• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 1.sınıf öğrencisi oğlum asla okula gitmek istemiyor

Zaten öyle hah işte bu denecek ilaç bulunuyor mu bilmiyorum.

Biz 3.de iyi gelen ilacı tutturduk, 2 yıl gibi kullandıktan sonra(doz ayarlaması falan yapıldı arada) etki etmemeye başladı, ya kilo artışıyla ilgili veya ilaca alıştı.
İlaç değişti, bunun da etkisi var mı yok mu anlamadım, doktora danışarak ilacı bıraktık ve gördük anyayı konyayı, meğer varmış.

İlaç iyi geliyor mu evet, sorunlar bitiyor mu hayır.
Dehb ile yaşamayı öğreneceğiz.
İlaçlar da iyi ki var.
Evet ilaçsız olmuyor bunu anladım ama sorunlar hiç mi bitmeyecek?😢

Ben öğretmenlik yaptığım yıllarda bu yöntemi sınıfta çok kullandım 😄 Cidden bazı çocuklarda işe yarıyor. Dikkat dağınıklığı olan çocuğa sınıfta küçük sorumluluk verip överek motive ederdim. Bi çocuk vardı tüm hocalarin 'yaramaz' diye yaftaladigi. Birkaç hafta üst üste çocuğun evine o hafta yaptığı iyi şeyleri abartarak anlatan teşekkür mektubu gönderdim veliye.Cocuktaki değişime inanamazsınız. Her çocukta işe yaramıyor ama yarayan çok gördüm. Denemeye değer bi yöntem. Veli de sizin görümcenizin yaptığı şekilde deneyebilir.
Kesinlikleee. Size katılıyorum tecrübe etmenize de ayrıca çok sevindim 💕 Hem de çocuğun bizimle olan iletişimi bile değişmişti kesinlikle bu yöntem işe yaramıştı inşallah onlarda da yarasın 😍

Dehbli çocuk için bence 6 yaş erken.
Bizim çocuklar bilişsel olarak iyi olsalar bile duygusal anlamda geriden geliyorlar.
Okul onlar için zorlayıcı.
Ama artık başlamışsınız, bizimki de 6 yaşta başlamıştı ne yazık ki.

Dehb ve sosyal anksiyete gibi bir şey var oğlumda.
İlkokul 3 sene aşırı zorlandık.
Anneanne ve dedenin baş edebileceği bir durum değil, üzgünüm.
Ama işten de çıkamazsınız.
Öğretmenden destek isteyin, belki bir çözüm geliştirir.
Büyüyünce azaldı mı ? Tam olarak oğlum da aynı. Dehb ama bizi en çok duygu durumunu düzenleyememe , dürtüsellik zorluyor . 3 ilaç alıyor . 2. Sınıf başında okul değişikliği yaptık ama sanki 1 yıl daha beklemeliydi. Duygusal açıdan güçlenmeliydi gibi geliyor hala. Hatta diyorum ki zararın neresinden dönsen kardır sınıf tekrarı iste :(

Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Okulda birşey mi oldu acaba arkadaş ya da öğretmenle ilgili.
Müdürle konuşup sınıf değiştirseniz?

Evet ilaçsız olmuyor bunu anladım ama sorunlar hiç mi bitmeyecek?😢
Yani bence bitmeyecek 🙁
Hele ki ergenlik.
Muhtemelen sakinleştiriciyle falan atlatırım, bugüne kadar çok yıprandım, destek almayı da çok düşündüm ama gitmedim.

Biz orta yaş grubu kendimizi de çocukla birlikte tanıyoruz, ben oğlum tanı aldıktan sonra fark ettim dehbli olduğumu ve hatta eşimin de.
Her şey kaos bizde.

Büyüyünce azaldı mı ? Tam olarak oğlum da aynı. Dehb ama bizi en çok duygu durumunu düzenleyememe , dürtüsellik zorluyor . 3 ilaç alıyor . 2. Sınıf başında okul değişikliği yaptık ama sanki 1 yıl daha beklemeliydi. Duygusal açıdan güçlenmeliydi gibi geliyor hala. Hatta diyorum ki zararın neresinden dönsen kardır sınıf tekrarı iste :(
Ben de ilkokul ortaokul arası bir sene boşluk vereyim diye düşünmüştüm ama okuldan iyice kopar.
Sınıf tekrarı da mantıklı gelmiyor, bunlar zaten sıkılgan çocuklar, yine kopabilir.
Bir de ortam değişikliğini benimki rahat tolere edemez.

Bu sene 4.sınıf, önceki yıllara göre daha iyi.
Haftada 1 okula gitmeme krizleri ayda 1 gibi şu an.
Ödev yapma yine önceki yıllara göre iyi.
2 ilaç kullanıyor, biraz biraz toparlıyor işte.
Duygu durumu bizi de çok zorluyor, bir anda öfke veya üzüntü günümüzü felç edebiliyor.
O da azalacak gibiydi ama öfke artışa geçti, ergenlik sıkıntıları başlamış olabilir.

Yani bence bitmeyecek 🙁
Hele ki ergenlik.
Muhtemelen sakinleştiriciyle falan atlatırım, bugüne kadar çok yıprandım, destek almayı da çok düşündüm ama gitmedim.

Biz orta yaş grubu kendimizi de çocukla birlikte tanıyoruz, ben oğlum tanı aldıktan sonra fark ettim dehbli olduğumu ve hatta eşimin de.
Her şey kaos bizde.
Bence benle eşimde de var.Kitap okumaya çalışıyorum,çoğu zaman konudan kopuyorum.Eşim benden beter, bilmiyorum.Oglum az önce derse oturdu yormadan yaptı ama dün akşamki yaptığımız ödev faciaydi nerdeyse.Bana yapmicam ,seni sevmiyorum, yeter vs gibi laflar etti ama ben de artık tepem attı ısrarla bitirmeden kalkmayacaksin dedim.Yoksa hiç yapmayacak ve öğretmen de demezki anne uğraşmış,anne üstünde durmuyor diyebilir yani.Zaten sınıfta da az katılıyor,evde de yapmazsak hiç öğrenemez.Dün öğretmen kendi de söyledi kafasına göre kitap sayfalarını açıp yazıyor,heceleri sizin evde göstermenizle öğreniyor yoksa okulda pek katılmıyor dedi.Rüyadayim ve uyanacagim diye bekliyorum.. :(

Ben de ilkokul ortaokul arası bir sene boşluk vereyim diye düşünmüştüm ama okuldan iyice kopar.
Sınıf tekrarı da mantıklı gelmiyor, bunlar zaten sıkılgan çocuklar, yine kopabilir.
Bir de ortam değişikliğini benimki rahat tolere edemez.

Bu sene 4.sınıf, önceki yıllara göre daha iyi.
Haftada 1 okula gitmeme krizleri ayda 1 gibi şu an.
Ödev yapma yine önceki yıllara göre iyi.
2 ilaç kullanıyor, biraz biraz toparlıyor işte.
Duygu durumu bizi de çok zorluyor, bir anda öfke veya üzüntü günümüzü felç edebiliyor.
O da azalacak gibiydi ama öfke artışa geçti, ergenlik sıkıntıları başlamış olabilir.
Bizi de en çok yoran duygu durumu ... her an tetikteyiz. Sitede arkadaş edinmek istiyor ama duygu durumunu çoğu çocuk tolere edemiyor tabi.haftada 1 terapiye gidiyor bu sene 2. Senemiz. 3 ilaç ,haftalık terapiye rağmen böyleyiz . Bilmiyorum daha başka ne yapılır

Back
X