- 29 Haziran 2020
- 581
- 1.077
- 28
Dikte yapma e ve L harflerini öğrenince başlar. Okumayla beraber öğrenilir.Cocuk kacinci sinif? Dikte icin daha erken degil mi,henuz yil bitmedi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dikte yapma e ve L harflerini öğrenince başlar. Okumayla beraber öğrenilir.Cocuk kacinci sinif? Dikte icin daha erken degil mi,henuz yil bitmedi.
Onlar anaokulunda da var. Ama basariya ulasmasi en son gerceklesiyor. Simdi yaptiklari calismalarin neticelenmesine daha var.Dikte yapma e ve L harflerini öğrenince başlar. Okumayla beraber öğrenilir.
Lütfen kızmayın dersten dolayı. Çocuğun üzerine bu kadar gitmeyin. Salgın dönemi haftada iki gün gidiyor zaten. Sabırla yaklaşmanız lazım. Çocuğa kızarak yaptırırsanız ben anlamıyorum, tembelim şeklinde fikir oluşturursunuz ve buna inanıp dikkatini vermez.Ben delirdim bıraktım artık ablasını koydum başına o da isyan ediyoranne gel sen çalıştır bu beni sinirlendiriyor diye
![]()
Ayy Bursada bir ozel okulda calisiyor olun nolur1. Sınıf öğretmeni olarak şuan dikte yaptırmıyorum. Bu hem beni hem çocuğu hem de veliyi olumsuz etkiliyor. Hele ki ilk grup seslerinde çocuk kelimeleri ezberliyor zaten. Ögretmeninizin 1. Sınıfta sınav olarak dikte yapıp eve göndermesini de cok sacma buldum. Bence en önemli şey çocuğun okulu sevmesi. Bazı meslektaşlarım bu şekilde çocuğu okuldan soğutuyor.
Ben dikteyi sınıfta oyun olarak uyguluyorum. Ellerine tahta kalemlerini verip sıralarının üstüne yazmalarını istiyorum. Hem yazıyoruz hem de yazdığımız kelime ile ilgili cümle söylüyoruz. Bazı telefon uygulamaları var orada da dikte oyun şeklinde verilmiş onları kullanabilirsiniz.
Ayy Bursada bir ozel okulda calisiyor olun nolur
İste bu ogretmen aradigim ogretmen dedim okurken. Ne mutlu ogrencilerinize,cok sanslilar![]()
Mesela nal yazacakEvet sorunumuz bu.
Okumakta hiç sorunu yok oğlumun.
Ama iş dikte yani söylediğimi yazmaya gelince yazamıyor, yazsa da mutlaka bir harfi yutuyor.
Mesela " Nal " yaz diyorum o "nl" yazıyor.
Bir sesi mutlaka duymuyor.
Ilk dikte sınavı iyiydi hatta 100 almıştı sınıfta bir tek kendisi cünkü ezberlemişti kelimeleri; ela'lari , lale'leri.. Ama sonraki iki sınavında 4 yada 5 doğru yapabildi sadece.
Elimden geldiğince calistiriyorum.
Diyorum ya okumada sorunu yok. Okuyor şükür , ama söylediğimi yazamıyor . Bir ara acaba kulağında mı bir sorun var diye düşündüm.
Cidden duymuyor mu acaba? Yoksa mümkün değil yazmaması..
Ama işine gelen ufacık kipirtiyi duyuyor haylaz..
Öğretmen her gün bol bol yazdırmaya çalışın, kelimeleri üstüne basa basa soyleyin dedi ama korkuyorum.
Bu durumu hiç atlatamamaktan korkuyorum
Ayni durumu yasayan var mıdır acaba?
Teşekkür ederimAyy Bursada bir ozel okulda calisiyor olun nolur
İste bu ogretmen aradigim ogretmen dedim okurken. Ne mutlu ogrencilerinize,cok sanslilar![]()
Şimdi gördümde öğretmeniniz sınav tarzı yapmış dikteyi.buda sizi strese sokmuş.bizim öğretmenimiz de yapıyor ama ben strese girmiyorum.ekleyebilirsem resim ekliycem bende.bu hatalar bütün çocuklar da olan hatalar.buna emin olabilirsiniz.benimki de işine gelince çok iyi okuyor ama canı istemiyorsa okuyamıyor.Evet sorunumuz bu.
Okumakta hiç sorunu yok oğlumun.
Ama iş dikte yani söylediğimi yazmaya gelince yazamıyor, yazsa da mutlaka bir harfi yutuyor.
Mesela " Nal " yaz diyorum o "nl" yazıyor.
Bir sesi mutlaka duymuyor.
Ilk dikte sınavı iyiydi hatta 100 almıştı sınıfta bir tek kendisi cünkü ezberlemişti kelimeleri; ela'lari , lale'leri.. Ama sonraki iki sınavında 4 yada 5 doğru yapabildi sadece.
Elimden geldiğince calistiriyorum.
Diyorum ya okumada sorunu yok. Okuyor şükür , ama söylediğimi yazamıyor . Bir ara acaba kulağında mı bir sorun var diye düşündüm.
Cidden duymuyor mu acaba? Yoksa mümkün değil yazmaması..
Ama işine gelen ufacık kipirtiyi duyuyor haylaz..
Öğretmen her gün bol bol yazdırmaya çalışın, kelimeleri üstüne basa basa soyleyin dedi ama korkuyorum.
Bu durumu hiç atlatamamaktan korkuyorum
Ayni durumu yasayan var mıdır acaba?
Onlar anaokulunda yok . Öğrenciler iyiyse öğretmen fazladan gösteriyor. E ve L yi öğrenince okuduğunu yazmayi öğrenir aynı zamanda. Ikisi beraber ilerleyen bir süreç . Bilmediklerinin resmini çizer.Ogrendigini yazar. Mesela ⚘ elle.Onlar anaokulunda da var. Ama basariya ulasmasi en son gerceklesiyor. Simdi yaptiklari calismalarin neticelenmesine daha var.
Kesinlikle dusunurler. Kiymetinizi anlarlar kosa kosa sizi bulurlar yillar sonra.Teşekkür ederimDenizli' de bir devlet okulundayım. Umarım öğrencilerim de ileride şanslı olduklarini düşünürler.
Kasim ayinda eve dikte odevi verilmesini dogru bulmuyorum sahsen. Annemden biliyorum kendim ogretmen degilim ama. Nisan ayi sonuna kadar vakit var bunun icin. Tabi bu tamamen benim gibi dusunen ve eski sistemi savunanlar icin gecerli. Samimi bir arkadasimin cocugu birinci sinifa basladigi gun elinde tonlarca aaaaaa harfi yazisi ile eve geldi mesela bu da yanlis. Daha ilk gunlerden ilk aylardan yapilmasi gereken calisma bu degil bence.Onlar anaokulunda yok . Öğrenciler iyiyse öğretmen fazladan gösteriyor. E ve L yi öğrenince okuduğunu yazmayi öğrenir aynı zamanda. Ikisi beraber ilerleyen bir süreç . Bilmediklerinin resmini çizer.Ogrendigini yazar. Mesela ⚘ elle.
el ele. Hatta yazım kurallarını da öğrenir. Cümlenin sonuna nokta konması gerektiği vs. Başarıya ulaşmak derken 1.sınıf öğrencisinden bahsediyoruz. Eğitim öğretim süreçtir, zamanla olur. 1.sınıf bitirip ,heceleyerek okuyan çocuğu basarısız diye damgalamıyoruz. Kimi çocuk sonradan açılıyor. Kimiside üzerindeki baskıdan dolayı okuldan nefret ediyor.
Yaa onumuzdeki yil icin ogretmen arastiriyorum sormaavini gozune kestirmis aslan gibisin suan gozumde![]()
Estağfirullahben yanlis yorumlamis olabilirim,
ben boyle yat kalk dikte calisiyormussunuz gibi algiladim nedense de o yuzden oyle yazdim, kusura bakmayin.
Sizi tebrik ediyorum1. Sınıf öğretmeni olarak şuan dikte yaptırmıyorum. Bu hem beni hem çocuğu hem de veliyi olumsuz etkiliyor. Hele ki ilk grup seslerinde çocuk kelimeleri ezberliyor zaten. Ögretmeninizin 1. Sınıfta sınav olarak dikte yapıp eve göndermesini de cok sacma buldum. Bence en önemli şey çocuğun okulu sevmesi. Bazı meslektaşlarım bu şekilde çocuğu okuldan soğutuyor.
Ben dikteyi sınıfta oyun olarak uyguluyorum. Ellerine tahta kalemlerini verip sıralarının üstüne yazmalarını istiyorum. Hem yazıyoruz hem de yazdığımız kelime ile ilgili cümle söylüyoruz. Bazı telefon uygulamaları var orada da dikte oyun şeklinde verilmiş onları kullanabilirsiniz.
Inşallah çok sağolun.Zaten bir ay ya da en geç iki aya catir çatır yazacak çokta zorlamayın kendinizi ve çocuğu. Ben de ilk çocukta acaba hiç ogrenemeyecek mi diye düşünüyordum ama öğreniyorlar bir anda ne olduğunu anlamadan. Sıkmayın canınızı.