İlk Tanışma

Benim evliliğim zor olmuştu. Ailem hemen vermemişti. Altı ay öyle bekledik. Sonra benim bazı sağlık sorunlarım çıkınca annem çok fazla ısrar edemedi. Araştırma büyük şehirlerde zor kaldı ki Alp anladığım kadarıyla üiversiteden sonra Ankara'da kalmış. Belki başka arkadaşlarını bulup sorabilir. Benim eniştem eşimin oturduğu semte gelip evin karşısındaki bakkala sormuşlar:60: bakkalda aile içlerini bilemem ara sıra içki almaya gelir demiş:53: bizimkiler bunu duyunca vermek istemediler:25: biz bir yıl sevgiliydik, bir yıl nişanlı, dört yıldır da evliyiz:66:.
Sizin heralde tanışalı üç ay falan oldu aslında pek erken sayılmaz. Ben de eşimle sevgiliyken bana üç ay sonra seninle ciddi düşünüyorum demişti biz ailelerden dolayı bu kadar bekledik yoksa sizin de aileler onayladıktan sonra beklemenin pek bir anlamı yok.

:) ilk annemle tanıştırdım...evde olmadı dışarıda bir yerde oturduk...annem beğendi hemen:) sonra babam baya araştırdı..artık öyle ki eşime sizi birisi soruyor kimdir felan diyenler olmuş:)
sonra babamda onatlayınca istemeye geldiler...hemen sözleniverdim:)....
hadi bakalım sana da hayırlısı...önemli olan senin kararını netleştirmiş olman..bu kişiden emin olman..
istihare olayında da bir gece dua edip yattım allah ım bana yol göster diye..çok güzel gördüm:) o da bana moral verdi tabi..

Ben de istihareye yatmıştım ama hiç iyi çıkmamıştı. Üstelik annem, teyzem hepsi yatmıştı hep kötü çıkmıştı:26:

araştırmadık canım ama araştırmak gerek bence ..az konuş derken canım yani büyükler konuşsun sen dinle gerektiğinde gülümse o akşam konuşma bende dayanamıyp konuşmuştum çok annem sonradan ne ayıp herşeye atladın dedi de :1: utanmıştım çok :53:

Ben de çok konuşmuştum annem hep gözleriyle bana kızgın kızgın bakmıştı ne yapayım huyum bu ortam içinde tanıştıktan sonra kaynaşıp konuşmayı severim:24: Bir de düğünüm de çok oynamıştım annem çok utandım demişti.

Son düzenleme:
Şimdi sen 3 ay içinde ,banyoya 3 kişi giren erkek arkadaşınla mı evleneceksin?
Yoksa yepyen biri mi çıktı bir anda?

ilk tanisma da esim yalniz geldi, ki bence once arkadasinizla sonra da ailesiyle tanistirin kendi ailenizi...
bizde bir seyler yenildi icildi, sohbet edildi...
kotu bir seyle karsilasmadim cunku benim ailem cok anlayislidir...
umarim sizin tanisma fasli da guzel gecer...

bu arada erkek arkadasinizla sorunlarinizi cozdunuz sanirim :26:

3 senelik flört döneminden sonra(nişanlımın okul,askerlik ve annesi yüzünden bu kadar uzadı) anneme söyledim. Annem babama anlattı.İlk nişanlım geldi tanışmaya.Akşam geldi çay kahve faslı oldu.Sonrasında annesiyle beraber istemeye geldiler isteme olayından bir ay sonra nişan yaptık.Yaklaşık bir senedir de nişanlıyız.Temmuzdada düğünümüz var.
Kaynanam isteme öncesinde ve istemeye geldiklerinde bahanelerle düğünü hep ileri tarihe atmaya çalışmıştı.O yüzden nişanlımda bende çok gergindik o akşam. Kaynanam isteme akşamı da nişan için eylülü bekleyelim diyince ben çok sinirlenmiştim.(Çünkü mayısta yapalım diye o istemişti o yüzden mayısı beklemiştik.)Direk ona dönüp oğlunuzla konuştunuz bu tarihi siz istediniz ve biz o yüzden bu tarihe attık yoksa çok önceden yapacaktık.Tarihi siz belirlediğiniz halde tarihi bilip geldiğiniz halde niye eylüle atıyorsunuz biz eylülü bekleyemeyiz çevremize ne diyicez istemeye geldiler ama söz nişan yapmadık eylülü mü bekliyoruz dicez bizde öle yoktur babamında dediği gibi eğer mayısta yapacaksanız yapalım yoksa eylülü bekleyemeyiz dedim.)babamda eğer çocukların istediği tarihte yapacaksanız yapalım yoksa kapı orda demişti.İsteme günü tek konuşmam bu oldu bide nişanı nasıl yapmayı istediğimizi söyledim onun dışında sus pus oturmuştum.Zaten gerim gerim gerilmiştik nişanlımla o akşam ve öncesinde annesi sağolsun.Bende istihareye yatmıştım annesinin sürekli bahaneler üretip benle tanışmayı dahi hep ertelemesinden nişanlımla ayrılma noktasına gelmiştik aklım çok karışıktı tek çare o görünmüştü.Boy abdesti alıp 2 rekat namaz kılıp kimseyle konuşmadan kıbleye dönüp sağ tarafına yatman lazım.Araştırırsan duasıda var.Başkası senin yerine istihareye yatamaz senin yapman gerek.Umarım herşey güzel olur senin için

Sevgilinizi ailenizle nasıl tanıştırdınız?
İlk görüşme nasıl oldu?
Merak ettiğim ilk tanışmadan sonra nişanın hemen olması tuhaf olur mu?
Aileniz erkek tarafını araştırdı mı? Yani hemen onay verdiler mi?
Bir de ilk görüşmede erkeğin annesi babası olmadan gelmesi tuhaf mı?
Cuma akşamı arkadaşımı ailemle tanıştıracağım ve çok stresliyim. Her şeyin sorunsuz olması için dua ediyorum.
Sizlerin bu süreci nasıl atlattığınızı merak ediyorum.

önce annemle tanıştırdım,zaten o ara babamşehir dışında idi.
anneler kolaydır :1:
sonra babamla tanıştırdım tabi babam eşime epey soğuktu :1:
benim ailem araştırma falan yapmadı,gidip gelmeler oldu bir süre...
sonrada eşimin ailesi istemeye geldi,aynı gün nişanı da taktık..
insan cidden çok kasılıyor ki ben nişan günümü doğru dürüst hatırlamam
o kadar kendimi kaybetmişim heyecandan :1:
hakkınızda hayırlısı olsun...
heyecanlı ama yine de güzel bir süreç......

anneme bööle bööle biri var dedim,ii getir tanışalım dedi.eşimi ertesi gün kaptım çiçekçiye götürdüm eline annemin sevdiği çiçekleri sıkıştırdım.o daha henüz ne olduğunu anlamamıştı ki,bizimkilerle tanışacağını öğrendi.aldım onu eve getirdim.annem ve babam onu bir hayli süzdüler,konuşma ortamında soru bombardımanına tuttular.bu görüşme yaklaşık 45dk sürdü sonna kalktık gezmeye çıktık.annemler eşimi onaylamasına rağmen araştırmışlar,neyin nesi doğru söölüyor mu diye...ben bunda bi yanlışlık da göremiyorum.benim de bi kızım var,tahmini ben de ona talip olanın haritasını masaya yatırırım...
neyse,farklı bi şehirde oldukları için eşimin ailesi,beni 1.5 ay sonna istemeye geldiler.çok cafcaflı işlerden hoşlanan biri değilimdir bu yüzden çekirdek ailenin yer aldığı hoş bir restoranda yemek yenildikten sonra söz ve nişan bi arada oldu.babam yemeğin sonunda ayağa kalktı ufak bi konuşmanın sonunda yüzüklerimizi taktı.hemen ardından, şööle bi kaç hafta sonna nikahımız oldu.

Lütfen sorduğum şeylerin dışında bana yorum yapmayın. Kimseyi tanımadan etmeden aşağılar gibi mesajlar yazıyorsunuz. Evet ben o adamla muhtemelen evleneceğim bunu yargılamak da size düşmez. Yanlışlıkla mesaj yazan arkadaşlarda yorumunuzu silersiniz olur biter. Ben sadece tanışma aşamasında neler yaşadınız bunu merak ediyorum. Konuyu tartışmaya çevirmeye ne kadar meraklısınız.

canım sen önce annenlee tanıştır...bakalım o nasıl yorumda bulunacak...en sona babanı bırak...
bu arada sen daha iyi tanımış olursun hem...

Lütfen sorduğum şeylerin dışında bana yorum yapmayın. Kimseyi tanımadan etmeden aşağılar gibi mesajlar yazıyorsunuz. Evet ben o adamla muhtemelen evleneceğim bunu yargılamak da size düşmez. Yanlışlıkla mesaj yazan arkadaşlarda yorumunuzu silersiniz olur biter. Ben sadece tanışma aşamasında neler yaşadınız bunu merak ediyorum. Konuyu tartışmaya çevirmeye ne kadar meraklısınız.

Oppss biraz sakin ol istersen.
Soruyu soran ben olduğum için cevap verme gereği duydum.
Sadece soru sordum mesajımda aşağılama yargılama vs görüyorsanız şikayet etmenizi rica ediyorum.Ama bana da özel mesaj atın nerede aşağılamışım çok merak ettim.
Bütün özel hayatınızı burada ifşa edip sonra canınız istemeyince bana yorum yapmayın diyemezsiniz.
Kaldı ki tanıştıracağız adam bu adam mı dedim,garip geldi iki gün önce böyle bir vukuat yaşayıp akabinde tanıştırma isteğiniz. Sanki sen yemek tarifi konusu açmışsında bende böyle bir soru sormuşum..Gayette konuyla alakalı bence.. Ailenle tanıştıracasın anlamlandıramadığın özel durumlar var.ayrıca bir derdim var topiğindeyiz.
Neredeyiz nazi kampında mı?
Bu kadar hassas bir insansanız müstakbel eşinizin o konusunu kapattırın hanımefendi.
Değilseniz o zaman saygılı olun sorumuzu soralım ha cevap verirsin vermezsin sana kalmış.
bu soruya cevap vermek istemiyorum dersin,ben de susar otururum..
Asabiyete gerek yok

Oppss biraz sakin ol istersen.
Soruyu soran ben olduğum için cevap verme gereği duydum.
Sadece soru sordum mesajımda aşağılama yargılama vs görüyorsanız şikayet etmenizi rica ediyorum.Ama bana da özel mesaj atın nerede aşağılamışım çok merak ettim.
Bütün özel hayatınızı burada ifşa edip sonra canınız istemeyince bana yorum yapmayın diyemezsiniz.
Kaldı ki tanıştıracağız adam bu adam mı dedim,garip geldi iki gün önce böyle bir vukuat yaşayıp akabinde tanıştırma isteğiniz. Sanki sen yemek tarifi konusu açmışsında bende böyle bir soru sormuşum..Gayette konuyla alakalı bence.. Ailenle tanıştıracasın anlamlandıramadığın özel durumlar var.ayrıca bir derdim var topiğindeyiz.
Neredeyiz nazi kampında mı?
Bu kadar hassas bir insansanız müstakbel eşinizin o konusunu kapattırın hanımefendi.
Değilseniz o zaman saygılı olun sorumuzu soralım ha cevap verirsin vermezsin sana kalmış.
bu soruya cevap vermek istemiyorum dersin,ben de susar otururum..
Asabiyete gerek yok

Ben hata yapıp açtığım o konuyu zaten ertesi gün hemen kapattırdım. çoğu kişinin yazdığı incitici yorumlardan da zaten kendimi suçlu buldum çünkü o gün canımı sıkan olayı eksik anlattığım için çoğu kişi olayı çok farklı yere çektiler. Bu evlilik kararı iki günlük bir durum değil bir aydır olan bir şey. Asabi olduğum falan yok sadece bu sıralar çok stresliyim.

canım sen önce annenlee tanıştır...bakalım o nasıl yorumda bulunacak...en sona babanı bırak...
bu arada sen daha iyi tanımış olursun hem...

Aslında senin dediğin çok mantıklı ama maalesef babam durumu biliyor zaten annem de babam olmadan böyle şeyler yapmaz. Cuma akşamı gelip ikisiyle de tanışacak.

aklındaki soru işaretleri gitmiş sanırım hemen evlenmeye karar vermişsiniz,3 ay kısa bir zaman gibi geldi bana ama sen bilirsin canım. araştırma kısmnı biz yapmamıştık pek ve çok pişman oldum. baban araştımacı biriyse her şeyi ona bırak. tanışma için stres yapmana gerek yok oturup konuşcaklar havadan sudan. sonuçta tek başına hemen seni isteyecek değil.inş. hakkında hayırlısı olur. istihareye yatarken çok dua et.

Sağol canım istihare duasına baktım namazını kılıp duasını okuyup konuşmadan sağına yatıyormuşsun. Tanışalı üç aydan fazla oldu ama sevgili olarak en fazla üç ay olmuştur. Aslında kafamda artık soru işareti kalmadı dün yapmış olduğu birşey beni çok şaşırttı ve dünden sonra daha rahatım. Bir de bu aralar gece dışarı çıkmıyor heralde yavaş yavaş düzelecek.

Sağol canım istihare duasına baktım namazını kılıp duasını okuyup konuşmadan sağına yatıyormuşsun. Tanışalı üç aydan fazla oldu ama sevgili olarak en fazla üç ay olmuştur. Aslında kafamda artık soru işareti kalmadı dün yapmış olduğu birşey beni çok şaşırttı ve dünden sonra daha rahatım. Bir de bu aralar gece dışarı çıkmıyor heralde yavaş yavaş düzelecek.

inşallah düzelir. Ne yaptı ki merak ettim.. heralde çok güzel bişey yaptı. hayırlısı olsun. hiç birşey için stres yapma, her şey olacağına varır nasıl olsa..

eşimle ben, ailelerden farklı şehirde çalışıyorduk. anneme birisiyle evlenmek istediğimi ve ailesi ile tanışacağımı söyledim. önce beni ailesinin yaşadığı şehre götürdü tanıştırdı. 2 gün ailesinde kaldım. tüm akrabalarıyla tanıştım. ilk başlarda çok stresliydi, yakın davranışları ile bu durumu aştım. daha sonra benim aileme gelecegimizi bildirdim. biz evde bu tür durumlar daha önce yaşanmadığı için babamdan çekinmiştim. anneme de çok soru sorup bunaltmayacaksınız dedim. uçaktan gece 2 de indiğimiz için yorgun gelmiştik. ilk gun sohbet havasında bir konuşma oldu, yorgunduk ve uyuduk. eşimde biz de kaldı. daha sonraki gün eşim uzun uzun kendisinden, ailesinden, eğitiminden, kardeşlerinden, akrabalarından ve aile kavramının kendisi için öneminden bahsetti. sonra olay bana geldi, benim iyi yetiştirilmiş bir insan olduğumdan (ki babam bu lafla bitti yani:) babama beni üzmeyeceğini, en az kendileri kadar değer vereceğini, hayatta olmasalar bile gözlerinin açık olmayacağını, emanete iyi bakacağı gibi gibi ikna edici bir konuşma yaptı. ben bu konuşmalar sırasında yanlarında değildim. arada çaylarını getirip götürdüm. ailem çok beğenmişlerdi eşimi. her zaman ailem benim tercihlerime çok güvenir (zaman zaman hata yapıyorum ama ) ben soru sorup bunaltmayın dediğim için ve eşimde ailesi ile her ayrıntıyı anlattığı için soru sormalarına fırsat kalmadı. araştırma yapmayı gerektirecek, güvensiz ve hayatında boşluklar, soru işaretleri olan insanları elbette araştırmalı. bu konuşmalarda denge çok önemli, aşırı öz güven, sallayarak konuşan ve ukala insanlar aileler için soru işareti yaratıyor.

eşimle ben, ailelerden farklı şehirde çalışıyorduk. anneme birisiyle evlenmek istediğimi ve ailesi ile tanışacağımı söyledim. önce beni ailesinin yaşadığı şehre götürdü tanıştırdı. 2 gün ailesinde kaldım. tüm akrabalarıyla tanıştım. ilk başlarda çok stresliydi, yakın davranışları ile bu durumu aştım. daha sonra benim aileme gelecegimizi bildirdim. biz evde bu tür durumlar daha önce yaşanmadığı için babamdan çekinmiştim. anneme de çok soru sorup bunaltmayacaksınız dedim. uçaktan gece 2 de indiğimiz için yorgun gelmiştik. ilk gun sohbet havasında bir konuşma oldu, yorgunduk ve uyuduk. eşimde biz de kaldı. daha sonraki gün eşim uzun uzun kendisinden, ailesinden, eğitiminden, kardeşlerinden, akrabalarından ve aile kavramının kendisi için öneminden bahsetti. sonra olay bana geldi, benim iyi yetiştirilmiş bir insan olduğumdan (ki babam bu lafla bitti yani:) babama beni üzmeyeceğini, en az kendileri kadar değer vereceğini, hayatta olmasalar bile gözlerinin açık olmayacağını, emanete iyi bakacağı gibi gibi ikna edici bir konuşma yaptı. ben bu konuşmalar sırasında yanlarında değildim. arada çaylarını getirip götürdüm. ailem çok beğenmişlerdi eşimi. her zaman ailem benim tercihlerime çok güvenir (zaman zaman hata yapıyorum ama ) ben soru sorup bunaltmayın dediğim için ve eşimde ailesi ile her ayrıntıyı anlattığı için soru sormalarına fırsat kalmadı. araştırma yapmayı gerektirecek, güvensiz ve hayatında boşluklar, soru işaretleri olan insanları elbette araştırmalı. bu konuşmalarda denge çok önemli, aşırı öz güven, sallayarak konuşan ve ukala insanlar aileler için soru işareti yaratıyor.

Size ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Benim ailem maalesef sizin aileniz gibi anlayışla değiller. Hal böyle olunca ailemle hiç bir sırrımı paylaşmam. Bunu bir kere yaptım bedelini ağır ödedim. Onlar böyle davrandıkça bende herşeyi gizli kapaklı yapıyorum. Mesela giriş çıkış saatlerimi kısıtlamasınlar diye Alp'ten bahsettim. Ben de isterim annemle her şeyimi paylaşayım ama olmuyor akşamları dışarı çıkamadığım için sabahın sekizinde veya gecenin köründe çalıştığım hastaneye geliyor. Ne gerek var ki bunları siz psikologsunuz bilirsiniz bu hareketlerle sözde beni korumaya çalışıyorlar. Üniversitedeyken birine aşıktım hata ettim aileme söyledim başıma gelmedik kalmadı istanbul'da babam torpil bulmuştu ama babam sırf beni o kişiden uzaklaştırmak için torpil şansımı kullanmadı ve doğuya gittim sonra yedi yıl boyunca kendi buldukları damat adaylarıyla tanıştırmaya zorladı. Ablamı istemediği biriyle evlendirdiler gerçi ablam mutlu ama severek evlenmedi. Ben ablam gibi boyun eğmedim uzaktan herkes babamı iyi görür. Annem babamın ağzına bakar mesela anne kız hiç bir sırrımız yoktur. Sizin aileniz gibi hiçbir zaman anlayışlı olmadılar. Bilinç altıma öyle işlemiş ki hep erkeklerden uzak dururdum. Üniversitede bir de çalışmaya başlayınca değiştim. Ondan önce doğru dürüst arkadaşım bile yoktu çok içime kapanıktım hiç dışarı çıkmazdım günlerce evde oturup sürekli kitap okurdum. Okuldan gelince sigara içmiş miyim diye ağzımı koklardı. Bir gün içmediğim halde üstüme sinen sigara kokusundan dolayı dayak yemiştim. Babam hala aynı tavrını sürdürüyor hep yalan söylüyorum nöbetim sekiz saatse oniki saat diyorum. Güya bana iyilik yapıyorlar. Van'da eve sabit telefon bağlatmıştı evden arayıp kontrol ederdi. Neyse çok uzattım daha anlatmaya devam etsem kitap olur. Bu sebep yüzünden cuma günü için gerçekten korkuyorum.

Size ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Benim ailem maalesef sizin aileniz gibi anlayışla değiller. Hal böyle olunca ailemle hiç bir sırrımı paylaşmam. Bunu bir kere yaptım bedelini ağır ödedim. Onlar böyle davrandıkça bende herşeyi gizli kapaklı yapıyorum. Mesela giriş çıkış saatlerimi kısıtlamasınlar diye Alp'ten bahsettim. Ben de isterim annemle her şeyimi paylaşayım ama olmuyor akşamları dışarı çıkamadığım için sabahın sekizinde veya gecenin köründe çalıştığım hastaneye geliyor. Ne gerek var ki bunları siz psikologsunuz bilirsiniz bu hareketlerle sözde beni korumaya çalışıyorlar. Üniversitedeyken birine aşıktım hata ettim aileme söyledim başıma gelmedik kalmadı istanbul'da babam torpil bulmuştu ama babam sırf beni o kişiden uzaklaştırmak için torpil şansımı kullanmadı ve doğuya gittim sonra yedi yıl boyunca kendi buldukları damat adaylarıyla tanıştırmaya zorladı. Ablamı istemediği biriyle evlendirdiler gerçi ablam mutlu ama severek evlenmedi. Ben ablam gibi boyun eğmedim uzaktan herkes babamı iyi görür. Annem babamın ağzına bakar mesela anne kız hiç bir sırrımız yoktur. Sizin aileniz gibi hiçbir zaman anlayışlı olmadılar. Bilinç altıma öyle işlemiş ki hep erkeklerden uzak dururdum. Üniversitede bir de çalışmaya başlayınca değiştim. Ondan önce doğru dürüst arkadaşım bile yoktu çok içime kapanıktım hiç dışarı çıkmazdım günlerce evde oturup sürekli kitap okurdum. Okuldan gelince sigara içmiş miyim diye ağzımı koklardı. Bir gün içmediğim halde üstüme sinen sigara kokusundan dolayı dayak yemiştim. Babam hala aynı tavrını sürdürüyor hep yalan söylüyorum nöbetim sekiz saatse oniki saat diyorum. Güya bana iyilik yapıyorlar. Van'da eve sabit telefon bağlatmıştı evden arayıp kontrol ederdi. Neyse çok uzattım daha anlatmaya devam etsem kitap olur. Bu sebep yüzünden cuma günü için gerçekten korkuyorum.

Bunlar artık geçmişte kalmış artık önüne bak. Bundan sonra olabilecekleri düşünerek ona göre hareket etmelisin. Maalesef benim ailem de böyleydi ama benim babam yoktu annem bekarlık dönemimde tam bir gestapoydu. Evlendikten sonra değişiyorlar.

Bunlar artık geçmişte kalmış artık önüne bak. Bundan sonra olabilecekleri düşünerek ona göre hareket etmelisin. Maalesef benim ailem de böyleydi ama benim babam yoktu annem bekarlık dönemimde tam bir gestapoydu. Evlendikten sonra değişiyorlar.

Umarım öyle olur. Konuşma sırasında çok soru sormayın o zaten kendini anlatacaktır dedim. Babam akıl verme bize diye söylendi. :50:

Back
X