imam nikahı hakkında

Önce resmi nikah sonra imam nikahı olur. Düğünüme bir ay kala yapmıştım. Önce resmi nikah sonra imam nikahı yaptım. Ara iki üç hafta vardı sanırım. Yani çok komiksiniz gerçekten ha yakınlaşma yaşıyorsun ha sevisiyorsun ne fark ediyor? İmam nikahini sırf sevişmek için yapacaksan yapma.

hanefi meshbinde ana baba rızası alınmadan da nikah kıyılabiliyor... benim gerck niyetimi anlayıp yorumladığınız için teşekkür ederim. hayır arkadaşların bazılarının bu kadar büyük tepkilerini anlıyamıyorum. ailem gelenk görnecekçi. düğünsüz derneksiz evlendirmezler. bend bunca zaman emeklerine saygım var nişanlımında o yüzden imkanlarını oluşturmaya çalışıyor. burda sert cevaplar veren arkadaşlara sesleniyorum ergen değilim bu nikahı gizli tutma nedenim ortada . yetişkin insanlarız imkanlarımız olsaydı bugün evlenirdik. biz o zamana kadar yaknlaşmalarımızın
vebali altında kalmak istmiyoruz. anlatamadım galiba.
O zamana kadar yakınlaşmayın.
Nikah da kıysanız yine vebal çünkü o nikah geçerli bir nikah değil.

yani burda imam nikahının gizliliği kabulu yada reddi tartışammıza grek yok. sadece ufkumu açmanızı istedim. yani ben olsam yapmazdım şundan dolayı yada ben olsam yaparım şu durumdan dolayı gibi fikir almak istedim.. ama sizler nikah kıyan hocalardan ssuriyeli kızlara kadar konuyu dağittınız . teşekkür ederim. tabularınız için

Back
X