İlk yediğimiz yemeğin karşılığını nasıl vermeliyim?

nadirensevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.036
787
123
Merhaba arkadaşlar, sizleri uzun zamandır takip ediyorum...

Çoğu durumda çok güzel tespitler yapılıyor, tecrübeler paylaşılıyor.

Benim de bir sorum olacak daha doğrusu yapmak istediğim şeyle ilgili yol yordam soracağım.

Ben bir beyle görüştüm geçen haftalarda, yüz yüze görüşme ve bir kaç defa telefonla görüşme oldu. olmadı, nedenini bilmiyorum, hiç bir açıklama yok.., hiç bir açıklama....

Kandırılmış gibi mi hissediyorum, bunu kestiremiyorum, düşünmek bile istemiyorum.

benim sorum şu olacak; ilk görüşmemizde yediğimiz yemeğin ücretini o bey ödedi, şimdi ben bunun karşılığını vermeliyim. hakkı asla kalsın istemiyorum üzerimde.

ne yapabilirim, ben ona mutlaka hediye tarzı bir şey alacağım ama nasıl vereceğim bilemiyorum.

Hediye alıp direk versem yanlış anlayabilir, dahası onuruma yediremem. Ama aklım mantığım 1 lirası kursağımdan geçsin istemiyor.
Ne yapabilirim?

Seni iyi anlıyorum canım, bir kez görüştükten sonra arayıp sormaması insanın canını sıkıyor. Benimde başıma gelmişti böyle, bende sen gibi o bana yemek ısmarlamıştı, felan diye düşünmüştüm. Sonra aradım bir kaç sefer, soğuk soğuk konuşmuştu, bende ısrar etmedim, aramadım bi daha:19: aradan bir kaç ay sonra gördümki, beyimiz birisiyle sarmaş dolaş, onu adam yerine koyduğuma üzülmüştüm:2:

Şimdi onun aklında ne tilkiler var, bilemediğinden, onunla iletişimi kes, bir yemek yedik diye kendinide ona karşı borçlu hissetme:45:

Seni iyi anlıyorum canım, bir kez görüştükten sonra arayıp sormaması insanın canını sıkıyor. Benimde başıma gelmişti böyle, bende sen gibi o bana yemek ısmarlamıştı, felan diye düşünmüştüm. Sonra aradım bir kaç sefer, soğuk soğuk konuşmuştu, bende ısrar etmedim, aramadım bi daha:19: aradan bir kaç ay sonra gördümki, beyimiz birisiyle sarmaş dolaş, onu adam yerine koyduğuma üzülmüştüm:2:

Şimdi onun aklında ne tilkiler var, bilemediğinden, onunla iletişimi kes, bir yemek yedik diye kendinide ona karşı borçlu hissetme:45:

Bir neden olmalı değil mi, olabilir beğenirsin beğenmezsin, hoşlanırsın hoşlanmazsın..

Ama cesur ol, değil mi?

hatta ilk görüşmemiz sonunda telefonla aradı, çok da güzel konuştu...

Bu çok üzücü, çok onur kırıcı, bir nedeni bile hak etmiyorum diyosun kendi kendine.

Doktora yapmaya hazırlanıyordum, uzak bir ihtimal de olsa yurt dışına gidebilirim. Hiç bir erkeğe güvenmiyorum.

Önümdeki hedeflerimi gerçekleştirmek için çalışmam lazım, ama önce 2 gündür beni saran bu halden kurtulmam lazım.

Acaba onun adına bir fakire versem ona alacağım hediyenin parasını, onun hakkı üzerimden kalkmış olur mu?

Teşekkür ediyorum, sağolasın rozelinda....

Aynı şey işte, yemekten sonra bana bir iki kere mesaj çekmişti, sonra aradım açmadı, bende ısrar etmedim sildim numarasını telefonumdan. Bunların'' seni beğenmedim, yada senle düşünmüyorum'' demeye cesaretleri yok canım.
Senin şimdi kendine karşı güveninde sarsıldı, sanki çirkinmiyim, yanlış bişeymi dedim de istemedi beni diye düşünebilirsin.
Sorunu sakın kendinde arama, benim o görüştüğüm kişinin telefonu çalmıştı, açmadı yanımda. O zaman şüphelenmiştim aradan fazla zaman geçmedi zaten, kızla onu görmem.
Mutlaka senin görüştüğününde vardır birileri, baktı, doğru düzgün bir kız, o yüzden vazgeçti, çünkü onun işine gelmedin de ondan canım.
Özellikle yediğiniz o yemekten sonra, onun altında kalmak istemediğini de anlıyorum ama onun bu tavrının diyeti olsun oda.

Aynı şey işte, yemekten sonra bana bir iki kere mesaj çekmişti, sonra aradım açmadı, bende ısrar etmedim sildim numarasını telefonumdan. Bunların'' seni beğenmedim, yada senle düşünmüyorum'' demeye cesaretleri yok canım.
Senin şimdi kendine karşı güveninde sarsıldı, sanki çirkinmiyim, yanlış bişeymi dedim de istemedi beni diye düşünebilirsin.
Sorunu sakın kendinde arama, benim o görüştüğüm kişinin telefonu çalmıştı, açmadı yanımda. O zaman şüphelenmiştim aradan fazla zaman geçmedi zaten, kızla onu görmem.
Mutlaka senin görüştüğününde vardır birileri, baktı, doğru düzgün bir kız, o yüzden vazgeçti, çünkü onun işine gelmedin de ondan canım.
Özellikle yediğiniz o yemekten sonra, onun altında kalmak istemediğini de anlıyorum ama onun bu tavrının diyeti olsun oda.

Canım çok sağolasın, nasıl için rahatladı anlatamam.

Ben pek çok kişi gibi dini hassasiyetlere sahip biriyim, görebildiğim kadarıyla iyi bir insansa ancak o zmana görüşme talebini kabul ederim diyenlerdenim. Ama artık kesinlikle bir daha bu tür işlere kalkışmam,
Şimdi hediye felan almayayım o zaman..
Öyle mi?

Bir de kitaplarıma geri dönüş yapacağım...

Ne varsa kitaplarımda okumakta var, seni asla kandırmıyor, asla onurunu kırmıyor, asla geri çekmiyor. En sadık dostlarım, en iyi arkadaşlarım..

Son düzenleme:
Hayır sakın, hediye felan ne gerek var. Bu kez ''kız bana askıntı oldu, tav oldu'' diyecektir. Halbuki sen onun yemek davetine karşılık ince bir nezaket yapacaksın, ama o bunu bilmez ve hayatta anlamaz.

O yüzden burda tecrübe konuşuyor, yaşın kaç bilmiyorum ama, mutlak senden büyüğümdür, böyle şeylerde çok ders aldım, çok akıllandım canım. Elbet seni anlayan, saana değer veren birisi olacaktır. Senin şuanki yaşadığın hayal kırıklığı, çok tanıdık bana.

İnanki gün geliyor, güleceksin, kızacaksın kendine. Ve ben inanıyorum ki seni sen olduğun için seven biri kesin çıkacaktır karşına. Bende böyle gereksiz kişilerle çok vakit kaybettim ama şimdi çok şükür:nazar: aradığım kişiyi buldum canım:69:
Sende bu konuda çok karamsar olma, hayat bir sınav, kötüleri görmeden, iyilerin kıymetini bilemeyiz. Kitaplarını oku, arkadaş olurlar ama seni tanımak isteyen kişilerede kapama kapılarını...

Sevgiler:71:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır sakın, hediye felan ne gerek var. Bu kez ''kız bana askıntı oldu, tav oldu'' diyecektir. Halbuki sen onun yemek davetine karşılık ince bir nezaket yapacaksın, ama o bunu bilmez ve hayatta anlamaz.

O yüzden burda tecrübe konuşuyor, yaşın kaç bilmiyorum ama, mutlak senden büyüğümdür, böyle şeylerde çok ders aldım, çok akıllandım canım. Elbet seni anlayan, saana değer veren birisi olacaktır. Senin şuanki yaşadığın hayal kırıklığı, çok tanıdık bana.

İnanki gün geliyor, güleceksin, kızacaksın kendine. Ve ben inanıyorum ki seni sen olduğun için seven biri kesin çıkacaktır karşına. Bende böyle gereksiz kişilerle çok vakit kaybettim ama şimdi çok şükür:nazar: aradığım kişiyi buldum canım:69:
Sende bu konuda çok karamsar olma, hayat bir sınav, kötüleri görmeden, iyilerin kıymetini bilemeyiz. Kitaplarını oku, arkadaş olurlar ama seni tanımak isteyen kişilerede kapama kapılarını...

Sevgiler:71:

Çok teşekkür ederim.

Aramak yok, hediye yok,
Sadece güle güle..

Tecrübeli insanları dinlemek lazım.
Kesinlikle sizi dinleyeceğim.

bencede hediye almak çok saçma o durumda..soğuk davranıp istemediğini belli etmş ve anlamanı sağlamış hediye alıp bi kere daha görüşebilmek için yapıosun sanabilir..küçük düşürme kendini yani yanlış anlama öyle yapıosun demiyorum anlar demek istiyorum..yapışıp kalmış gibi oluyor da..
neden son kez arayıp nedenini sormadın?açık açık konuşmalıydın ve hak meselesinide anlatmalıydın..
başka birine yardım et ihtiyacı olana bunu kimseye deme al işte çıkar belki..aklıma o geldi şimdilik..

bencede hediye almak çok saçma o durumda..soğuk davranıp istemediğini belli etmş ve anlamanı sağlamış hediye alıp bi kere daha görüşebilmek için yapıosun sanabilir..küçük düşürme kendini yani yanlış anlama öyle yapıosun demiyorum anlar demek istiyorum..yapışıp kalmış gibi oluyor da..
neden son kez arayıp nedenini sormadın?açık açık konuşmalıydın ve hak meselesinide anlatmalıydın..
başka birine yardım et ihtiyacı olana bunu kimseye deme al işte çıkar belki..aklıma o geldi şimdilik..

canım, evet hediye almak saçmalık, ama ben onun 1 lirasının bile hakkı üstümde kalsın istemediğim için bu yola başvurmak istedim. Ama öyle bir şey asla olmayacak.

Byefendi bugün arıyor, ne yaptığımı soruyor, arkadaşlarımla yemeğe çıkacağım dediğimde de nereye gideceksiniz, kiminle gideceksiniz diye soruyor. Dengesiz mi aklı gel gitli mi anlamadım ben. Geçmş olsun, rozelinda ile konuşmak o kadar iyi geldi ki, üzerimden büyük bir yük kalktı açıkçası...:16:

rozelinda'nın da dediği gibi bu o insanın bedeli olsun, hatta ihtiyacı olan birine bu parayı vererek bir hayır işine de vesile olmuş olur.
.......................................

Neden nedenini sorayım ki, benim bu tür insanlarla işim olmaz, çoluk çocuk değiliz, kaç yaşına gelmiş aklı başında insanlarız. Hayatında ilk defa mı biriyle konuşuyor/yemeğe gidiyor/biriyle beraberlik yolunda adım atıyor. Nasıl davranacağını, neden böyle davrandığını bilmiyor mu?

Olmadı dersin bitirirsin, uslübunu seçerek
Görüşmek, tanımak isterim dersin biritirsin, Kaçmak da ne demek,

yemek parasını bi zarfa koy gönder :83:

Bu da güzel...:23:

Son düzenleme:
Olur mu canım yemeğin parasının karşılığını ödemek bilmem bana çok abes geldi. Sonuçta siz buluştunuz o centilmenlik yapmış parasını ödemiş. Hele ki sizi daha sonra aramamış. Ben de sizin gibi hak işine çok önem veririm, dikkat ederim böyle şeylere ama merak etmeyin hak mak kalmıyor üzerinizde :31:

eger sizi begenmediyse görünüs hal hareeket olarak
bunu size nasil söyleyebilirki?
bende söyleyemezdim yani illaki bi sebeb aramayin demekki
hoslanmamis diyip gecin..
yemek konusunda haklisiniz ama bunun altinda kalmiyim diye ugrasirsaniz
karsi taraf israrci oldugunuzu düsünebilir
malum bukadar ince kimse düsünmüyor cünki..

Aklıma geldi size iki olay anlatmak istiyorum.

Birincisi, çok yakın bir arkadaşım bir beyle görüştü. Aralarında herhangi bir etkilenme olmadı. İkinci buluşmaya mahal bile vermediler.

Ayrıca ben işin ayrıntısına girmemiştim fakat bazı ayrıntılar vermek istiyorum. Bizim ilk görüşmemiz sonunda epey itifatlar, mutlaka görüşmek istiyrum, tanımak istiyorum demeler. Sonradan görüşmedik aramadı Nedensizce, anlatabildim mi?

Ha bu kişi, akşam yemeğe çıkmak istedi, evime bırakmak istedi, fazla yakınlık gösterdi ve ben kibarca reddettim. Belki de sebep budur.
.............................................
İkinci olaysa şu, ben ilk işe girdiğimde bi arkadaş benimle görüşmek istedi. Ben aracı kimseye evliliği düşünmüyorum dememe rağmen karşı taraf hiç değilse bi görüşsek deyince aracı kimse daha fazla arada kalmasın diye görüşelim dedim. Çok kibar biriydi, kendisine neden olmayacağını anlattım, oklu dert etmeyin dedi felan ama görüşmek istemediğimi kibarca söyledim. En nihayetinde evliliği düşünmediğim birisi ile ne görüşebilirm ki? Kısmetlerinizi arayın dedim, açıkça. Ve bu hareketim çok takdir gördü...

Neyse mutlu ve huzurlu hayatıma geri döndüm çok şükür.

Çok iyi bir işim, mesleğim var hamdolsun:nazar:
Doktoraya başlamak üzereyim, inaşşah onu da gerçekleştireceğim.
Çevremde sevilen bir insanım.
Bu yanımızda eksik kalsın napalım...

Hem nedenini belirtmeden devam etmeyişine anlam veremiyorsunuz hem de sebebini soramıyorsunuz, bunu öğrenecek kadar " cahil cesaretiniz" olsaydı zaten o pis adam sizinle görüşmek isterdi emin olun.

Hayır görüştükten sonra neden telefon edip iltifat ediyorsun be salak madem görüşmeyeceksin!

Ben burdan şunu çıkardım bilmem ne kadar doğru. Bu adam sizin onunla beraber olup olmayacağınızı yani kendisinin kabul edilebilir olup olmadığını anlamak istedi. Görüşmeden sonra arayıp görüşme isteğinizin devam edip etmediğini anladı ve kendi duygularını ve özgüvenini sağlayıp olayı noktaladı.

Sizin onun yemeğine karşılık vermek isteyişinizse onu tekrar görmek istemenizden belki de yarım kalmış bir başlangıçla ilgili konuşma isteğinizden, kafanızdaki sorulardan kaynaklanıyor...

Son düzenleme:
Hem nedenini belirtmeden devam etmeyişine anlam veremiyorsunuz hem de sebebini soramıyorsunuz, bunu öğrenecek kadar " cahil cesaretiniz" olsaydı zaten o pis adam sizinle görüşmek isterdi emin olun.

Hayır görüştükten sonra neden telefon edip iltifat ediyorsun be salak madem görüşmeyeceksin!

Ben burdan şunu çıkardım bilmem ne kadar doğru. Bu adam sizin onunla beraber olup olmayacağınızı yani kendisinin kabul edilebilir olup olmadığını anlamak istedi. Görüşmeden sonra arayıp görüşme isteğinizin devam edip etmediğini anladı ve kendi duygularını ve özgüvenini sağlayıp olayı noktaladı.

Sizin onun yemeğine karşılık vermek isteyişinizse onu tekrar görmek istemenizden belki de yarım kalmış bir başlangıçla ilgili konuşma isteğinizden, kafanızdaki sorulardan kaynaklanıyor...

Ben truva atıydım yani..

Olabilir, olamaz demiyorum ama bu düşünce gerçekten canımı yaktı.:59:

Etrafımda beni tanımak isteyen ve ciddi düşündüğünü söyleyen insanların benimle aynı yolda yürüyemeyeceğine inanıp ileri bir seviyeye taşınmasına izin vermedim. Bu beyle ise, konuşmalarından benimle aynı yolda yürüyebileceğine inandığım için görüştüm. Sadece sevmek, sevilmek ve hedeflerimde beni destekleyecek, cesaret edemediğim, tıkandığım noktada yol açacak birini aradığım için görüştüm.

Çok klişe olacak biliyorum ama birinin nefsi olmak değil bir nebze olsun nefes olmak için görüştüm.

Olmadı, olmasın...

Bugün dünden daha güçlüyüm, sadece truva atı olma mevzu beni çok hırpaladı. İnşallah böyle iğrenç bir pozisyona düşmemişimdir.

Zaten halettim ben yemeğin karşılığı meselesini.:34: (ayın 15'i imdadıma yetişti. :)

Herkese teşekkürler...

Not: İki haftadır işleri savsaklamıştım, gölgelerin gücü adına deyip tüm işlerimi bitirmem lazım. Böylece boş yere kuruntu felan da yapmam...

Son düzenleme:
canım, evet hediye almak saçmalık, ama ben onun 1 lirasının bile hakkı üstümde kalsın istemediğim için bu yola başvurmak istedim. Ama öyle bir şey asla olmayacak.

Byefendi bugün arıyor, ne yaptığımı soruyor, arkadaşlarımla yemeğe çıkacağım dediğimde de nereye gideceksiniz, kiminle gideceksiniz diye soruyor. Dengesiz mi aklı gel gitli mi anlamadım ben. Geçmş olsun, rozelinda ile konuşmak o kadar iyi geldi ki, üzerimden büyük bir yük kalktı açıkçası...:16:

rozelinda'nın da dediği gibi bu o insanın bedeli olsun, hatta ihtiyacı olan birine bu parayı vererek bir hayır işine de vesile olmuş olur.
.......................................

Neden nedenini sorayım ki, benim bu tür insanlarla işim olmaz, çoluk çocuk değiliz, kaç yaşına gelmiş aklı başında insanlarız. Hayatında ilk defa mı biriyle konuşuyor/yemeğe gidiyor/biriyle beraberlik yolunda adım atıyor. Nasıl davranacağını, neden böyle davrandığını bilmiyor mu?

Olmadı dersin bitirirsin, uslübunu seçerek
Görüşmek, tanımak isterim dersin biritirsin, Kaçmak da ne demek,

Bu da güzel...:23:

canım aslında düşüncen çok iyi yani hani bende kalmasın diyorsun ya keşke herkes öle olsa..kimileri ne kapsam kardır,yada kız ödemez erkek o ödücek gibi bencilce düşünüyorda..bende senin gibiyim anlamıo değilim yani sadece belirttiğim gibi hediye saçma işte demiştim hala geçerli..hani hediye saçma bencede demişsin ya ondan dedim çünkü ilk hediye almak istiyorum dmişsin..ama niyetin varsa bence hediye ıvır zıvır verme..yalnız para vereyim diye düşünmende ona saçma gelebilir..kendini bu durumda onun yerine koy mesela sana para uzatsa alırmısın?ister 5 dakika ister5 yıl konuş o insanla gurur varsa almaz bence..ve ona bi şekilde laf sokar gibi oluyorda..başka şekilde göndersen bile parayı nasıl kabul eder??
ondan parayı ona ulaştırman seni dahada huzuzsuz yapabilir..dengesiz gibi diyorsun o durumda ağır konuşsa daha huzursuz olabilirsin..para huzursuz emiş zaten huzursuzsun bie paranın üstüne laf kalcak içinde..
ondan başkasına yardım et dmiştim ben..onu anlayamamışsın aklı gelgitmi ne diyorsun ne diyeceğini,davranacağını bileezsinki..bide baştan böle avranması senin için daha hayırlı olmuş aslında..baştan çok ii sonra brden öle olsaydı tam seviorken seni yalnız bıraksaydı kötü olurdu..bence devam etme boşver onu..

canım aslında düşüncen çok iyi yani hani bende kalmasın diyorsun ya keşke herkes öle olsa..kimileri ne kapsam kardır,yada kız ödemez erkek o ödücek gibi bencilce düşünüyorda..bende senin gibiyim anlamıo değilim yani sadece belirttiğim gibi hediye saçma işte demiştim hala geçerli..hani hediye saçma bencede demişsin ya ondan dedim çünkü ilk hediye almak istiyorum dmişsin..ama niyetin varsa bence hediye ıvır zıvır verme..yalnız para vereyim diye düşünmende ona saçma gelebilir..kendini bu durumda onun yerine koy mesela sana para uzatsa alırmısın?ister 5 dakika ister5 yıl konuş o insanla gurur varsa almaz bence..ve ona bi şekilde laf sokar gibi oluyorda..başka şekilde göndersen bile parayı nasıl kabul eder??
ondan parayı ona ulaştırman seni dahada huzuzsuz yapabilir..dengesiz gibi diyorsun o durumda ağır konuşsa daha huzursuz olabilirsin..para huzursuz emiş zaten huzursuzsun bie paranın üstüne laf kalcak içinde..
ondan başkasına yardım et dmiştim ben..onu anlayamamışsın aklı gelgitmi ne diyorsun ne diyeceğini,davranacağını bileezsinki..bide baştan böle avranması senin için daha hayırlı olmuş aslında..baştan çok ii sonra brden öle olsaydı tam seviorken seni yalnız bıraksaydı kötü olurdu..bence devam etme boşver onu..

Yok canım yanlış anlaşılma olmuş, benim hiç aklımdan kendisine para vermek geçmedi, elbetteki bu çok saçma.

Ben ihtiyacı olan birine parayı dün gönderdim bile ( hatta onun adına gönderiyorum Allahım onun sevap hanesine yaz diyerek)

Tabi canım, hiç devam ettirmiyorum, kapattım ben mevzuyu.
Allahtan duygularımı kontrol edebilmişim, dediğin gibi ileri bir safhada bunları yaşamak ağır gelirdi.

Benim karşı taraftan en ufak bir beklentim yok, sadece karşılığını nasıl vereyim diye sizlere danıştım, istişareler sonunda doğru olanı yaptığıma inanıyorum.

Özetle, ne hediye tarzı bir şey alırım, ne de para veririm bizzat kendisine.

Yok canım yanlış anlaşılma olmuş, benim hiç aklımdan kendisine para vermek geçmedi, elbetteki bu çok saçma.

Ben ihtiyacı olan birine parayı dün gönderdim bile ( hatta onun adına gönderiyorum Allahım onun sevap hanesine yaz diyerek)

Tabi canım, hiç devam ettirmiyorum, kapattım ben mevzuyu.
Allahtan duygularımı kontrol edebilmişim, dediğin gibi ileri bir safhada bunları yaşamak ağır gelirdi.

Benim karşı taraftan en ufak bir beklentim yok, sadece karşılığını nasıl vereyim diye sizlere danıştım, istişareler sonunda doğru olanı yaptığıma inanıyorum.

Özetle, ne hediye tarzı bir şey alırım, ne de para veririm bizzat kendisine.

o zaman bence sen en iyisini yapmışsın..bence içini ferah tut canım..

Back
X