şimdi hemen böyle bırakıp gitmek de doğru olmayabilir.mesela annem de anaokulu öğretmeni..kreşte müdürlük yaptı bir dönem..alıştırma için messela,ilk gün çocuğa söyleiyp kapıda bekiyorsun.çıktıkça sınıftan seni görüyor..sonraki gün yarım saat kalıyorsun,diyorsun ki çocuğa atıyorum markete gitmem gerekli ya da işim çıktı.sonraki gün 15 dk gibi giderek azalan saatlerde okula ğretmenine güven duymasını sağlıyosun..Arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeler için. Beklemedigim zamanlar Bayılacak gibi ağlıyor. Aynı okul değil farklı okul denedim her seferinde. Ama ilkokulda daha zor olacak sanırım. Kurallar vs.. Bakalım yarın tekrar deneyecegim bu sefer bırakıp geleceğim. Orda beklemeyecegim. Aranızda ilkokula çocuğu başlamış olan varmı. Çocuklar nasıl adapte oluyor tenefüs vs.. kurallara nasıl alistiriliyor. Yada öğretmenle nasıl bir dialog kurmalıyım şimdiden teşekkürler
Aynen dediğinizi yaptım biraz bende de sorun var sanırım. Agladigi an dayanamıyorum. Hergün biraz biraz uzaklaşmaya çalışıyorum ama sonuç hep aynı. Biyerde yanlış yaptığım kesin.ama yinede teşekkür ederimşimdi hemen böyle bırakıp gitmek de doğru olmayabilir.mesela annem de anaokulu öğretmeni..kreşte müdürlük yaptı bir dönem..alıştırma için messela,ilk gün çocuğa söyleiyp kapıda bekiyorsun.çıktıkça sınıftan seni görüyor..sonraki gün yarım saat kalıyorsun,diyorsun ki çocuğa atıyorum markete gitmem gerekli ya da işim çıktı.sonraki gün 15 dk gibi giderek azalan saatlerde okula ğretmenine güven duymasını sağlıyosun..
okulda pedagog veya rehber öğretmne yok mu,destek alsanız? 2 yıldır onla okula gidip bekiyorsunuz bir anda çekip gitmek daha kötü olabilir.
tedirginliğinizi belli etmemeye çalışın,bunu hissettiği için kullanıyr maalesef..onun iyiliği için olduğunu düşünüp,kendiniz motive edin..Aynen dediğinizi yaptım biraz bende de sorun var sanırım. Agladigi an dayanamıyorum. Hergün biraz biraz uzaklaşmaya çalışıyorum ama sonuç hep aynı. Biyerde yanlış yaptığım kesin.ama yinede teşekkür ederim
Ya evet haklısınız ama sürekli bana krese alışmassa ilkokulda yandın. Ne yapacaksın mahvoldun eğer alismassa işin zor gibi okadar dusuncesizce konuşuyorlar ki ister istemez kafama takıyorum. Belki biri tek bişey soylerde içime su serpilir misali. Bakalımbir de önce şimdiki okuluna alıştırsanız,ilkokul u düşnmek için henüz erken değil mi?
söyliyim ben o zaman..hiç duydunuz mu okula alışamadığı için,ilkokula devam etmeyen bir çocuk :):)mutlaka bir şekilde alışacaktır.ama önemli olan her ikinizin de hazır olması..yani oğlum 3 senedir gidiyor dediğim gibi,arada yaşıyoruz sorun..ben çlaışıyorum ,özlüyor da ,evde kalalım gitmeyelim diyor mesela..Ya evet haklısınız ama sürekli bana krese alışmassa ilkokulda yandın. Ne yapacaksın mahvoldun eğer alismassa işin zor gibi okadar dusuncesizce konuşuyorlar ki ister istemez kafama takıyorum. Belki biri tek bişey soylerde içime su serpilir misali. Bakalım
Aslında temeli orda. Fazla sosyal değil yani arkadaşı olursa oynar iletişim kurar ama çevremizde çocuk yok. Ancak parklarda vs. Gorursek oynuyor. Sorun da bu sanirimMerhaba oğlunuz sosyal bir çocuk mu yani arkadaş edinebilir mi oyun kurabilir mi ? O yaş grubu oyun odaklı çünkü eğer sevmiyorsa okula gitmek istememesi çok normal. Evde siz alıştırmaya çalışın ya da öğretmeninden bu yönü üzerine gitmesini isteyebilirsiniz. Oğlunuzun bu yönünü ortaya çıkarın.Ben de o yaşlarda çok aktif biri değildir bağır çağır okula götürürlerdi ne zaman alıştım o zaman okul çekilir hale gelmeye başladı.
Aslında temeli orda. Fazla sosyal değil yani arkadaşı olursa oynar iletişim kurar ama çevremizde çocuk yok. Ancak parklarda vs. Gorursek oynuyor. Sorun da bu sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?