E bir saat erken çıktığı için şikayetçi değiller.
Benim oğlum özel okulda beni de etkilemedi açıkçası. Ama objektif bakınca şu an aynı sınıfta devlette okuyan çocuklar bir konuyu daha az ve hızlı işlerken bizimkiler daha kapsamlı ve yavaş öğreniyor. İlkokul tembeldir. Temel aşamasında bu adaletsizliğe üzülüyorum ben
benim çocuğum yok yeğenlerim var onlar da özeldeler, zaten tüm gün.
ilkokul çağında da çocuğu olan yakın kimse yok etrafımda günlük konuştuğum, ama sülalede bol bol ilkokul öğretmeni (yani sınıfçı) var, hiç bahsi bile geçmedi. anca hangisi hangi araba modeli almış anlatsınlar.
blok ders eskiden de öğrencisi çok olan sınıf yetmeyince 2li eğitim uygulanan liselerde filan yapılıyordu, marmara depreminde de öyleydi mesela, yeni bir şey değil
ama ilkokul kademesi için çok verimsiz olur diye düşünüyorum. e 30 dakika da çok yetersiz
30ar dakika yapıp 1 ders fazla yapsan, çocukların konsantrasyon süresine daha uygun olablirdi, onu da asla yapmazlar, yapacaz dersen öğretmenler ayağa kalkar, o 1 saatin de ücreti mesele olur, ama böyle hesaplayınca aslında 1 ders az anlatıyorlar günde, haftada 5 ders az anlatıyorlar aslında, kimse bahsini bile etmiyor.
e dersi tam anlatmak isteyen öğretmen her hafta 5 ders eksikken nasıl anlatıp yetiştirecek. ay rezillik.
yalnız sizin bu bakan durup durup icat çıkarmakta ne kadar başarılı hakketen yaa.