İlkokulda okul değiştirmek

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.661
133
38
Arkadaşlar, seneye 1 seneliğine şehir dışına çıkma ihtimalim var ve daha küçük bir şehir olacak muhtemelen. Oğlum bu sene 1 e başlayacak. 2. Sınıfta şehir deşiştirince daha kötü bir okula vereceğim muhtemelen, bulabilirsem özel bir okula göndermeyi de düşünüyorum. 1 sene sonra geri geleceğiz. Çok etkiler mi oğlumu acaba ilkokulda 2 kere okul değiştirmek? Adaptasyon çok büyük bir sorun mudur?

Bence etkiler, okula zaten alışamıyorlar, baştan soğutmuş olursun.

Bu sene gözlemleyeceğim biraz ama bir yandan da çocuklar çabuk ayak uydurabilir gibi geliyor. Ben de eğitimiyle yakından ilgilenirim ama dediğiniz gibi soğutmaktan korkuyorum.

Benim eşim asker ve oğlum bu sene tayin olduğumuz yere gidince ilkokula başlıyacak ve muhtemelen okul hayatı boyuncada kaç kez okul değiştirecek kim bilir,bide bizleri düşünün,evet biraz zorlanabilirsiniz ama dünyanında sonu değil düzelir alışır elbet....

etkiler ama bunun oranını bilemeyiz

ama bu aşamada yapacak bir şey yok

bu sene göndermeyeyim seneye orda mı başlasın diyeceksiniz ya da seneye gidince okula mı göndermeyeceksiniz

bu konuda okul ve uzmanlardan destek istersiniz okulu değişeceği zaman; şimdiden düşünmek sizi boş yere yıpratır

bir de benim bulunduğum şehirde ilkokul öğretmenlerinin her sene değiştiği özel okullar var

1. sınıfı bir öğretmen 2. başkası diye devam ediyor

bayağı da tutuluyorlar yani

belki de bizim düşündüğümüz kadar sıkıntılı değildir

ha bu arada annem 60 yaşında; ilkokulu 4 farklı şehirde okumuş; babasının işi gereği; diğer okullarda da değiştirmiş bayağı

zamanında İngilizce eğitim veren bir fakülteyi okumuş; iyi bir puan ile kazanıp bu çok da akademik başarısını etkilememiş yani

Benim eşim asker ve oğlum bu sene tayin olduğumuz yere gidince ilkokula başlıyacak ve muhtemelen okul hayatı boyuncada kaç kez okul değiştirecek kim bilir,bide bizleri düşünün,evet biraz zorlanabilirsiniz ama dünyanında sonu değil düzelir alışır elbet....
Allah kolaylık versin gerçekten. Ben de çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben ne kadar büyütersem çocuğa yansıyacaktır zaten.

etkiler ama bunun oranını bilemeyiz

ama bu aşamada yapacak bir şey yok

bu sene göndermeyeyim seneye orda mı başlasın diyeceksiniz ya da seneye gidince okula mı göndermeyeceksiniz

bu konuda okul ve uzmanlardan destek istersiniz okulu değişeceği zaman; şimdiden düşünmek sizi boş yere yıpratır

bir de benim bulunduğum şehirde ilkokul öğretmenlerinin her sene değiştiği özel okullar var

1. sınıfı bir öğretmen 2. başkası diye devam ediyor

bayağı da tutuluyorlar yani

belki de bizim düşündüğümüz kadar sıkıntılı değildir

ha bu arada annem 60 yaşında; ilkokulu 4 farklı şehirde okumuş; babasının işi gereği; diğer okullarda da değiştirmiş bayağı

zamanında İngilizce eğitim veren bir fakülteyi okumuş; iyi bir puan ile kazanıp bu çok da akademik başarısını etkilememiş yani
İnşallah. Öğretmenle beraber sınıf arkadaşlarının hep arkadaşlıklarını kurmuş olmaları, hiç birinde tam uyum sağlayamaması durumundan korkuyorum.

Zeki bir çocuk?0, okuma yazmayı söktü geçen sene kendi kendine. Şimdi bile iyi bir öğretmen arayışımız var. Biraz zor olacak ama yapar inşallah.

Allah kolaylık versin gerçekten. Ben de çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Ben ne kadar büyütersem çocuğa yansıyacaktır zaten.
Aynen öyle arkadaşım çok küçükler daha,hangi arkadaşı görse ona ısınırlar hemen gör bak,allah zihin açıklığı versin şimdiden...

İnşallah. Öğretmenle beraber sınıf arkadaşlarının hep arkadaşlıklarını kurmuş olmaları, hiç birinde tam uyum sağlayamaması durumundan korkuyorum.

Zeki bir çocuk?0, okuma yazmayı söktü geçen sene kendi kendine. Şimdi bile iyi bir öğretmen arayışımız var. Biraz zor olacak ama yapar inşallah.

yukarıdaki yorumunuzda yazmışsınız; siz tedirgin olmaz; bunu normal olarak görüp gösterirseniz çok sıkıntı olmaz bence

evet biraz arkadaşlık ilişkileri sıkıntılı olur ilk başta ama bazen de sonradan gelen daha popüler oluyor

başka yerden geldiği ve değişik olduğu diğerlerini tanıdıkları için yeni geleni paylaşamıyorlar

Biraz da benim yüzümden olacak. Öğretmenlik atamalarıyla bir senelik gitmek niyetim. geçen sene şehir dışı kazandım ama eşim gömdermedi. bu seneki mutsuzluğumu görünce artık o da pes etti. Annesinin bir ömürlük işi olacak Allah izin verirse. Bunun için göze alınabilir gibi geliyor.

Kardesim ilkokul da 4 okul değiştirmisti ,çeşitli sebeplerden ötürü.
Sadece ilk iki gun falan stres oluyordu. Sonra hemen uyum sağlıyordu. Su an kendi alaninda iyi bir uni. Yüksek lisans yapiyor.
Sosyallesme konusunda şahane. Ben daha izleyim gozleyim diyene kadar gruba giriyor; ))

ben çocuğa göre değişir diye düşünüyorum kimi çocuk için bir şey ifade etmeyebilir kimisi içinse sıkıntı olabilir
arkadaşımın kızı bu sene 4. sınıfa başlıyor ve tam 4 okul değiştirdi ama çabuk uyum sağlayan bir çocuk sorun yaşamadılar bu konuyla alakalı sonuçta zorunlu bir değişiklik kendinizi şimdiden kasmayın derim

Biraz da benim yüzümden olacak. Öğretmenlik atamalarıyla bir senelik gitmek niyetim. geçen sene şehir dışı kazandım ama eşim gömdermedi. bu seneki mutsuzluğumu görünce artık o da pes etti. Annesinin bir ömürlük işi olacak Allah izin verirse. Bunun için göze alınabilir gibi geliyor.

göze alınır tabii

keşke geçen sene gitseydiniz daha okula başlamadan iyi olurdu aslında

bende 1.sınfı bitirdiğimde ve 4.sınıfı bitirdiğimde değiştirdim sorun olmadı alışılıyor

Arkadaşlar, seneye 1 seneliğine şehir dışına çıkma ihtimalim var ve daha küçük bir şehir olacak muhtemelen. Oğlum bu sene 1 e başlayacak. 2. Sınıfta şehir deşiştirince daha kötü bir okula vereceğim muhtemelen, bulabilirsem özel bir okula göndermeyi de düşünüyorum. 1 sene sonra geri geleceğiz. Çok etkiler mi oğlumu acaba ilkokulda 2 kere okul değiştirmek? Adaptasyon çok büyük bir sorun mudur?
Babamın mesleği dolayısıyla 5 yıllık ilkokulu 4 okul ve 5 farklı öğretmende bitirdim :) , şimdi iyi bir üniversiteden mezunum, mutluyum :), bence endişelenmeyin , o yaşlarda arkadaş edinmek ve farklı ortamlara uyum sağlamak çok daha kolay oluyor, size düşen okulunu ve öğretmenlerini elinizden geldiğince iyi seçmek, ve size ihtiyacı olduğunda çocuğunuza yardımcı olmak. O zamanlar yeni arkadaş edinene kadar (tahmin edersiniz o yaşta kolay oluyor :) ) üzülsem de, geriye dönüp baktığımda bana çok şey kazandırdığını düşünüyorum farklı şehirler , insanlar ve kültürlerin.

Etkiler tabi biraz.
Yetişkinler için bile zor şeyler bunlar.
Çocuklar için nasıl kolay olsun?

Olumlu da etkileyebilir ama yeni okulundan, yeni öğretmeni ile daha güzel
bir iletişim kurabilir.
Güzel bir arkadaşlıkla olumsuzluğun farkına varmayabilir.

Güzel düşünün güzel olsun.

Bu sene gözlemleyeceğim biraz ama bir yandan da çocuklar çabuk ayak uydurabilir gibi geliyor. Ben de eğitimiyle yakından ilgilenirim ama dediğiniz gibi soğutmaktan korkuyorum.
asker cocugu olarak universiteye kadar 9 okul degistirdim, zararini gormedim..

babam asker olduğu için 5inci sınıfa kadar 4 okul değiştirmek zorunda kaldım bu durum beni çok etkilemedi hemde batıdan doğuya ilçeye sonra tekrar batıya diye devam etti bu çok etkilemeyeceği gibi çabuk arkadaş edinmeyi ve toplumla kaynaşmayı artıran bir durum olur ilerisi için de

Back
X