• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk tüp bebek denemesi olumlu olanları arıyorum, lütfen yalnız bırakmayın:(((

tgbclk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
99
19
16
İstanbul
Selam arkadaşlar.

Bizim problemimiz eşimden kaynaklanıyor. Yani şuana kadar benimle ilgili bildiğimiz bir problem yok. İnşallah da olmaz.

Eşim tedavi gördü, 3 aydır ilaç kullanıyor. Haftaya ilaçların etkisini görmek üzere tekrar test yaptıracak, ve çok çok iyi bir sonuçla karşılaşmazsak Medicana Beylikdüzü hastanesinde Selman Laçin' le tüp bebk tedavisine başlayacağız. Doktorlara sorduğumda çok inandırıcı cevaplar aldığımı sanmıyorum. İlk denemede olumlu sonuç ihtimali ile ilgili bir istatistik bile tutmamışlar zaten.

Ben de burada ilk denemesinde olumlu sonuç alanları arıyorum. Bizim durumumuzda olan veya bize yakın olan var mıydı?

Durumumuz şu: benim yaşım 27, eşimin 33. Eşimin 3 ay önceki sonuçları şöyle idi: sperm sayısı 12 milyon/ml, morfoloji %1, hareketli % 55. hafif derecede varikoseli var. dr ameliyat bu kadarına pek bir şey yapmaz, ameliyata harcayacağınız parayı tüp bebeğe harcarsınız dedi, biz de ameliyat olmadık. 2 tane ilaç verdi. ilaçların içeriği keçi boynuzu ekstraktı, L-carnitine, ginseng, falan, filan,..........

Haftaya çıkan sonuçları da bildririm ama şuan bizim durumumuza benzer durumda olan birilerini arıyorum. yaşadıklarını merak ediyorum. kendim gibi birilerini bulamaya ihtiyacım var. Durumumuzu kimseye söylemedik, kimseyle konuşamıyorum, ve etrafım hamilelerle çepeçvre sarıldı, kafayı yiycem..................:(

canım üzülüp kendıne sıkıntı yapma evet erkek faktöründe ılk denemede bıle hamıle kalma ıhtımalı fazla.bızdede sıkıntı eşımde ben ılk denemede hamıle kaldım ama kısmet bebişi kalbı atmadığı için almak zorunda kaldılar...bek ben bıle pes etmemişken sen hiç umutlarını yıtırme olurmu...allahın izniyle hepimiz bırgun anne olucaz:)))

tatlımm ben varım:) benım de esımde sorun vardı + ben dıs gebelk gecırdm tek tupum yok.. baya ugrastık dolgal yoldan olsun dıye ama olmadı gecen ay tup bebk yaptrdk sukur suan haıleyım..darısı sana ve senın gıbı olan tum arkadaslarıma :7:

canım üzülüp kendıne sıkıntı yapma evet erkek faktöründe ılk denemede bıle hamıle kalma ıhtımalı fazla.bızdede sıkıntı eşımde ben ılk denemede hamıle kaldım ama kısmet bebişi kalbı atmadığı için almak zorunda kaldılar...bek ben bıle pes etmemişken sen hiç umutlarını yıtırme olurmu...allahın izniyle hepimiz bırgun anne olucaz:)))

çok üzüldüm senin adına, büyük bit yıkım olsa gerek...:( inşallah bir dahaki sefere. sebep neymiş peki onun için bişey söylediler mi?

doktorlar da tüp bebekde kadın sağlığının önemli olduunu söylüyorlar, yani ne de olsa erkekden en sağlıklı sperm seçiliyor, varsa tabi.... gerisi kadına kalıyor.

sağol cevabın için.

tatlımm ben varım:) benım de esımde sorun vardı + ben dıs gebelk gecırdm tek tupum yok.. baya ugrastık dolgal yoldan olsun dıye ama olmadı gecen ay tup bebk yaptrdk sukur suan haıleyım..darısı sana ve senın gıbı olan tum arkadaslarıma :7:

yaaaaa çok sevindim. hem hamile olmana hem de bana umut olmana...... peki eşinin değerleri nasıl? benzer mi bizimkilere? onu da söyle tam umut olur belki:)

yaaaaa çok sevindim. hem hamile olmana hem de bana umut olmana...... peki eşinin değerleri nasıl? benzer mi bizimkilere? onu da söyle tam umut olur belki:)

bırascık daa yuksektı ama tup bebekde bu obemlı degıl zaten onlar en sagıklısını buluyrlar 1 tane bıle bulsalr yeter...senın durumun vahım degıl canım bnm.burda oyle kısılerın hıkayesını okuyrz kı senın benm sıkımtm yanında hiç kalır o yuzden rahat ol...bu tedavıde rahat olmak ılk sart

bırascık daa yuksektı ama tup bebekde bu obemlı degıl zaten onlar en sagıklısını buluyrlar 1 tane bıle bulsalr yeter...senın durumun vahım degıl canım bnm.burda oyle kısılerın hıkayesını okuyrz kı senın benm sıkımtm yanında hiç kalır o yuzden rahat ol...bu tedavıde rahat olmak ılk sart

ne biliyim büyük bir korkum var ilk seferde olmazsa diye....... onun için sanırım.... dediğin gibi burada daha kötü durumlarda olanlar var; ama 2 sefer 3 sefer deneyenleri duyunca korkuyorum. tek seferde olmuyor mu bu iş diye. çok sağol tesellin için. dediğin gibi rahat olmam lazım. zaten bu yüzen başka şeylerle ilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiği kadar.......

sen kaç yaşındasın peki? malum kadınlarda yaş faktörü çok önemli....

Selam arkadaşlar.

Bizim problemimiz eşimden kaynaklanıyor. Yani şuana kadar benimle ilgili bildiğimiz bir problem yok. İnşallah da olmaz.

Eşim tedavi gördü, 3 aydır ilaç kullanıyor. Haftaya ilaçların etkisini görmek üzere tekrar test yaptıracak, ve çok çok iyi bir sonuçla karşılaşmazsak Medicana Beylikdüzü hastanesinde Selman Laçin' le tüp bebk tedavisine başlayacağız. Doktorlara sorduğumda çok inandırıcı cevaplar aldığımı sanmıyorum. İlk denemede olumlu sonuç ihtimali ile ilgili bir istatistik bile tutmamışlar zaten.

Ben de burada ilk denemesinde olumlu sonuç alanları arıyorum. Bizim durumumuzda olan veya bize yakın olan var mıydı?

Durumumuz şu: benim yaşım 27, eşimin 33. Eşimin 3 ay önceki sonuçları şöyle idi: sperm sayısı 12 milyon/ml, morfoloji %1, hareketli % 55. hafif derecede varikoseli var. dr ameliyat bu kadarına pek bir şey yapmaz, ameliyata harcayacağınız parayı tüp bebeğe harcarsınız dedi, biz de ameliyat olmadık. 2 tane ilaç verdi. ilaçların içeriği keçi boynuzu ekstraktı, L-carnitine, ginseng, falan, filan,..........

Haftaya çıkan sonuçları da bildririm ama şuan bizim durumumuza benzer durumda olan birilerini arıyorum. yaşadıklarını merak ediyorum. kendim gibi birilerini bulamaya ihtiyacım var. Durumumuzu kimseye söylemedik, kimseyle konuşamıyorum, ve etrafım hamilelerle çepeçvre sarıldı, kafayı yiycem..................:(

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benim eşimde de varkosel vardı ama önce ameliyat denendi. Sayı ve hareketllikte çok problem yoktu ama morfoloji %1 %2 den yüksek çıkmıyordu. Benim de prolaktin hormonumla ilgili sıkıntım vardı ayrıca doktorum yumurtalıklarımın biraz tembel olduğunu söylüyordu. Üstüne bir de tüpler tıkalı çıktı :( Eşim ameliyattan sonra proxeed plusıuzun süre kullandı tabi keçiboynuzu tozu, üzüm çekirdeği vs. ama morfoloji değişmiyordu tüplerin de tıkalı olduğunu öğrenince tüp bebeğe başvurduk. Herkesin 15 16 yumurtası oluşuken benim 6 yumurtam oluştu 5i işlem gördü ve hepsi çok kaliteli embriyolar oldu :) Ve Allaha şükürler olsun ki şu an ikizlerime hamileyim. o kadar umutsuzken Allahım bize bunu yaşattı inşallah kucağımıza da alırız. Canım benim, bizde herkesten gizliyorduk çok kötüydü, hergün ağlıyordum insanlara özeniyordum çok. ama gördüğün gibi Allah izin verirse oluyor, ayrıca durumunuz çok kötü değil bence tüp bebekte sayı morfoloji çok da önemli değil. İnşallah en kısa zamanda minik bebeğin can bulur bedeninde..

Selam arkadaşlar.

merhaba canım,

benim şükürler olsun ilk tüp bebek denemem tuttu ve şuan hamileyim. Bizde sorun bendeydi polikistikoverim var. 2 aşılama yaptık tutmayınca tüp bebek denedik. Ben Bahçecide tedavi görüyorum. merkezden çok memnunum çok iyi bi merkez. Orda Emre Bakırcıoğlu var erkek sorununlarında çok başarılı bi doktor. onunla bi görüşme yap derim ama sanırım tedavin başlamış umarım pozitifi görürsün arkadaşım en kısa zamanda hayırlı haberlerini verirsin bizlere.

Ayrıca zorlu dönemler olduğu o kadar iyi biliyorumki ben evden çıkamaz olmuştum son dönemlerde. insanları görmek bile rahatsız ediyordu sana tavsiyem görmek istemediğin kişilerle görüşme uzak dur onlar seni asla anlamaz çünkü...

Merhaba arkadaşım. ben çok şükür ilk denememde hamile kaldım ve şuanda bi oğlum var.. Rabbim bu mutluluğu herkese yaşatsın inşallah. Ben Bahçeci Fulya kliniğini tavsiye ederim. Laboratuvarları, teknolojileri çok ileri seviyede. Doktorları çok başarılı. Bence bide oraya görünün. Fulya kliniği var bide Anadolu yakasında Acıbademde Bahçeci kliniği var hangisinii tercih ederseniz artık canım.

cevap veren herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. benim için umut oldunuz. inşallah size burdan güzel haberler de veririm. Burada hep olumsuz denemelerle karşılaşmıştım.Sizi bulduğuma çok sevindim:)

Ayrıntıları yazacağım.

merhaba canım, tedavin hayırlı olsun. benim de çok şükür ki ilk denemem sonuç verdi. şimdi bunları yazarken oğlumun tekmelerini hissediyorum :)
tüp bebek çok basit bir işlem. eşinde veya sende sorun olması değil sonuçta sağlıklı embriyo oluşması önemli olan. ondan sonrası sadece minik bebişin tutunmasına kalıyor. Allah ol derse oluyor. içini hep ferah tut. ve sana önerim toplama günü de transfer günü de çok sevdiğin bir kitap ve dinlerken seni rahatlatan müzikler al yanına. dinlenmeye geçtikten sonra yaşadıklarını düşünmek ve heyecanlanmak yerine kitabına sarıl, başka dünyalara dal. unutma ki stres tüm vücudun dengesini bozuyor, rahmin kasılmasına neden olabiliyor :)
Allah yardımcın olsun ve göbüşün dolsun inş :)

Selam arkadaşlar.

Merhaba,
Ben İstanbul tüp bebek merkezinde tedavi görmüştüm.İlk denemede poz<itif sonuç aldık ve hamile kaldım. Şu an bir bebegim var. Sorunumuz cok seninki gibi olmasa da tüp bebek tedavisiyle hamile kalabiliyordum sadece.
Aret Kamar'ın hastası olmayı tercih ettim ve iyyiki de öyle yapmısım.
Ayrıca bildigim cevremden duydugum kadarıylada yaşın genç ve eşininki de öyle. Bence şansınınız yüksek.
hakkınızda hayırlısı.

Ben de ilk denemede hamile kaldım. bizim sorunumuzda eşimden kaynaklıydı.
istanbul tüp bebek merkezini önermişlerdi orada tedavi gördüm. Aret Kamar'ın hastasıydım ben de.
Orayla bir görüş derim canım.

öncelıkle su tavrını değiştir sorun eşimde inş bende olmaz yalnış bi dusunce bu bence.sende de olsa onda da olsa aynı şey,
eşinin doktorunun ameliyata sıck bakmamsına sasırdım bızım doktorumuz eşime amelıyt ıcın ramazan cıkısnı bekleyelım dedk 1gun bıle cok degerlı amelıya olmazsanız tup bebege sperm bıle bulamayız dedı hemen amelıyat oldu eşim,

3asılamdan sonra ilk tup transferımız oldu 4.gun deyım, aşılamardan cokcok kolay bı tedavı geldı benım ıcn aşılamalrda daha cok yıpranmıstım ınş ilk ve son tupum olur

öncelıkle su tavrını değiştir sorun eşimde inş bende olmaz yalnış bi dusunce bu bence.sende de olsa onda da olsa aynı şey,
eşinin doktorunun ameliyata sıck bakmamsına sasırdım bızım doktorumuz eşime amelıyt ıcın ramazan cıkısnı bekleyelım dedk 1gun bıle cok degerlı amelıya olmazsanız tup bebege sperm bıle bulamayız dedı hemen amelıyat oldu eşim,

3asılamdan sonra ilk tup transferımız oldu 4.gun deyım, aşılamardan cokcok kolay bı tedavı geldı benım ıcn aşılamalrda daha cok yıpranmıstım ınş ilk ve son tupum olur

"sorun eşimde inşallah bende bir şey çıkmaz" derken başka bir sorunla daha karşılaşmayalım demek istiyorum. hem de tüp bebekde kadın faktörü önemliymiş onu öğrendiğim için bende de sorun çıkmasın istiyorum. o ya da ben farketmez tabi ki.... sen dediğimi yanlış anlamışsın. onu seviyorum, onunla evliyim, ondan başkasından da çocuğum olmayacak, onun sorunu benim demek. hiçbir zaman sorun sadece onunmuş gibi düşünmedim ve davranmadım. ilk duyduğum andan beri aynıyım. hiç çocuğum olmasa da ben ömrüm boyunca onunla olacağım zaten Allah' ın izniyle .........

sonucun inşallah olumlu olur. doktorun ameliyata gerek görmemesinin sebebi şu: varikosel çok düşük seviyedeymiş. amaliyat bu değerleri yükseltmez, ya da çok az yükseltir, boşuna zaman ve para harcamayın demişti dr. önceden de tanıdğımız bir doktor, sözüne güvendik, bakalım, yeni sonuçları haftaya alacağız. İnşallah ilaç tedavisi işe yaramıştır.

merhaba canım, tedavin hayırlı olsun. benim de çok şükür ki ilk denemem sonuç verdi. şimdi bunları yazarken oğlumun tekmelerini hissediyorum :)
tüp bebek çok basit bir işlem. eşinde veya sende sorun olması değil sonuçta sağlıklı embriyo oluşması önemli olan. ondan sonrası sadece minik bebişin tutunmasına kalıyor. Allah ol derse oluyor. içini hep ferah tut. ve sana önerim toplama günü de transfer günü de çok sevdiğin bir kitap ve dinlerken seni rahatlatan müzikler al yanına. dinlenmeye geçtikten sonra yaşadıklarını düşünmek ve heyecanlanmak yerine kitabına sarıl, başka dünyalara dal. unutma ki stres tüm vücudun dengesini bozuyor, rahmin kasılmasına neden olabiliyor :)
Allah yardımcın olsun ve göbüşün dolsun inş :)

çok sevindim senin adına. benim ilk isteğim eşimin değerlerinin düzelmesi ve normal yolla hamile kalmam ama olmazsa da tüp bebekden korkmuyorum zaten. ben de dediğin gibi düşünmüştm. Çünkü transferden sonrası eminin stresli ve zor günlerdir, o sırada rahatlamak lazım. söylediklerin için de olsun. oraya kadar gelirsem hatırlayacağım:)

Ben de ilk denemede hamile kaldım. bizim sorunumuzda eşimden kaynaklıydı.
istanbul tüp bebek merkezini önermişlerdi orada tedavi gördüm. Aret Kamar'ın hastasıydım ben de.
Orayla bir görüş derim canım.

Aret Kamar' ı duydum. Ama bizim doktorumuz Medicana' da. hastane evimize de yakın. Tüp bebek olursa da Selman Laçin olacak doktorıumuz. Hayırlısı artık, doktor doktor gezmek istemedik. Zaten Medicana dakiler ailemiz gibi oldu artık:) Orada kendimi daha rhat hissederim diye düşünüyorum, eve çok yakın olması da cezbediyor. Bu hastane ve Selman Laçin hakkında bilgisi olan varmı? Onun hastası olan, olumlu veya olumsuz sonuç almış olanlar...???

Selam arkadaşlar.

Merhaba canım.

Ben ilk denememde hamile kaldım hatta gebelik haberimi dün aldım :)) değerim 136 çıktı ve çok değişik bi mutlulukmuş Rabbim sizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah. Ben Bahçeci Fulyada tedavi görüyorum merkezimi size tavsiye ederim.

Merhaba canım.

Ben ilk denememde hamile kaldım hatta gebelik haberimi dün aldım :)) değerim 136 çıktı ve çok değişik bi mutlulukmuş Rabbim sizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah. Ben Bahçeci Fulyada tedavi görüyorum merkezimi size tavsiye ederim.

inşallah sağol iyi dileklerin için. senin için de çok sevindim. çok taze bi sevinç senin için de ne güzel!!! Allah tamamına erdirsin......... Medicana da tedavi görüp Selman Laçin in hastası olan yok mu burada? Herkes başka yerler söylüyor.........???

Back
X