ilk yıkama

Suko

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2006
1.711
12
Sevgili anneler ilk defa bebeğinizi ne zaman yıkadınız göbeği düştükten sonra mı yoksa ilk günden itibaren mi?Yardımcı olursanız çok sevinirim.a.s.
 
Ben oğlumu eve getirdikten üç gün sonra göbek bağını ıslanmayacak şekilde kapattıktan sonra kayınvalidemle birlikte yıkamıştık.Hastaneden getirdiğimizde küçük isilikler vardı yıkayınca geçmişti.yerimseniben
 
canım doktorlar göbek bağı düştükten sonra yıkayın diyolar ama bazen düşmesi 1 haftayı buluyor.göbek bağı için eczanelerde bantlar var onlardan takıp yıkanabiliyor diye biliyorum.valla benim annem 7 yeğenimide göbek bağı düşmeden yıkadı.eski kadınlar bu konuda daha rahat oluyorlar sanırım :icecream:
 
Allahım o küçücük şeyleri yıkamak ne kadar güzel bir duygudur..Anlatın kızlar benimde bebişim doğduktan sonrası için bileyim bunları..a.s.
 
kızım doğunca tabi sezeryan olduğu için kansızdı,iki gün yıkatmadı dr koruyucu tabaka gitmesin diye
istediğin zaman yıka göbeği bekleme dedi
haftada üç kere yıkadık göbeği 10 .gün düştü
 
eve geldik gelir gelmez yıkadık biz çünkü kanlı kanlıydı her yeri kuzumun....doktor eve gidince yıkayın sonra göbeği düşünce yıkayın dedi...göbeği düştü bugün yine yıkayacağız...
 
eve gelince göbeğini ıslatmayacak şekilde sildik, göbeği düştükten sonra da yıkadık, iki oğlumda da aynı formulu uyguladık, dr.ların önerisi bu şekildeydi
 
benımde ablamın bebişi 1yasına girdi annem onu hemen yıkadı beklemedı hem bebek daha rahat oluyor diye düşünüyorum ben misler gibi ohh.
 
arkadaslar hastenede dogar dogmaz yıkamıyolarmı?

bazen yikiyolar evet ama mesela benim kizimi dogunca sadece sildiler yikamadilar cocuk dr. kontrole gidince dr. simdi yikayabilirsin dedi bizde hemen yikadik (1hafta sonra). :emir_bebek:
 
Sevgili anneler ilk defa bebeğinizi ne zaman yıkadınız göbeği düştükten sonra mı yoksa ilk günden itibaren mi?Yardımcı olursanız çok sevinirim.a.s.

canım sana bu konuda yardımcı olacak hiç bir büyüğün yokmu yanında annen kayınvaliden gibi
 
X