- 11 Ağustos 2013
- 6.523
- 24.146
- 548
1. Sinif ama Öğretmen 3 kez sınav yaptı meselaCocuk kacinci sinif? Dikte icin daha erken degil mi,henuz yil bitmedi.
Dikte konusunda..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1. Sinif ama Öğretmen 3 kez sınav yaptı meselaCocuk kacinci sinif? Dikte icin daha erken degil mi,henuz yil bitmedi.
O ogretmenin hatasi. Dikte en son olur,daha kac gun okula gidildi yani,acele etmek iyi sonuc vermez ki.1. Sinif ama Öğretmen 3 kez sınav yaptı mesela
Dikte konusunda..
Inanın sırf oğlumun eğitimi için işten çıktım.O ogretmenin hatasi. Dikte en son olur,daha kac gun okula gidildi yani,acele etmek iyi sonuc vermez ki.
Ben ogretmen degilim ama annem emekli ilkokul ogretmeni. Eski usul calisirdi. Nisan sonu dikte basarili olarak halledilmis olur der. Yeni nesil ogretmenlerinin bu acelesi velilere de yansiyor iste. Yanlis.
Endisenizden belli oluyo yapmadiginiz ama malesef cok sahit oldum cevremde.Cocuk hosuna gideni gayette yapiyo.demekki yazmayi sevmiyo bide cok yeni.hem de yeni baslayanlar coronadan dolayi okul psikolojisine goremedi malesef.Benim oğlum da kendiliğinden evde ilgilenemediğim halde(calisiyordum) sayıları hatta ufak ufak toplamayı bile öğrendi mesela. Geçen 10.000 yazmış "baba bak on bin"yazdim diyor. Dedim sen on bin'in dört sıfırlı olduğunu nerden ogrendin?
Yuz bin yaz diyoruz 100.000 yazıyor mesela..
Okula 2 gün gidiyor ya, sayiyor "anne şu kadar gun kaldı tekrar okula gitmeme "diye
Ama ben kalkıp da kimseye oğlum üzerinden hava atmıyorum.
Eğer öyle yaptı ise yazık olmuş.
Ben herkese dürüst yaklaşırım halbuki.
Hayir sizde sorun yok. Cocugunuzda da yok. Ogretmen veya okul degistiremez misiniz? Cunku su anda herhangi bir konuda sinav (?!) Yapan birinci sinif ogretmeni olamaz.Inanın sırf oğlumun eğitimi için işten çıktım.
Sırf ona okuma yazmayı öğreteyim diye
Bu ilk zamanlarında yanında olayım diye
Ama hal böyle olunca bende mı bir sorun var
Ilgilenemiyor muyum acaba diyorum..
Yanlış ama yapıyor işte..
Bunu hiç düşünmemiştim.Hayir sizde sorun yok. Cocugunuzda da yok. Ogretmen veya okul degistiremez misiniz? Cunku su anda herhangi bir konuda sinav (?!) Yapan birinci sinif ogretmeni olamaz.
Çok üzgünüm malesef bu sene 1. Sınıfa başlayan çocuklara korona musallat olduEndisenizden belli oluyo yapmadiginiz ama malesef cok sahit oldum cevremde.Cocuk hosuna gideni gayette yapiyo.demekki yazmayi sevmiyo bide cok yeni.hem de yeni baslayanlar coronadan dolayi okul psikolojisine goremedi malesef.
Stres sebebi,cocuklarda ozguven diye bir sey kalmaz. Ne ogrettin de neyi sinav yapiyorsun yani.Bunu hiç düşünmemiştim.
Öğretmende bir sorunumuz yok ama evet sınav yapması bunu deneme amaçlı bile yapıyor olsa bir stres hem bize hem çocuklara.. haklisiniz.
Teşekkür ederim. Her seferinde ikililerden başlıyorum. Bakalım biliyor mu diye; yazıyor. Ama "ka" , "kalk" olunca mesela zorlanıyor. Mutlaka liyi unutuyor.Ben de sınıfta dikte yapıyorum ama ailelere vermiyorum sizin gibi panik olmasınlar diye. Yapılamamasının en büyük sebebi stres, panik, yanlış yapacağım korkusu. Dikte zordur, biraz geriden gelmesi çok normaldir.
Dikteyi sakince yaptırın. Yaptığını sildirmeyip kendine okutun, yanlışı bulsun ve altına doğrusunu yazsın.
Kendi cümlelerini yazdırın. Biliyor nasılsa kelimeleri, doğru veya yanlış cümle kurmaya çalışsın ve yazsın.
Zorlandığını gördüğünüzde bir basamak alta inmekten çekinmeyin. Cümle yazamıyorsa kelime diktesi, olmuyorsa hece diktesi yaptırın.
Her şeyden önemlisi sakin olun. Çocuğunuz okuyacak ve yazacak. Bugünler geçecek ama nasıl hatırlayacağınızı sizin tavrınız belirleyecek.
Bu çok olabilecek bir durum. Yazdığı kelimeyi okutup nasıl okuduğuna baktınız mı? Bulabiliyor mu eksik harfi meselaTeşekkür ederim. Her seferinde ikililerden başlıyorum. Bakalım biliyor mu diye; yazıyor. Ama "ka" , "kalk" olunca mesela zorlanıyor. Mutlaka liyi unutuyor.
Acaba en baştan başlayıp uzun bir süre öyle mi devam etsem dikteye?
Mesela sürekli al, el, ka, ek vs mı yazdirsam?
Haklisiniz olabildiğince sakın olmaya çalışıyorum.
10 yıl kayınvalidem ile bir evde yaşayarak ve de Çalışırken şirret insanlara tahammül ederek çelikten sinirlere sahip oldum Allaha şükür.
Elimden geldiğince sinirliyim bu telaşım ona yansımıyor..
Kızım davranissal olarak daha zordu. Yani uyum konusunda kurallar konusunda hep bir asi tavirdaydi çocukluktan beri.. onda bir-tek bu konularda sıkıntı yaşamıştım. Hiç hatırlamıyorum ki okuma yazma da sorun yasadigimizi.. ondan korkuyorum. Ya herkesten gec öğrenirse diye..
Resimli olanı deneyeceğim mutlaka.
Evet buluyor. Mesela "kle" yazıyor. Kale diyorum ; neyi unutmuşsun bak bakalım, "a" Diyor.Bu çok olabilecek bir durum. Yazdığı kelimeyi okutup nasıl okuduğuna baktınız mı? Bulabiliyor mu eksik harfi mesela
Herkesten geç öğrenirse ben kendimde kusur bulucam biliyorum.Ben birşey merak ettim
Herkesten geç öğrense ne olacak. Ne önemi var bunun.
Kızım bire gidiyor. Düzenli çalışıyoruz. Sınıfta ki durumu önemli değil benim için. Öğretmenimiz her gün daha iyi oluyor dedi. Hiçbir gün diğeri ile aynı değil dedi. Benim için bu önemli. Yoksa önce öğrenmiş, sonra öğrenmiş ne farkı var.
Kızım bazen yazıyor, bazen yazamıyor, canı isterse güzel okuyor. Sınıfta mutlu ise, okula uyumlu ise herşeyi yaparlar.
E tamam hiç bir problem yok o halde. Şu aşamada o kadar normal ki asla strese girmeyin. Bulamasa da problem yoktu gerçi.Evet buluyor. Mesela "kle" yazıyor. Kale diyorum ; neyi unutmuşsun bak bakalım, "a" Diyor.
E tamam hiç bir problem yok o halde. Şu aşamada o kadar normal ki asla strese girmeyin. Bulamasa da problem yoktu gerçi.
Zaten sınav da yasak, bu stresi normalde çocukların ilk 3 sene yaşamaması gerekiyor. Sınav odaklı değil öğrenme odaklı olursanız çok daha sağlıklı ilerler süreç.
Herkesten geç öğrenirse ben kendimde kusur bulucam biliyorum.
Neden ilgilendiğim halde öğrenemiyor diye. Biliyorum yanlış bir izlenim yarattım
"Her çocuk ozeldir"; her çocuk bir de değildir.
Bir baliği ağaca tırmanış şekli ile yargılamaya kalkarsak hata ederiz. Çünkü baliğin yeteneği farklı. Ama ben kendi içimde yetersiz mı kaldım acaba sıkıntısı yaşıyorum yoksa çocuk çok mutlu , öğretmeni " derse katiliyor; okuması gayet iyi, yazısı da çok iyi " dedi.
Ödev bilinci de tam. Saygılı, efendi ..
O ogretmenin hatasi. Dikte en son olur,daha kac gun okula gidildi yani,acele etmek iyi sonuc vermez ki.
Ben ogretmen degilim ama annem emekli ilkokul ogretmeni. Eski usul calisirdi. Nisan sonu dikte basarili olarak halledilmis olur der. Yeni nesil ogretmenlerinin bu acelesi velilere de yansiyor iste. Yanlis.