- 3 Kasım 2015
- 1.347
- 1.235
- 133
- 35
Yok anladımdaMental bir problemi varsa rapor alıyorsunuz işde. Zorunlu eğitime giriyor çünkü.
Burada mental problemi olmadan alan o kadar çok ki
Doktor tanıdığınız olması yeterli
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok anladımdaMental bir problemi varsa rapor alıyorsunuz işde. Zorunlu eğitime giriyor çünkü.
Tamam da rapor da mental problemlerden dolayı okula başlamaya uygun değildir diye bir ibare olacak. Tercih sizin.Yok anladımda
Burada mental problemi olmadan alan o kadar çok ki
Doktor tanıdığınız olması yeterli
Ben okulumda haziran ayında çocuklara ilkokula hazıbulunuşluk testi yapıyorum. Bulunduğum ilde de özel olarak yapıyorum. Çocuk bilişsel, fiziksel, duygusal, sosyal , dil gelişimi olarak hazır mı bunu ölçüyoruz ve genelgeçerliliği olan bir test. Varsa çevrenizde yaptırın isterseniz, içiniz rahat olur. Hazırmı değilmi görmüş olursunuz.Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
Iyice görüşün.Ben ortaokulda öğretmenim. 5. sınıfta bazı soyut konuları algılayamıyorlar. Belki ilkokulda problem olmuyacak ama ortaokulda sıkıntı olabilir. Kasım doğumlu bir oğlum var onu geç yazdıracağımBence bu konuda çocuğun gelişimi çok önemli benim kızda 23.10.2014 su an anasınıfı öğretmene bende sordum bence gidebilir görüntü ve konuşmaya bakarak gelişim ii dedi .Seneye nasıl olacak bilmiyorum etraftan gönderme diyen çook gönder diyen çok çocuk istekli bir yandan . Bende bilemedim yani en iyisi ogretemnle konuşmak cnm
Ben verdim 71 aylıktı çok pişmanım.... Gerçi ben mecbur kaldım ama sıkıntı oluyor.Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
Karar veremiyorum
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Teşekkür ederim hepinize
Ya ortaokulda ay farki bu kadar bariz belli mi oluyor?Iyice görüşün.Ben ortaokulda öğretmenim. 5. sınıfta bazı soyut konuları algılayamıyorlar. Belki ilkokulda problem olmuyacak ama ortaokulda sıkıntı olabilir. Kasım doğumlu bir oğlum var onu geç yazdıracağım
Evet mesela matematikte denklem konusuna giriş yapıyoruz.Soyut bir konu. Soyut konulara geçiş yaşı vardır .Eğitim fakültelerinde anlatılır. Bir kaç ay bile fark ediyor.Ya ortaokulda ay farki bu kadar bariz belli mi oluyor?
Aslında çok ufak tefek değil nasıl desem bilemedimKendimden örnek vereyim. Ben tam yaşımda başladım ilkokula; ufak tefek bir çocuktum fiziksel olarak ama zeka olarak önde gidiyordum. İkisi bir araya gelince çok zorlandım. Çünkü sınıfımdakiler benim yaşça küçük olduğumu düşünüyordu ufak tefek olduğum için ama zeka olarak onlardan ileride olduğum için ben de onlara katlanamıyordum ve mümkün mertebe iletişim kurmuyordum çünkü özür dileyerek yazıyorum salak olduklarını düşünüyordum. O yüzden iyi düşünün. Hele çocuğunuz ufak tefekse daha iyi düşünün.
Kesinlikle bence de 84 ay büyük 72 normal ama kimse yollanmayınca melasa sınıfındaki çocukların çoğu 80 ay üstü olacakokula uygunluk testi yaptırın, ciddi bir sorun varsa çıkar zaten, her çocuğa göre değişir, 72 ay normal bence, benim oğlan da eylül 2014 doğumlu, o da seneye gidecek inşallah, 84 de bana büyük geliyor doğrusu
işte bunlar metropolitanda çıkar ,araştırınKesinlikle bence de 84 ay büyük 72 normal ama kimse yollanmayınca melasa sınıfındaki çocukların çoğu 80 ay üstü olacak
Birde kendi ay grubumuz yollamasa hep en küçük olarak kalacak
Teşekkür ederimişte bunlar metropolitanda çıkar ,araştırın
Çok sevindim sizin adınızıKasım ayında doğan oğlumu bir yıl sonra başlattim okula. Hayatımda verdiğim en doğru karar. Zaten tüm hayatı boyunca çalışıp kosturicak.ona bir yıl daha çocuk kalma şansı verdiğim için mutluyum. Ve bu derslerinde de çok pozitif etki yarattı. Diğerlerinden 10 ay büyük olması daha çabuk kavramasina neden oluyor dersleri. Okulda başarı oranında parmakla gosterilenlerden.
Genel olarak cocugunuzun gidisatini ve gelisimini sizden iyi kimse bilemez. Cocugunuzu öncelikle iyice gözlemleyin ondan sonra karar verin derim ben. Cocugun istemesiyle olmuyor cünkü. O daha kendisinin neler bekledigini de bilmiyor bir heves sonucta napsin yavrumMerhaba arkadaşlar
Karar veremiyorum
Teşekkür ederim hepinize
Eylül 13 doğumlu oğlum var bir sene geç gönderdim hiç bir eksisi yok aksine daha kolay oluyor bizim için okulun ilk günleri anne bebekler ağlıyor ders yapamıyoruz diyorduMerhaba arkadaşlar
Karar veremiyorum
Teşekkür ederim hepinize