ILKOKULA ÇOCUĞU ALISAMAYAN ANNELER AKIL VERINN

krms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
163
163
53
Merhabalar arkadaşlar benim 5 yaşında oğlum var. Iki senedir krese alistirmaya çalışıyorum ama yok.. denemedigimiz yol kalmadı. Çocuk benden ayrilmiyor. Sadece anneannesinde kalıyor bazen. Şimdi yine pes ettim 2 aydır okula gidiyorum sınıfta bekliyorum. Ama yok. Bırakıp gelemiyorumda çok ağlıyor. Şimdi seneye ilkokul var. Ve ben ne yapacağımı şaşırdım. Ilkokula başlayınca nasıl alisir kendi ihtiyaçlarını nasıl halleder okadar saat okulda dururmu vs.. kafama takılan şeyler var. Bu sorunu yaşayan ve atlatan anneler varsa tecrubelerinizi lütfen anlatın. Gözüm şimdiden bir dahaki sene için korktu. Kabus oldu artık. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim

uzman değilim ama bence sizin orada beklememeniz gerekiyordu
onda artık o algıyı yarattığınız için birazcık bu süreci siz zorlaştırmışsınız bence okuldaki rehber öğretmenden ya da bir pedagogdan yardım almalısınız

2 yıldır aynı okula mı gidiyor? altında yatan başka sebep var mı onu kontrol edin bence..okulda yaşadığı bir olmuszuluk,arkadaş,öğretmen vss???
oğlum da 5 yaşında,ilk hafta sıkıntı olur genelde,bir de uzun tatilller sonrasından.ama bir şekilde okula bırakıyorum,arkama bakmadan gidiyorum..tabi öncesinden konuşup anlatıyorumm.bu sene 3. senesi olmasına rağmen ilk 3 gün korkunçtu..kavga kıyamet zor çıktık evden.ama sonrasında alışmış olması gerekli eğer okulda mutluysa..o yüzden sordun yaşadığı bir olumsuzluk olabilir mi diye.

bir de bana ağlayan kıyamet koparan çocuk,bende sonra okulda gayet mutluydu.öğretmen foto gönderiyordu bana ,mutlu bir şekilde oynuyordu..evde de anlatıyordu zaten.
beklemediğinizde durumu nasılmış öğretmen ne diyor?

Arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeler için. Beklemedigim zamanlar Bayılacak gibi ağlıyor. Aynı okul değil farklı okul denedim her seferinde. Ama ilkokulda daha zor olacak sanırım. Kurallar vs.. Bakalım yarın tekrar deneyecegim bu sefer bırakıp geleceğim. Orda beklemeyecegim. Aranızda ilkokula çocuğu başlamış olan varmı. Çocuklar nasıl adapte oluyor tenefüs vs.. kurallara nasıl alistiriliyor. Yada öğretmenle nasıl bir dialog kurmalıyım şimdiden teşekkürler

Merhaba oğlunuz sosyal bir çocuk mu yani arkadaş edinebilir mi oyun kurabilir mi ? O yaş grubu oyun odaklı çünkü eğer sevmiyorsa okula gitmek istememesi çok normal. Evde siz alıştırmaya çalışın ya da öğretmeninden bu yönü üzerine gitmesini isteyebilirsiniz. Oğlunuzun bu yönünü ortaya çıkarın.Ben de o yaşlarda çok aktif biri değildir bağır çağır okula götürürlerdi ne zaman alıştım o zaman okul çekilir hale gelmeye başladı.

şimdi hemen böyle bırakıp gitmek de doğru olmayabilir.mesela annem de anaokulu öğretmeni..kreşte müdürlük yaptı bir dönem..alıştırma için messela,ilk gün çocuğa söyleiyp kapıda bekiyorsun.çıktıkça sınıftan seni görüyor..sonraki gün yarım saat kalıyorsun,diyorsun ki çocuğa atıyorum markete gitmem gerekli ya da işim çıktı.sonraki gün 15 dk gibi giderek azalan saatlerde okula ğretmenine güven duymasını sağlıyosun..
okulda pedagog veya rehber öğretmne yok mu,destek alsanız? 2 yıldır onla okula gidip bekiyorsunuz bir anda çekip gitmek daha kötü olabilir.

bir de önce şimdiki okuluna alıştırsanız,ilkokul u düşnmek için henüz erken değil mi?

Aynen dediğinizi yaptım biraz bende de sorun var sanırım. Agladigi an dayanamıyorum. Hergün biraz biraz uzaklaşmaya çalışıyorum ama sonuç hep aynı. Biyerde yanlış yaptığım kesin.ama yinede teşekkür ederim

tedirginliğinizi belli etmemeye çalışın,bunu hissettiği için kullanıyr maalesef..onun iyiliği için olduğunu düşünüp,kendiniz motive edin..

bir de önce şimdiki okuluna alıştırsanız,ilkokul u düşnmek için henüz erken değil mi?
Ya evet haklısınız ama sürekli bana krese alışmassa ilkokulda yandın. Ne yapacaksın mahvoldun eğer alismassa işin zor gibi okadar dusuncesizce konuşuyorlar ki ister istemez kafama takıyorum. Belki biri tek bişey soylerde içime su serpilir misali. Bakalım

söyliyim ben o zaman..hiç duydunuz mu okula alışamadığı için,ilkokula devam etmeyen bir çocuk :):)mutlaka bir şekilde alışacaktır.ama önemli olan her ikinizin de hazır olması..yani oğlum 3 senedir gidiyor dediğim gibi,arada yaşıyoruz sorun..ben çlaışıyorum ,özlüyor da ,evde kalalım gitmeyelim diyor mesela..
ilkokulda da olacaktır sıkıntılar ama aşılır düzelir endişe etmeyin..dediğim gibi önce kendinizi motive edin..okulda iyi vakit geçireceğine,öğreneceğine,ve bir süre sonra ağlamayacağına:)

Aslında temeli orda. Fazla sosyal değil yani arkadaşı olursa oynar iletişim kurar ama çevremizde çocuk yok. Ancak parklarda vs. Gorursek oynuyor. Sorun da bu sanirim

boyle devam ederseniz, her aglamasinda kiyamayip yaninda okulda kalirsaniz, 18 yasinda da ayakkabisinin baciklarini baglarsiniz.. birakin su cocuklari kendi ayaklari uzerinde dursunlar, ozellikle de erkek cocuklarini..

Aslında temeli orda. Fazla sosyal değil yani arkadaşı olursa oynar iletişim kurar ama çevremizde çocuk yok. Ancak parklarda vs. Gorursek oynuyor. Sorun da bu sanirim

Aynen boyle çok içe kapanık bi arkadaşım vardı küçükken seneler sonra o kadar aktif bir öğrenci oldu ki her turlu sosyal aktivitede kuruluşlarda derneklerde söz sahibi oldu kesinlikle üzerine gidin belki geçici bir dönemdir iki yıl olsa da. Karakteri ise maalesef işiniz daha zor rehberlik servisi gibi bir yer varsa okulda danışabilirsiniz.

Birinci sınıfa başlayan bi çocuk vardi okulumuzda anne ayri çocuk ayrı ağlıyordu ayrılırken ki ayrilamiyorlardi zaten o geldi aklıma:)
Yarın benim oğlan da uzun tatilden sonra tekrar kreşe gidecek stresli ama kararliyim. Arkasından baktıkça daha çok ağlayıp üzülüyorlar. Verip kaçacam hemen.

Kızım oyun grubuna gitmişti..
Çocuklar kötü davranıyorlar diyor okula gitmek istemiyor..
Saçını çektiler ittiler vs
Okulu öğretmeni oyunu hepsini seviyor ama gitmek istemiyor..
Ben istemediği için gondermedim.. ama ilerde nasıl olacak bilmiyorum..
2 sene olmuş çok okul degistirdiyseniz vs ağlayarak okuldan alacağınıza inanmış olabilir ve sürekli hale getirmiş..
Kucucukler istemiyorlar ne yapmalı bilemiyorum..

bırakın ağlasın siz orda oturdukca cocuk sizin oyun oynuyor ve bu hakkı onun elinden alıyorsunuz.cıkın gidin ben snei almaya gelicem deyin 1 saat sonra ve gelin daha sonra 2 saat derken zaten alısdı demek ögretmen sizi aricakdır zaten ama siz de 40 defa aramayın.çoğu zaman anne o kadar tedirgin oluyor ki çocuk bunu his ediyor ve bir seyler yalnıs burda diyor ve stresse giriyor. siz cocugnuz güvenin .o hal eder.başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…