pardon, saniyede kaç kere hakaret edebiliyorsun?
"Saygi budalasi mertebe edinme takintili manevi duygu istismarcisi" ben miyim? gerçi aradaki "Mariana uçurumu kadar büyük farkı göremeyen yetenekli" de olabilirim, emin olamadım şimdi.
sen bu kasabada yenisin dostum. elindeki hakareti yavaşça yere bırak. ben Agnostiğim, bunu da bu forumda asla saklamadım, dolayısıyla şu forumda yazan herhangi bir müslümanın beni alkışlamasını zaten beklemiyorum. okulda sosyalist arkadaşım ülkücülerden dayak yerken de karşı çıktım, başörtülü sınıf arkadaşımı Kemalist Hoca AKP'nin iktidarına gıcık olduğu için sınıftan atarken de hem de yaz okulunda 90 vizemi yakıp, arkadaşımla bir sınıftan çıktım dersi alttan aldım.
o müslümanın beni "kafir" olarak görmesi de eline geçse belki beni taşlayacak olması da benim umurumda değil, ben insanların birbirini taşlamadığı bir dünya istiyorum ve bu sebeple de elimden geleni yaparım, benden sonraki nesile, ben gelimden geleni yaptım diyebilmek için.
"ikincisi dusunuyor hatta istiyor, ona gore bir seref mertebesi oldugu icin yolda olmeyi bir onur sayiyor." o zaman intihar edenlere de tıbbi yardım verilmesin? ne de olsa ölmeyi istedi?
arada ne fark var, ister "şehit" olma gayesiyle bunu istesin, ister "hımmmmffff bu dünya çok moktan" dedi ve ölmek istedi, var mı arada bir fark? yok.
ya da mesela şehit olan bir Albay'a üzülmeyeyim mi? ne de olsa ölüm o "işin" fıtratında var?
söylesene bir sonraki adımımız ne? mesela bizi, inançsızları ya da daha az inançlıları eline satır alıp öldürmeye çalışan adamları sokak ortasında öldürmek mi?
o zaman ne farkımız olacak IŞİD'den ya da Sivas Katliamı'ndan.
evet, dini kendi içinde yaşamayı beceremeyip küresel şeriat isteyen insanlardan ben de hoşlanmıyorum, böyle insanların var olması istemiyorum, ama ölmelerini de istemiyorum, içlerinden bazıları ellerine geçirse beni öldürecek olsalar bile.
benim temel isteğim, insanların bu fikirlerin yanlışlığını, empatiyle, eğitimle görmeleri. yoksa bir savaş başlatacaksak sayıca çok olan diğerini öldürür.
birbirimizi mi öldüreceğiz?
sırada ne var? çocuklarımızı öldürmek mi?
ne yapacağım ben mesela? annesi babası IŞİD'i destekliyor diye, geleceğin IŞİD'çisi olmasın diye o çocuğu mu öldüreyim? yoksa o çocuğun yaşam hakkına SAYGI duyup onun iyi, doğru, vicdanlı bir insan olması için bireysel olarak elimden geleni mi yapayım?
Siyasal İslama karşı olduğumu şurada bilmeyen yoktur herhalde. ama sen orada ölen insanların kim olduğunu, nasıl bir yaşamı olduğunu biliyor musun?
hayır, bildiğin tek şey o insanların Müslüman oldukları. muhtemelen Müslüman bir ülkede doğdular, anneleri babaları Müslümandı. belki de Hristiyan bir ülkede doğsalardı Müslüman olmayacaklardı.
belki senin dediğin gibi " Cirtlak cirtlak SAYGI SAYGI diye cinnet gecirip hiyeraraside kendine mertebe edinme endiseiyle terbiyesizligin ukalaligin kibirliligin alasini yapan" insanlardı ya da kimseye zararı olmayan ölmelerinin tek sebebi Müslüman olmaları olan insanlardı.
ama artık ölüler.
kim oldukları artık önemli mi?
eğer birbirimizin ölüsüne bile saygı duyamıyorsak bence insan ırkı olarak tıpkı "agzi kopurmus sags sola kosusan disi raptorlar gibi" bizim de neslimiz tükenmeli, çünkü Dünya'ya daha fazla eziyet etmeye hakkımız yok.