- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şöyle anlatayım Şuan anasıfında beraber okuduğu tüm arkadaşları2020 Eylulde 72 aylik olacaksa tam olacak iste niye kafayi taktiniz ki 65 aylik falan olsa neyse de bu sekilde olmasi gereken olacak.
Bununla ilgili bir yazi okumustum . Bulursam burda da paylasirim. Hem ay olarak buyuk olanin daha basarili oldugu. Hemde ortaokulda basarisi ile ilgili.@METANOL oğlum şu an 8. sınıfta ortaokulda da okul başarısı anlamında bir problem yaşamadık. Okulda bulunduğu sınıfın başarı oranı yüksek. 45 kişi içinde % 10 nun içinde diyebilirim. Dershane deneme sınavlarında 15 kişide ilk beşin içinde genelde. Sonuçta ondan 1 yaş büyükle de olsa aynı konuları görerek ilerliyorlar, ancak yeterli çalışmazsa başarısız olur.
Ay yavrum yaSize şöyle birşey anlatayım
Geçen akşam bana dedi ki anne sandalyede otururken Mehmet hem benim hem alinin sırtına vurdu
Sen ne yaptın dedim
Hiç arkam dönüktü anlayamadım dedi
Öğretmenine söyledin mi dedim
Söyledim ama duymadı
Ben yarın hesabını sorarım ona dedi
Dün gece diyor ki anne Mehmet e hesabını sordum hesap ver dedim
Hani hesap istenince para veriyorsunuz ya sanırım para getirecek yarın hesap vermeye diyor:)
Bilişsel gelişimi açısından geç başlaması erken başlamasından yeğdir. Erken başladığında ilk etapta siniftaki diger büyük arkadaşlarına yetismeye çalışacak bir süre sonra aradaki fark açılıyor ve çocuk başarısız olup her şeyi birakabiliyor. Benim çocuğum eylülde 76 aylık olacak. Eger velinin istegine bırakılan aylarda olsaydı hic düşünmez geç gönderirdim. Ilkokulda belli araliklar velinin isteğine bırakıldı. Simdi tam aralığı unuttum. Ben ortaokul ingilizce öğretmeniyim. Kaybı olur diye düşünüp yanılmayın derim. Uzun vadede olumlu sonuçlarını mutlaka alırsınız.Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
Bununla ilgili bir yazi okumustum . Bulursam burda da paylasirim. Hem ay olarak buyuk olanin daha basarili oldugu. Hemde ortaokulda basarisi ile ilgili.
He bu demek degilki , kucuk olan basarisiz olacak. Ama genel icin bu sekilde demekki.
Calisan her türlü basarir. Ama ay olarak büyük olan daha kolay yapabiliyor demekki.
Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
En doğru yorum bu .Ben de özel egitim ogrencisi olmazsa 72aylik gondermek zorunlu diye biliyorum. Küçük gondermis sayilmaz yani.BAkanlığın bu yıl hazırladığı takvime göre sizin çocuğunuz zorunlu olarak başlamak zorunda. Eğer yetersiz olduğunu düşünüyorsanız RaMdan kaynaştırmak raporu almanız gerekiyor ki çoçuğunuzda bir sorun yoksa onu da alamazsınız. BEN anaokulunda çalışıyorum rehber öğretmenim. Bu yıl bize kaynaştırma raporu ile bir öğrenci geldi Eylül 2013 doğumlu ordan biliyorum.
Neden bu kadar erken verme taraftarsınız anlamıyorum, 66 aylık demek daha 5.5 yaşında demek. Daha oyun çağında, ilkokul için bence 6 yaşını doldurması gerekiyor. 14 yıllık sınıf öğretmeniyim, sınıfımda eğitim durumu kötü olan 4 öğrenciden 3 'ü 5 yaş civarı okula başladı. 4 yıldır aynı sınıfı okutuyorum. İnanın 4 yılda hiçbirşey değişmedi. Her yeni senenin, yeni müfredatı onlara ağır geldi. Diğerleri bir iki seferde anlarken yaşı küçük olanlar bir türlü dersleri idrak edemedi. Üstelik her derste onları kaldırıp tahtada soru çözdürdüğüm halde. Hatta bir tanesi evde her gün özel ders alıyor ama hâlâ sınıf ortalamasına ulaşamadı. Diğer öğretmen arkadaşlarım da aynı fikirde. Ben oğlumu 77 aylık başlattım, şimdi sınıfında öğretmeni tarafından örnek gösteriliyor. Kızımı da başlatsaydım 69 aylık olacaktı. Anasınıf öğretmenimiz "Bir sene daha beklerse daha iyi olur, akademik olarak hazır ama duygusal olarak yapamadığı zaman çabuk sıkılıyor" dedi . Biz de önümüzdeki sene 82 aylık olarak okula vereceğiz. Ki ben de eşim de sınıf öğretmeni, evde her türlü eğitimi verebilecekken ve veriyorken ben bile cesaret edemedim erken vermeye... Varın gerisini siz düşünün...Benim oğlum 66 da başladı. Siz eğer gondermezseniz 84 olacak. Bilemedim ama cocuğun gelişimini siz iyi bilirsiniz. Ama her halukarda okula başlanıyor da bir daha çocuk olunmuyor. Benim de kızım var 4 yaşında. ya 65 ya da 77 de gitmesi lazım. Hangisi dogru bilmiyorum.
Sayın öğretmenim, benim kızımda 7.12. 2015 doğumlu bende 2022 yılında yani sizin kızınız gibi 82 aylık olduğunda 1.sınıfa başlatmak istiyorum.Çünkü sadece zeki olmasının,harfleri sayıları bilmesinin yada okumayı öğrenmiş olmasının kriter olmadığını düşünüyorum.Size sormak istediğim kanunen 2021 eylül ayında okula başlasın denilecek ancak aralık doğumlu çocuklarımız içinde rapor almamız gerekiyor mu? Bu rapor konusunda bilgim yok.Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkür ederim.Neden bu kadar erken verme taraftarsınız anlamıyorum, 66 aylık demek daha 5.5 yaşında demek. Daha oyun çağında, ilkokul için bence 6 yaşını doldurması gerekiyor. 14 yıllık sınıf öğretmeniyim, sınıfımda eğitim durumu kötü olan 4 öğrenciden 3 'ü 5 yaş civarı okula başladı. 4 yıldır aynı sınıfı okutuyorum. İnanın 4 yılda hiçbirşey değişmedi. Her yeni senenin, yeni müfredatı onlara ağır geldi. Diğerleri bir iki seferde anlarken yaşı küçük olanlar bir türlü dersleri idrak edemedi. Üstelik her derste onları kaldırıp tahtada soru çözdürdüğüm halde. Hatta bir tanesi evde her gün özel ders alıyor ama hâlâ sınıf ortalamasına ulaşamadı. Diğer öğretmen arkadaşlarım da aynı fikirde. Ben oğlumu 77 aylık başlattım, şimdi sınıfında öğretmeni tarafından örnek gösteriliyor. Kızımı da başlatsaydım 69 aylık olacaktı. Anasınıf öğretmenimiz "Bir sene daha beklerse daha iyi olur, akademik olarak hazır ama duygusal olarak yapamadığı zaman çabuk sıkılıyor" dedi . Biz de önümüzdeki sene 82 aylık olarak okula vereceğiz. Ki ben de eşim de sınıf öğretmeni, evde her türlü eğitimi verebilecekken ve veriyorken ben bile cesaret edemedim erken vermeye... Varın gerisini siz düşünün...