İmdat Kedim Patlayacak-Yardım

tuelin1961

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2007
14
0
62
:çok üzgünüm:Merhabalar,
YARDIM edin ne olur!!! Benim OBEZ bir Kedim var. Henüz 2 yasinda degil ama neredeyse 9 kg. Evet 9kg. Herseyi denedik ama bir türlü zayiflatamiyoruz. Isin kötü yani evde'ki ikinci kedim (Pamuk Prenses Missy 11 yasinda), Chipsy yüzünden ac kaliyor, oysaki o cok narmal kiloda.
Bana akil verin kizlar ne olur. Herseyi denedik, Diyet Mama, Top icine Mama, Evin cesitli yerlerine gizlenmis Mamalar. Ama benim YÜRÜYEN BIDON 1gr. bile vermiyor.
IMDATkafamçokkarıştı
 
Veteriner ne diyor bu duruma ? Sağlığı açısından kötü elbette ama çok da şirin oluyorlar:)))
 
Veterinerle görüştünüz mü ne yapılması gerektiği konusunda.

Benim kedimde 5 aylık 3 kilo. Biraz balık etli obez olmaması için baştan önlemimizi alalım dedi. Standart ölçüde ki mamasından başka bişey vermiyorum artık ama kendisi saat başı gelip mama diğer şımararak miyavlıyorda maalesef dayanmak zorundayım:çok üzgünüm:
 
Oyyyy kıyamam ben onaaaa...Ama en doğrusu bi veterinerle konuşman olucak sanırım ve bi diyet şart.Benim de kedim çok yiyo ama biz hazır mama pek vermiyoruz.Hazrı mamalar kedilerde bağımlılık yapıyor ve şişmanlatıyor.Gerçi benim kedim canı isteyince dışarı çıktığı için ne kadar yerse yesin obezlik söz konusu olmuyor.Dediğim gibi en güseli bi veterinerer danışman..Bu arada kedinin bi fotosunu görseydik a.s.
 
Oyyyy kıyamam ben onaaaa...Ama en doğrusu bi veterinerle konuşman olucak sanırım ve bi diyet şart.Benim de kedim çok yiyo ama biz hazır mama pek vermiyoruz.Hazrı mamalar kedilerde bağımlılık yapıyor ve şişmanlatıyor.Gerçi benim kedim canı isteyince dışarı çıktığı için ne kadar yerse yesin obezlik söz konusu olmuyor.Dediğim gibi en güseli bi veterinerer danışman..Bu arada kedinin bi fotosunu görseydik a.s.

Canım ya hazır mama veriyorum bende:uhm:Ve gerçekten devamlı mama başına gidip miyavlıyor yada ben başka odadaysam gelip beni çağırıp mama kabına götürüyor:çok üzgünüm:

Sen ne veriyorsun canım:uhm:
 
Hazir Mama veriyorum. Bidoncugum ne bulsa yiyiyor canlarim. Domates,Salatlik, Elma vs. Veterinerlerle görüstük hersey yapildi, ama olmuyor. Nasil yapabilecegimi bilsem sizlere Chpsy'min resmini gösterirdim ama o kadar PC bilgim yok!!!
Ne olur yeni formüller ögrenirseniz benimle paylasirmisiniz???
Cok sirin görünüyor ama yakin gelecekde Saglik problemleri cikmaya baslayacak. Ben bunda cok KORKUYORUM.
Hepinizi kucakliyor, tesekür ediyorum.
 
canım kedin için üzüldüm. benimde 9 kilo civarında erkek bir van kedim vardı. çok oburdu. yemek vermezsek çok hırçınlaşırdı. daha sonra karaciğeri yağ bağladı. sonra idrar zoru çekti. maalesef onu kurtaramadık. bu olay 2 sene önce olmuştu. diet mama veya veterinerinizin tedavisi ile düzelebilir. özellikle kedinizi bir hayvan hastanesinde tam bir tetkiklerini yaptırın. sonra bizim gibi üzülmeyin.
şimdi bir ankara kedim var. bu dişi. veterinerin kontrolünde. yalnız biz hastaneyi tercih ediyoruz artık. sütten ağzımız yandı çünkü. veterinerimiz önceki yaşadığımız olaya şahit olduğu için bizi o yönlendiriyor. söylediği mama ve ölçüsü dışına çıkmıyoruz. diğer kediniz için ise ayrı oda ayırın. özellikle mama saatlerinde. zaten veterineriniz mama kabını ortada uzun süre bırakmanızı istemeyecektir. belli saatler ve ölçü verecektir. kolay gelsin canım.
 
Kedini kaybettigin icin cok üzgünüm canim. Bizim yürüyen Bidonumuzun hertürlü Tahil ve Arastirmalarini yaptirdik. Organik bir neden bulunamadi. Genlerinde ve Pisikolojik olarak bir bozuklugu olabilir deniliyor.
Isin kötüsü su anda 12 kg. ve gerisini kendisi temizleyemiyor, ben temizliyorum. Daha ne kadar yasar Allah bilir. 3,5 yasinda ve aslinda o kadar sevimli ve sicakkanli bir Kedi.
Yinede hertürlü önerileri dikkate aliyoruz, ilgine cok TESEKÜR ederim.a.s.
 

Eklentiler

  • $IMGP0224.jpg
    $IMGP0224.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 160
mihihi çok sevimli
hiç sallamaz ki sizi o yer tabi :))

istiklalde aznavur pasajının içinde de bir kedi var bundan da beter kilolu çok komik :))
ben hamile sanmıştım ama sahibi hayır o obez deynce çok gülmüştüm :)

tatlılar ama!
 
evet gerçekten çok şirindir kesin.ama veterinerler uyarıyor çok fazla yedirmeyin diye.gerçekten çok aç gözlüler.cips mısır simit ne bulursa yiyen bi kedim var.bende onu şişmanlatmaya çalışıyorum ama olmuyor.çünkü çok hareketli.ya da bünyesinden kaynaklanıyor.ama şişman kedileri kıskanıyorum :KK43: şimdi hamile ve kocaman bi göbeği var umarım hep koca göbekli kalır :)
 
X