- 30 Nisan 2016
- 4.175
- 10.271
- 208
Çocuğun karakteri veya dersin online, yüz yüz yüze olması da bu durumu etkiliyor, yaşadım, ondan biliyorum. Mesela bir 7 yaş öğrenciyle 40 dk online ders bile harika geçerken aynı yaştaki başka öğrenciyle 25 dk online aşırı zor geçiyor. Belki bu 2. öğrencimle yüz yüze ders yapsak güzel geçerdi. Ben şu an sadece online ders veriyorum.Tahmin ettim. Ben de veriyorum ama özel dersin verimli olacağı yer var verimli olmayacağı yer var. Bu konuda, bu çocuğa verimli olmaz. Bana gelse bile hayır kurs önereyim derdim. Bazen etik para kazanmanın önüne geçmeli. Zaten iyi bir öğretmensen fayda görecek öğrenci gökten yağar. 25-30 dakikalık özel ders için de kılını kıpırdatma, harcadığın emeğe değmez.
Konu sahibi yüz yüze ders alır muhtemelen . O yüzden 30 dk olacak şekilde haftada 2 dersle bir başlasınlar. Zamanla ders süresini arttırırlar.
Ayrıca eğer öğrenci ve öğretmen iyi anlaşırsa, dersler verimli geçerse özel ders senelerce süreceği için oyun ablası, değişim öğrencisinden ziyade gerçekten öğretmen olan birinden ders almak öğrencinin faydasına olacaktır.