• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk zamanlar doğum kontrol hap ile korunmanın bi zararı var mıdır

limonludondurmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.345
722
123
31
merhaba,
4 ay sonra düğünüm var nişanlımla aramızda bir konu geçti ilk zamanlar olduğu için prezervatif ile korunma yöntemini düşünmedik. doğum kontrol hapı kullanmam gerektiğini düşündük. yalnız bn bilgisizim doktora gidicem ama ilacın 2 ay önceden kullanılmaya başlaması gerekiyor vs gibi şeyler duydum. kullanan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. bide bu hapı zatn sürekli kullanmıcam evliliğin ilk 3 ayı kullanıcaz sonrasında prezervatif kullanıcaz. kusura bakmayın konuyu nereye açmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hap zararlı
Hap zararlı
Hap zararlı

Ama dediğiniz gibi ilk zamanlar zaruret sebebiyle kullanıp ilk fırsatta bırakmak üzere alınabilir.

Ben de aldım. 8 ay. Yan etki görmediğim halde kan pıhtısı ihtimalinden korkuyorum. Bir arkadaş konu açmıştı geçmişte 8 ay kullanmış. Çok sonra doğum yaptığı dönemde pıhtı sorunu olmuş çok ağrılı bir süreç geçirmiş hastanede yatmış.

Şimdi olmasa da gelecekte sıkıntı verme riski var.
Zaruret sınırı dahilinde yapın. Prezervatif de çok kötü değil. Alışılır.

Hap zararlı
Hap zararlı
Hap zararlı

Ama dediğiniz gibi ilk zamanlar zaruret sebebiyle kullanıp ilk fırsatta bırakmak üzere alınabilir.

Ben de aldım. 8 ay. Yan etki görmediğim halde kan pıhtısı ihtimalinden korkuyorum. Bir arkadaş konu açmıştı geçmişte 8 ay kullanmış. Çok sonra doğum yaptığı dönemde pıhtı sorunu olmuş çok ağrılı bir süreç geçirmiş hastanede yatmış.

Şimdi olmasa da gelecekte sıkıntı verme riski var.
Zaruret sınırı dahilinde yapın. Prezervatif de çok kötü değil. Alışılır.

ilk zamanlar için kullanmak istiyoruz zaten 2 ay falan sonrasında prezervatife nişanlım razı. ama ilk zamanlar istemiyor erkek sonuçta doğal olsun istedi bende o yönde düşündüm kıramadım. çok zararlı ama işte çocuk içinde korkuyorum nolucak bilmyrm valla muhtemelen düğünden 1 ay önce kullanırım iki ayda düğpünden sonra kullanıp bırakırım inşallah bebişim için sorun olmaz .. :anne::KK22:

Ben iki buçuk sene kullandm,zararını görmedim. Bıraktıktan sonra 4 ay sonrada bebeğm oldu
nasip işte bende sürekli değilde evlilikte 2 3 ay kullanmaya razı oldum ondan sonra prezervatf kullansın çocuğu etkilesin istemedm. bizde evlilikte 1 yıl sonra falan çocuk düşünüyoruz inşallah sıkıntımız olmaz Rabbim eli ayağı düzgün çocuklar nasip etsin

Hap kullanmaya başladığınızdan itibaren 10 gün boyunca etki göstermiyor. Yani iliskiden 10 gün once başlamanız yeterli diye biliyorum.

Hap kullanmaya başladığınızdan itibaren 10 gün boyunca etki göstermiyor. Yani iliskiden 10 gün once başlamanız yeterli diye biliyorum.

15 gün önce en az die duydum ama kadın doğuma gidicem ona göre hareket edicem belki kanda çıkan değerlere göre kişilere kaç gün önceden kullanması gerektiğini söylüyolardır

aynen zaten 4 ay kaldı bikaç aya kadar gitmem lazım :)

Adetin ilk günü başlanıyor zaten. O yüzden ilk kutuyu bekarken bitirecek şekilde hesap yapabilirsiniz.

Yalnız nişanlın neden ilk zaman istemiyor? Benim eşim hapa hiç sıcak bakmamıştı sağlık açısından riskli olduğu için. Ben onu ikna etmiştim.

İlk tecrübe ikimiz için de; telaşa sebep olmasın acemiyiz diye ilk zamanlar hap kullanmak istedim. Riskler hakkında daha çok bilgi sahibi olunca da bırakma kararı aldım. Eşim hep destek oldu.

Nişanlının tutumunu iyice anlamaya çalış. Şimdilik evlenene kadar sonra prezervatife geçeriz deyip sonra hapa devam etmen için ısrar etmesin. Seni ve sağlığını ne kadar önemsiyor anlamaya çalış bence.

Mutluluklar.. ;)

Adetin ilk günü başlanıyor zaten. O yüzden ilk kutuyu bekarken bitirecek şekilde hesap yapabilirsiniz.

Yalnız nişanlın neden ilk zaman istemiyor? Benim eşim hapa hiç sıcak bakmamıştı sağlık açısından riskli olduğu için. Ben onu ikna etmiştim.

İlk tecrübe ikimiz için de; telaşa sebep olmasın acemiyiz diye ilk zamanlar hap kullanmak istedim. Riskler hakkında daha çok bilgi sahibi olunca da bırakma kararı aldım. Eşim hep destek oldu.

Nişanlının tutumunu iyice anlamaya çalış. Şimdilik evlenene kadar sonra prezervatife geçeriz deyip sonra hapa devam etmen için ısrar etmesin. Seni ve sağlığını ne kadar önemsiyor anlamaya çalış bence.

Mutluluklar.. :KK66:

haklı olabilirsiniz. başta konuştuğumuzda ilacın zararlı olduğunu düşünüp ikimizde prezervatif kullanma durumuna tamam demiştik.sonra yaşanacak ilk anın özel oldğu için kullanmak istemdiğini belirtti. zararını falan konuştuk kadın doğuma gitiğimizde eğer zzararlı kullanma derse zaten kullanmıcam malesef yapcak bişi yokta zaten uzun süre kullanmayacağımı belirttim 1 aydan fazla kullanmıcam o konuda sıkıntı yok. adetim ayın 20 si civarı oluyor düğünüm mayısın 13 ü sanırım mart sonu nisan başı doktora gitsem yeterli olur nisan 20 si kullanmaya başlasam düğüne kadar yeterli olur sanırım

haklı olabilirsiniz. başta konuştuğumuzda ilacın zararlı olduğunu düşünüp ikimizde prezervatif kullanma durumuna tamam demiştik.sonra yaşanacak ilk anın özel oldğu için kullanmak istemdiğini belirtti. zararını falan konuştuk kadın doğuma gitiğimizde eğer zzararlı kullanma derse zaten kullanmıcam malesef yapcak bişi yokta zaten uzun süre kullanmayacağımı belirttim 1 aydan fazla kullanmıcam o konuda sıkıntı yok. adetim ayın 20 si civarı oluyor düğünüm mayısın 13 ü sanırım mart sonu nisan başı doktora gitsem yeterli olur nisan 20 si kullanmaya başlasam düğüne kadar yeterli olur sanırım

3 doktorla konuştum. 3ü de hap önerdi. Kendileri ne kullanıyor bilmiyorum. Ama bence zararını göz önünde bulundurmuyorlar. Devlet de özel de aynı.

Hap için bir çok araştırma yapılıyor zararlı olmadığını iddia eden. Ama bunlar hep piyasa kaygısı olan, insan sağlığından ziyade kazanç odaklı çalışmalar. Doktor tavsiye ediyor diye içiniz rahat etmesin. İlk fırsatta bırakın.

Ben ilk ay için makul görebiliyorum ama yine de zararlı olduğunu bilmek gerekir. Çok masum görülmemeli haplar. Pıhtı bacakta olunca bile onca eziyet verirken akciğere beyne gitme ihtimali Allah muhafaza.. alternatifi çok da kötü olmayan bir şey bu haplar. Prezervatif öcü değil :)
Ama haplar öcü

Merhaba, bende araştırıyorum. Evlenmeden ne zaman önce kullanmaya başladınız, periyotları nedir, ne zaman bıraktınız? Ocaktan bu yana nasıl devam ettiniz?

Merhaba, bende araştırıyorum. Evlenmeden ne zaman önce kullanmaya başladınız, periyotları nedir, ne zaman bıraktınız? Ocaktan bu yana nasıl devam ettiniz?

Merhaba

Dediğim gibi ben tavsiye etmiyorum. 8 ay kullanıp bıraktım. O zamandan beri prezervatif ile korunuyoruz. Ciddi bir fark yok hatta belki hiç yok.

Ama illa ki uygulamak isterseniz mutlaka doktora gitmeniz gerekiyor zaten. Burdan tavsiye etmediğim şeyi yazmaktan cekiniyorum

evlenmeden 1 ay önce adetin başladığı ilk gün kullanmaya başladm. doktor o zamandan itibaren eğer ilk kutuyu bıraktgnda adetin düğüne denk gelirse bırakma 2. kutuyada başla dedi. nitekim öyle oldu ilk kutu bitince adetime denk gelicektik o yüzdn 2. kutuya başladm tatile falan gittim geldim 2. kutuyuda bitirdim ve bıraktım şuan eşim korunuyor. bizim amacımız ilk zamanlardan ilişkimiz prezervatife bağlı olmasın diyeydi o yüzden 2 kutu kullandm ben canm. uzun süreli kullanımlarda doktor kontrolünde olmakta yarar var die düşünüyrm

Back
X