlere neden fazlalık gözüyle bakıyorlar
atak olmakla da alakası karşındaki kişilere çok bağlı
çok güzel bi staj dönemi geçirebilirsin kabusa da dönüşebilir
dediğim gibi karşılaştığın kişilere bağlı
bence beklentiye girme

Hepinize çok teşekkür ederim. Telefondan bağlanıyorum alıntı yapamadığım yorumlar olursa ne olur kusura bakmayın.
Yalnız gözüm korkmadı değil.
Çok yalnız kalacağımı düşünüyorum bide ben dışardan soğuk görünürmüşüm bu yönümle dikkat çekmek istemiyorum açıkcası.
Ne olacak bilmiyorum.. İstemeden başlayacağım sanırım daha şimdiden sıkıldımm diyebilirim

Hepinize çok teşekkür ederim. Telefondan bağlanıyorum alıntı yapamadığım yorumlar olursa ne olur kusura bakmayın.
Yalnız gözüm korkmadı değil.
Çok yalnız kalacağımı düşünüyorum bide ben dışardan soğuk görünürmüşüm bu yönümle dikkat çekmek istemiyorum açıkcası.
Ne olacak bilmiyorum.. İstemeden başlayacağım sanırım daha şimdiden sıkıldımm diyebilirim

çok korkmasın gözün ya. ben de soğuk bir insanımdır biraz soğuktan ziyade daha çekingen diyelim öyle insanlarla samimi olmaktan hoşlanmam.

4 farklı yerde staj yaptım ama bir şekilde alışılıyor. kimi daha iyi geçmiştir kimi daha kötü ama bir şekilde bitiyor.

ilk günden mesafeli durma benden tavsiye. nasıl başlarsan öyle devam eder. etrafta stajyerler varsa onlarla arkadaş olmaya çalış. çünkü çalışanlar stajyerlere çok yakınlık göstermezler. gösterseler bile sen yine kendini onların yanında fazlalık hissedebilirsin. sonuçta orada çalışan insanların işi gücü oluyor. sana iş verirlerse zaten onunla oyalanırsın ama iş vermedikleri de çok olur. benim çok kitap okuyup müzik dinleyerek gün geçirdiğim olmuştur stajlarda. ama deneyim gözüyle bakmak lazım iş ortamını görmüş oluyorsun.

hem bakarsın iyi bir ortam da olabilir. benim staj yaptığım 4 yer de birbirinden çok farklıydı stajyere davranışları açısından. kimisinde çalışanlar daha yakın daha iyi davranmışlardı kiminde sadece stajyerlerle takılmıştık çalışanlar öyle hiç ilgilenmemişlerdi.

umarım senin stajın iyi geçer.:34:

Çok güzel heyecanlar bunlaar :)
Her zaman ilk başlar zor olur heleki stajyerlik hayatı 2 sene stajyerlik yaptım hemşire olarak ilk ay çok fenaydı okulla alakası olmayan bir ortam farklı insanlar amirlerin koşturmaca tecrübelilerin havasıda daniskası :1:
Kendini ezdirme kimseye sadece bunu yapmazsan her şeyi zamanla öğrenirsin zaten kimse anadan doğma öğrenmiyor mesleğini kolay gelsin başarılar :61:

Back
X