Klasik meslekler yerine artık farklı alanlara yöneliyor insanlar. İşsizlik neden var? Herkes memur, öğretmen, mühendis vb. olmak istediği için. Ben 16 yıldır devlette öğretmenim. Ancak sosyal medya çok ilgimi çekiyor. Orada da aktif olabileceğim alanlar arıyorum. Dünya apayrı bir yere evriliyor, gelişime ayak uydurmak zorundayız. Gelecekte birçok meslek sanal âleme aktarılacak hatta başlandı bile buna. Birçok diyetisyen, psikolog, yaşam koçu skype’tan takip ediyor danışanlarını. Uzaktan eğitimle okullar bitiriliyor, kurslar görülüyor, eğitim alınıyor; öğretmenlik de bu şekilde girdi sanal dünyaya. Eski meslekler böyle evrimleşirken yepyeni meslek alanları da doğuyor: İnternet mağazacılığı, sosyal medya fenomenliği vb.
Yaptığınız iş çok fazla emek istiyor. Takdir ettim. Bir yandan çocukla uğraşırken bir yandan bunu yapmak özveri ister. Gayet de iyi bir iş. Bir memur işine giderken yol parası verir;kılık kıyafet, saç, makyaj vb. için para harcar; bakıcıya para verir. Dolayısıyla maaşının önemli bir kısmı bu harcamalara gider. Sizin kazancınız olduğu gibi size kalır, çocuğunuza kendiniz bakarsınız, sabah işe yetişme derdiniz olmaz, müdür azarı işitmez, iş yeri dedikodularıyla uğraşmazsınız, zamanınızı kendinize göre düzenler, istediğiniz zaman tatile gidersiniz, hastayken raporla falan uğraşmazsınız.
Uzun yazdım ama gerçekten gayet güzel bir iş. Aynen devam edin bence. Hatta sayfa adını özelden bana da atın. Takip edeyim.