İLK TÜP BEBEK DENESINDE ÇİFT EMBRİYO TRANSFERI OLANLAR

CICEK7434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
408
121
36
Selam Hanımlar;

İlk tüp bebek denemesınde , çift embriyo transferı olanlar yasadıklarını anlatabılırler mı ?
Ayrıca ılk deneme de ozel hastanede (Acıbadem mısal) Çift emrıyo ıstege baglı konuluyor mu ?
cevaplarını beklıyorum

Çift EmbriYo için 36 yaşından gün almak veya kayıp yaşamak gerekiyor kanuni olarak. Ben 26 yaşındayım, tüp bebek olan kızımın kalbi durduğu için çift embriyo konacak. İlla çift isteyenler kıbrısa gidiyormuş orada yasal. 4 tane bile transfer ediyolar

Bu özel hastanelerde birazda dr a bağlı kimisi çift istiyorsun tek koyuyor kimisi tek istiyorsun çift koyuyor hatta üç tane yasal değil ama yapılıyor

kıbrıs falan dıyorlar bende oyle duydum ama çıft ıstıyorum allahın ıznıyle kasımda transferım olacak dondurulmus 3 embrıyom var yumurta rezervımde dusukmus 5 yumurtadan 3 embrıyo olustu sımdı tuplerımı aldırcam çapa hastanesınde sonra acıbadmde transfer ıslemı yaptırcam.hıc doktorlada gorusmedık bu konu uzerıne.Kasımda gorusecegım. Ins cıft embrıyo koyar ve ıkızım olur :)

Bu özel hastanelerde birazda dr a bağlı kimisi çift istiyorsun tek koyuyor kimisi tek istiyorsun çift koyuyor hatta üç tane yasal değil ama yapılıyor
Öyle bir şey yapmaları (kanuni şartlar sağlanmadan çift koymaları) yasal değil. O merkezler kapatılır. Nereden bahsediyorsunuz? Hemen sağlık bakanlığına şikayet edilmeli. Bilindik merkezlerde böyle bir şey olması imkansız, bin tane belge imzalıyor doktorlar da aile de. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

kıbrıs falan dıyorlar bende oyle duydum ama çıft ıstıyorum allahın ıznıyle kasımda transferım olacak dondurulmus 3 embrıyom var yumurta rezervımde dusukmus 5 yumurtadan 3 embrıyo olustu sımdı tuplerımı aldırcam çapa hastanesınde sonra acıbadmde transfer ıslemı yaptırcam.hıc doktorlada gorusmedık bu konu uzerıne.Kasımda gorusecegım. Ins cıft embrıyo koyar ve ıkızım olur :)
Şartlar sağlanıyorsa koyarlar. Allah gönlüne göre versin

Öyle bir şey yapmaları (kanuni şartlar sağlanmadan çift koymaları) yasal değil. O merkezler kapatılır. Nereden bahsediyorsunuz? Hemen sağlık bakanlığına şikayet edilmeli. Bilindik merkezlerde böyle bir şey olması imkansız, bin tane belge imzalıyor doktorlar da aile de. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.
Hayır neden bu kadar tepki verildi bunu anlamıyorum gayette bilindik dünya çapında bi hastane bizzat kendim yaşadım ve öyle yazıyorum ilk transferimde çift ikincide üç embriyo transfer edildi ve yaşımda 28 havadan sallayacak değilim

neden bu kadar tepki veriyorsunuz.gidin şikayet edin de bu da gitsin elimizden.aralarında insafı kalmış doktorlar yapıyorlar zaten bunu.tek embriyo ile şansımız %50 ise çift embriyo ile %60a çıkıyo.o aradaki %10 luk pay bile bizi nekadar çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor biliyormusunuz siz..bu ülkede neler neler yasak ama insanlar kafayı taka taka böylesine hassas bir konuya takıyorlar ve şikayet edilmeli cart curt bir sürü laf...gidin şikayet edin.bunu da engelleyin hadi...ve şunu söylicem sadece size Allah size bu acıyı yaşatmasın emi...ne düşünürseniz düşünün ama yine de Allah size bile böyle bir dert vermesin...yasaklardan bile umut arayacak bir duruma düşürmesin...

neden bu kadar tepki veriyorsunuz.gidin şikayet edin de bu da gitsin elimizden.aralarında insafı kalmış doktorlar yapıyorlar zaten bunu.tek embriyo ile şansımız %50 ise çift embriyo ile %60a çıkıyo.o aradaki %10 luk pay bile bizi nekadar çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor biliyormusunuz siz..bu ülkede neler neler yasak ama insanlar kafayı taka taka böylesine hassas bir konuya takıyorlar ve şikayet edilmeli cart curt bir sürü laf...gidin şikayet edin.bunu da engelleyin hadi...ve şunu söylicem sadece size Allah size bu acıyı yaşatmasın emi...ne düşünürseniz düşünün ama yine de Allah size bile böyle bir dert vermesin...yasaklardan bile umut arayacak bir duruma düşürmesin...
Tebrik ederim

23 yaşımdan beri 4 deneme yaptım 3ünde 2 embiyo kondu 26 yaşındaki denememde 1 yumurtam oluştuğu için 1 tane konuldu.

neden böyle bir tepki veriyorsunuz yasa izin vermiyor ama biz istiyoruz. daha önce 4-5 tane bile konuyordu. keşke tutsa da 1 tane konsa bizde çok meraklı değiliz çogul gebeliklere ben 22 yaşımda erken menopoz hastalığı ile karşılaştım. kanuna göre 23 yaşındaydım Tıp a göre yumurtalık yaşım 40 ın üzeriydi. doktorumda yumurta sayımın az ve kalitemin az olmasından dolayı hep 2 embriyo transferi yaptı. çünkü şansım her deneme de de az. 4 tedavimin 3 tanesi negatif 1 tanesi pozitif. pozitif olan tedavimde de 2 embriyo konulmuştu. ama bir evladım oldu. Kanunlar kadınların annelik duygularını anlayamaz kadını en iyi kadın anlar arkadaşım.

Bılgılendırmeler ıcın cok tesekkur ederım benım yasımda 28 gordugum tedavıler sonucu yumurta rezervım dusukmus. sag yumurtalıkdan 7 yumurta toplandı 7 yumurtadan 5i olgun cıktı 5 olgun yumurtadan da 3 embrıyo olustu.sımdı laporoskobı ıle tuplerımı aldırcam. zaten sol yumurtalıgım yok tek sag tarafım var sag tupumdede sısme varmıs dıs gebelık gecırdım tupe zarar vermıs. çift embrıyo tutunma sansını artıyor dıye duydum o yuzden merak ettım. doktordan rıca edersem ıns bana da cıft embrıyo transferı olur.

Benim de ilk tüp bebek tedavimde özel hastanede kendi istegimle çift embriyo koyuldu ama doktorum tek embriyo koyuncaz demesine rağmen çift istedim çünkü şansim azdı kaliteli değildi embriyolarimiz tutmazsa ikinci tüp bebeği yaptıracak gücüm yoktu gerçekten çok pahalı tedaviler ve Rabbime şükürler olsun kalitesiz diye umutsuz birsekilde yapılan transferim sonucu ikizlerime hamileyim bencede hastanın isteğine bağlı yapılmalı maddi olarak cok zor manevi olarak çok daha zor tedaviler Rabbim isteyen dileyen herkese En kisa zamanda evlat nasip etsin

ınsallah benımde ılk denemem de tutar :) cok guzel bole olumlu haberler alınca ınsan bır mutlu oluyor. umudu artıyor. ben 7ay oldu evlenelı 6 aydır hastanelerdeyım maddı manevı cok yıprandım.Rabbım bana ve hepımıze hayırlı sag saglıklı hamılelık ve evlatlar versın.

ınsallah benımde ılk denemem de tutar :) cok guzel bole olumlu haberler alınca ınsan bır mutlu oluyor. umudu artıyor. ben 7ay oldu evlenelı 6 aydır hastanelerdeyım maddı manevı cok yıprandım.Rabbım bana ve hepımıze hayırlı sag saglıklı hamılelık ve evlatlar versın.
Amiiinnn inşallahh hayırlı pozitiflerin olsun benim ikinci denememde tutmuştu maalesef düşük oldu içini ferah tut hayırlısıyla tutup sağlıklı bi şekilde ilerlesin inşallah

ınsallah canım. ınsallah ama hıc olumsuz dusunmuyorum zaten rabbımden en guzelını hakkımda hayırlısını ıstıyorum.
bana ıkız bırı kız bırı erker evlat versın saglıklı sıhhatlı hayırlısıyla.bakalım bugun anestezı ıle gorusecegım. amelıyat gunu ıcın.

ınsallah canım. ınsallah ama hıc olumsuz dusunmuyorum zaten rabbımden en guzelını hakkımda hayırlısını ıstıyorum.
bana ıkız bırı kız bırı erker evlat versın saglıklı sıhhatlı hayırlısıyla.bakalım bugun anestezı ıle gorusecegım. amelıyat gunu ıcın.
Allahım gönlündekini kucağına versin inşallah

amın canım amın hepımıze ınsallah ısteyen herkesin gönlune göre versın.

Inşallah canım Rabbim gönlüne göre versin sağlıklı sıhhatli evlatlar kolay geçen bir hamilelik nasip etsin

X